Се декларираат како квалитетна градба, ама што правеа во Аеродром сопствениците имаат проблем со лифтот, многу често се расипува.
Мислев конкретно дали се преваранти, така чудни ми беа и неорганизирани, за разлика од другиве "поголеми фирми". Реално немаат многу изградено, а баш од кај нив ми се допадна стан според тоа што го барав.
Во зградата во Аеродром доцнеа со рокот, ама завршија и луѓето добија имотни листови. А друга зграда во Скопје не знам да правеле.
Дали знаете каде има стан за 900 евра м2 до 1000 евра м2 ? Локација : Скопје , населба било која , проверен инвеститор да е, не некој сомнителен ( измамник )
Dva braka graditeli 950 evra vo gege novoselski pat pri kraj so gradba se.osven ako ne I'm se site prodadeni
Здраво, Ме интересира да купам стан до 1300 евра/м2 од 50 до 65 метри квадрати (лимит 90.000 со гаража), некој да има идеја каде има понуди? Ги гледав во Corner Resindece таму се некој 1250 м2 но нема избор или преку агенција, некој да не има купено таму стан и да има мислење? кога ке бидат готови и слично? Исто така во “4 степени на голдерн арт“ има 65 квадратен двособен( дневна + 2 соби), но собите многу мали плус прозорите не ми се допаата, тенки а високи подобро да ставиле целосен прозор, како излог, дали некој има мисле за овие две згради? Исто така што мислете за локацијата на булеварот Србија од “4 степени Голден арт“ до Лидл (Бриколаж)? Моментално не е развиен дел на градот но му довага како Нов дел на градот.
Искуства после колку време добивте имотни листови за становите? Зградава е готова уште од јуни ама не е готов имотните лист...
Ние земавме кредит од Централна кооперативна банка. Ок е. Каматата сега е околу 5.8%. Секоја банка си има фиксна каматна стапка одреден период.
Како 5,8%, тое не е премногу, секаде е помегу 3,4% - 3,5%. Потрошивачките кредити се околу толку станбените кредити се 3,5%. Напоменавте дека кредитот ви е за стан? Или јас сум нешто грешка. https://www.stb.com.mk/naselenie/krediti/stanbeni-krediti/glavni-karakteristiki/#Cenovni_uslovi
Имаме станбен кредит. Нас ни помина фиксната каматна стапка. Затоа ни е толку каматата. Одреден период има фиксна каматна стапка, а после се зголемува.
Ние земавме втор станбен од стопанска, најмногу ни одговараа условите, овој сега ни е со 10 години фиксна камата. Првиот предвремено го исплаќавме без никакви казнени пенали. Ама многу се неорганизирани и спори.