1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Купување стан

Дискусија во 'Дом' започната од rajna-vojvoda, 20 февруари 2012.

1. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    2.995
    Допаѓања:
    10.387
    Ако една сезона е 6 месеци, тоа ти се околу 11к евра (по 60е на ден).

2. Lilik

Lilik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    6.254
    Sezonata za na more e od maj pa do oktomvri.znaci pola godina.baska receno doadjaat turisti I preku zima normalno ne kako vo leto.sekoj ne odi na more za da se Sunca.vozduhot e isto mnogu biten za nekogo.da bides pokraj more I vo bulevar vo centar megju betoni isto e?za cistenje sopstvenikot moze Sam da cisti.i so toa da zastedi

Последна измена: 21 април 2023
    На Rokendroll и Kate karate им се допаѓа ова.
  3. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    653
    Допаѓања:
    1.926
    Без разлика и да е 6 месеци, и да е преку цела година никогаш нема да биде секој ден резервиран станот. Математиката со 50 000 евра е толку далеку од реалноста што дури и да е секој ден резервиран станот во 6 месеци, дури и сам да чистиш и да не го рачунаш твојот труд е приход од 10/11 000 евра + мораш да платиш данок и сметки +амортизација на станот.

Самиот стан е 50/60000 - ако имаше поврат на инвестиција за една година никој нема да продава станови во Грција а сите ке сакавме да купиме стан макар и со кредит и ќе се богатевме од кириите:D
    Е ама тогаш не би имало доволно станови за сите и не би се продавале околу 1000 еу од квадрат. ;(

Последна измена: 21 април 2023
  4. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    2.995
    Допаѓања:
    10.387
    Значи за да може да чисти мора да се исели Грција, со тоа му требаат два стана. :inlove:

На Skyler, ForeverYoung и QuickBro им се допаѓа ова.
  5. Lilik

Lilik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    6.254
    Iskreno I ne pamtam nekoja normalna komunikacija za prodazba na stanovi vo aerodrom.novo lisice I kisela voda.ko da se bog znae koj I sto.ponormalni mi se nakaj vlae hrom gjorce.i lugjeto sto ziveat se e poinaku.so dijagnoza aerodrom novo lisice I k.voda.ckart podobro ke se razberes so bilo koi nego so toj del Tamu uzas.zamislenkovci a ziveat vo najzagadenite naselbi.verovatno od zagadeniot vozduh I'm e.bez pari da mi davaat stan vo tie 3 naselbi ne bi otisla

6. Lilik

Lilik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    6.254
    Pa moze se ako si ima nekoj moznost I 3 da si kupi zosto ve Cudi toa?ima lugje sto Navistina finansiski stojat dobro

7. Lemon

Lemon Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    167
    Која банка во моментот нуди најповолен станбен кредит?
    Неколку се рекламираат, пребарував, и со најповолни услови ми изгледа Шпаркасе со фиксна каматна стапка од 3,2 % во првите 5 год.

8. deteriora

deteriora Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2020
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    13
    Pogledni gi na NLB i posebno ako e za nova zgrada imaat lista na kompanii so koi sorabotuvaat -i za niv e pomala kamatna stapka.
    Jas gi gledav UNI banka ko dobri ama najdobri mislam imaa Halk ko shto vidov. Ama jas za 10 godini gledav.

На Lemon му/ѝ се допаѓа ова.
  9. deteriora

deteriora Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2020
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    13
    Feminki nekoj da ima skoro kupeno ili prashuvano za ceni vo CityCide 2 na DDM inzenering vo Vlae? Koga kje se gotovi, predimotni, sorabotni so banki,.. seedno kakvi bilo informacii?
    Blagodaram

10. Lilik

Lilik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    6.254
    A zosto bo gradba plakate koga ima I gotovi novi so imotni listovi?

11. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.933
    Допаѓања:
    48.104
    Ради цената, поефтини се во градба

12. Lilik

Lilik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    6.254
    Da no ne se pa I bog znae kolku poeftini.kolku samo ke se iznamacite dodeka cekate da se izgradi a tek docnenjeto a sto ako zavleckaat so godini nedaj boze.a tek dokumentacijata.moze I so godini.da ne dobiete imoten list.ne pravete od gotovo veresija.kupete ako treba poskap.i 10 kvadrata pomal.no ke se spasite od od ovie mnogu drugi bitni raboti.ne vi preporacuvam vo gradba.ima I.poeftini I novi gotovi so imotni samo treba da postrpite malku barajte poveke vreme I ne mora bas vlae videte nekoe drugo mesto koe ke vi odgovara.vo gradba zivcite ke gi skinete za stan sto ne e vas I nema da ziveete a ste gi Dale parite barajte si gotov da si vlezete neka e I poskap za malku ili pomal nekoj kvadrat

На Rokendroll, Kate karate и elimkd им се допаѓа ова.
  13. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.106
    Допаѓања:
    13.527
    Ова вака се звучи совршено, ама мене на пример тие 10 квадрати многу ми значат. Тоа е една спална/детска соба која баш ми фали во моментов. Не сите купуваме станови од 150 м2 па се дали биле 150 или 160 мање битно. Јас сум во стан со една спална во моментов значи баш уште толку ми фали.
    Друго, локацијата и те како е битна. Ако работиме и јас и сооругот пример во нас.Аеродром и децата ми учат веќе таму во некое улилиште глупо е да барам стан во Ѓорче!
    Се сложувам дека треба да се бара по можност готов стан за да се влезе, да се види и почуствува просторот.
    Јас конкретно гледав станови на една фирма на нивната веб страна со распоред со се, спремна готово ќе се купува. Ко отидов во живо да го видам врска немаше со нацртаниот план. Ама бељата со купување во градба ни ја направи немаштијата. Демек ќе си го купам поефтино па за разликата внатре ќе го уредам.
    Сите знаеме како треба, ама реалноста е сосема друга

На Antebellum, ForeverYoung, Antolinaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.933
    Допаѓања:
    48.104
    Скроз си во право, си го ризикуваш здравјето, нервите, стресот па кога ќе биде, па не испаднало како што си имал замисла, па документација комплетна …. Знам пошто моите пред многу години земаа во изградба за багатела квадрат, сега им вреди бааги повеќе ама чинам се поболеа

На Lilik му/ѝ се допаѓа ова.
  15. deteriora

deteriora Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2020
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    13
    Ne e deka strikno vo gradba baram. Jas da najdam gotov, ubav mi e (najdobra) opcija: samo da se vselam. I ko shto pisha drugata chlenka, mene bash 10 kvadrati mi trebaat- soba plus.

Ako imash videno gotovi novi slobodno pushti vo poraka kje gi razgledam. Jas gledam na reklama5, pazar 3 i po grupive na facebook

На Lilik и V.N. им се допаѓа ова.
  16. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.427
    Допаѓања:
    12.086
    Што мислите, дали е паметно сега да се купува стан или попаметно е да се чека да паднат малку цените?

17. TrinityNeo

TrinityNeo Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2013
    Пораки:
    460
    Допаѓања:
    834
    Па наредна година прогнозите се да падне цената од 10 до 20 %

18. Lilik

Lilik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    6.254
    Kaj nas koga nesto poeftinelo.moze ama ke udrat jako na stedenje.

19. strelec231992

strelec231992 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2014
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    617
    По разговор со фирма што гради станови, муабетот е дека нема шанси да поефтинат, може цените само да стагнираат. Е сега како ќе биде никој не може со сигурност да знае

20. Wonder93

Wonder93 Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2023
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    11
    Здраво на сите (fingers)
    Барам стан за купување скоро цела година и веќе ми е мачно да отворам реклама5 и пазар3 пошто знам дека истото ќе го видам како и секој ден.
    Ве молам доколку продавате или познавате некој што продава стан во околина на Бутел,Чаир,Железара,Автокоманда,Кисела Вода, воедно да е со прикладна нормална цена не 1300-1400 е од m2 ве молам да ме исконтактирате во порака. Може и стари станови кои се комплетно за реновирање. Само барам во близина да има основно училиште и да е до 3ти кат ако нема лифт и до 70m2.