Јас живеев во Даме Груев. Становите не се во населбата, туку во Ново Село. Јас сакав таму да купиме стан, ама маж ми одби. Градбите не се квалитетни, а и многу се чека за изградба. Едно ветуваат, а друго исполнуваат.
Ve molam za informacija, za kupuvanje na stan od 94 m2 kolku bi me kostalo advokatski i notarski trosoci vo celost? Stanot ne se kupuva so kredit tuku vo gotovo
Moze li da spodelite gradezni firmi koi gi smetate za so kvalitetni gradbi? Da bidam iskrena, bev vidov eden stan, zgradata stvarno ne mi ostava vpecatok na cvrsta gradba, dodusa jas ne se ni razbiram vo toa. Sepak sum videla I od "prva" zgrada po koja se gleda deka e kvalitetna. Materijalite sto gi gledam odnadvor ako po toa moze da se prosudi.. Inaku so cenite se razumni toj del, I kako mesto za ziveenje ne mi se cini loso. Ima marketi vo blizina. Ima ambulanta sto ne e daleku. Ne e loso. Ako ne vi e problem pisete mi vo poraka, mi treba eden sovet so nekoj koj ziveel toj del
Kvalitetni gradbi nema veke ko adora i nastel.nitu za 950 evra nema da gi kupite.proveri kapital inzenering.vo centar 2500 evra kvadrat kat kostov 2000 evra kaj jumbo.ili sami pravete kuka so nadzor vas i arhitekt kuka za 950 po kvadrat za merak i kvalitet ke napravite no plac za gradba ispod so site markici i dozvoli 50000 evra nema neznam zosto istoto prasanje se postavuva istoto sekade ke vi go odgovorat.zatoa nemate odgovor.i pred inflacijata za 950 evra kv bese beda od stanovi.takvo nema vo skopje luksuz no eftino??toa e isto ko eftin sampanj vo luks restorant
На мене ок ми беше. Не сакам да сум во центарот. Сакам изолација. Многу ги качија цените на становите. И за издавање е исто. Тешко да се најде стан под 1 000 евра метар квадратен.
Se slagam so vas clenki. Ne ocekuvam luksuz za 950 evra m2, duri velam deka toa ne mi e prioritet, da ziveam vo luksuz i neznam kakva gradba. Ne e ova stan "zasekogas" so nedviznini moze da se pravi promena, kupi - preprodaj po 10 godini ako ne odgovara. Ne e stan za celo semejstvo. Prioritet e da sum na strana a ne vo centarot, bas kako sto kaza clenkata pogore, poevtino e periferen del sekako, i toa spagja vo prioritet, i da ne sum izmamena vo vrska so dokumentacijata.. Jas sekako ziveam pod kirija pa mozete da mi ja sftatite matematikata.
A ova go prasuvam zasto postoi opcija za da se kupi garsonjera za istite pari vo nekoja "pokvalitetna" gradba namesto da bi se kupilo stan so nekoja pofina povrsina ponastrana vo ponekvalitetna gradba.
Дали знае кој ја гради зградата во Реонски, карши градинката, после школото Александар Македонски? И дали некој знае од веќе изградените згради дали има уште нешто што се продава?
Здраво знам дека прашањево не е за тука но има поврзаност па затоа. Се вселив во стан под кирија сама оставив и капар но излезе дека станот е нефункционален има доста недостатоци а киријата е скапа па сакам да знам кои се моите права во однос на ваков случај?
Mora da se drzite do dogovorot, spored mene, moe licno mislenje. Sekako istakneti gi nedostatocite I dadete najava deka toa nema da vi odgovara na dolgi stazi. Prvo bidete blagodarni za toa sto ste go dobile, sepak ste se soglasile za toa. Nikoj nesaka nekoj sto samo se zalat. Mislam deka ova e mek teren da napravite spogodben dogovor. Em da si se obezbedite sebe I nikogo da ne navredite. I da ste covek sto si stoi na zbor. Kazete deka ste vo plan za poniska cena da najdete nesto slocno ili ponudete da vi ja namalat. Najprvo izguglajte dali navistina plakjate skapo ili ne. Ne ja znaeme vasata cela situacija neli
Видете со градежна фирма Саник. Имаат објект во Кисела Вода на последна 24-ка. Цените се движат околу 1100 со 1200 во зависност од која страна гледа станот.
Здраво на сите, заинтересиран сум за еден стан, има имотен лист за внатрешната површина и подрумот, ама терасите/заеднична сопственост на земјиште итн. не се влезени на имотниот лист. Зградата е градена во Југославија 1987 на почеток на аеродром и претпоставувам тоа е случајот со повеќето вакви згради од тоа време. Дали имал некој искуство со купување на ваква недвижност (стар стан) и дали банката би одобрила кредит?
Претпоставувам значи ќе треба поголемо учество, а терасите би можеле да се легализираат и да влезат на имотен со премер и елаборат од геодет понатаму?