1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Купување стан

Дискусија во 'Дом' започната од rajna-vojvoda, 20 февруари 2012.

1. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.107
    Допаѓања:
    13.561
    Ние имаме стан каде балконот не е влезен во имотен лист. Со кредот го имаме земено и кај нас некои комшии ги имаат легализирано терасите. Како што кажа со елаборат и премер се средува и тоа

2. Lilik

Lilik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    6.254
    Toa vo niedna postara zgrada go nema.no.najdobro prasajte notar

На Rokendroll и Kate karate им се допаѓа ова.
  3. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.837
    Допаѓања:
    4.519
    Па сигурно поголемо учество, ама ова е на памет сега, може веќе имаш доволно и може ќе ти одобрат кредит колку што планираш. Можеби зградата има покренато легализација на земјиште и тоа може игра улога.
    А за легализирање на тераси, јас искрено не се замарам, не знам дали има закон кој ме обврзува тоа да го направам, ама не би го правела. Не сум навлегла, ама како и се во државава и администрација сигурно и таа постапка е некоја налудничава сума и време кое треба да го потрошам, а ништо не ми менува. Ако имам тераса 20-30м2 па и ако е некое ниско приземје или двор тогаш можеби.

4. Falaprijatno

Falaprijatno Нов член

Се зачлени на:
    28 октомври 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Iskustva so stanovite kaj Mercedes nasproti Fon vo slucajov Sara 4, ima mali stanovi so ubav raspored i pristojna cena, vase mislenje ? Spored mene so izgradba na tolku zgradi vo toj del kje se preuredi okolinata koja momentalno e prilicno industriska.. (inace stanot e 40m2 i kje bide za izdavnje)

5. ostoun

ostoun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2019
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    193
    Не знам дали се истите згради, но случајно го видов ова.

Прикачени фајлови:

6. Lilik

Lilik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    6.254
    Kolku e po kvadrat I Dali se gotovi so imoten list?

7. ostoun

ostoun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2019
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    193
    Ме интересира ваше мислење за стан во адвокатската улица, во смисла на безбедност навечер?

8. Lilik

Lilik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    6.254
    Ako te cuva vojska moze:D

На Rokendroll, Kate karate и ostoun им се допаѓа ова.
  9. ostoun

ostoun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2019
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    193
    Се лажам дека има блиску училиште, па дека сепак е безбедно

10. Lilik

Lilik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    6.254
    Nemojte da se nadevate na ucilistata.tie rabotat preku den I ne se mesta za ziveenje.vo noknite.cssovi veruvam deka znaete deka ima mnogu kriminal.i deka e mesto za prostitucija maska strana od advokatskata ulica drugata strana zenska prostitucija tuka se noke I makroata nivni.klientite.dilerite.manijacite a vie se nadevate na ucilistata koi po 17h se zatvoraat do utredenta do 7 I 30.ne go znaevte ova?

На Rokendroll, Thebotpet, oblace1 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. ostoun

ostoun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2019
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    193
    Одамна не сум поминувала оттука, а знам дека жителите се бунеа, па се надевав дека досега го средиле. Ви благодарам.

12. Lilik

Lilik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    6.254
    Nisto ne e reseno.toj del e pod mafijata vo noknite casovi.a I Sami znaete deka mafijata ja drzi pod kontrola policijata

На Rokendroll, Thebotpet, Kate karate и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Nikce

Nikce Истакнат член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    19
    Што мислите за овие станови во станбен комплекс "MIRROR LIVING" Петровец?

14. Софијана

Софијана Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2019
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    89
    Здраво на сите. Во потрага сме по стан од околу 60 м2, во изградба или понова зграда во околината на Хром, Влае, карпош 4, околу мостот Обединети нации. Доколку имате било каква информација за понуда или инвеститор, ве молам пишете ми.

15. Lilik

Lilik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    6.254
    Videte bojokomerc.gradi vo izgradba se megju vlae I hrom 070803800.

16. Danche96

Danche96 Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    5
    еден голем недостаток според мене во тој регион е што нема училиште во близина и проблем со инфраструктурата. Нови згради според мене не значат дека ќе биде убаво. Ми изгледаат дека се наццкани зградите во тој дел. Има простор за развој на тој дел, но никој не може да го гарантира тој развој и сега за сега според мене има и подобри опции

На пример: Александрија (1290 евра квадрат), низ село Влае (пред влајко мостот од десна страна по уличките) се градат мали згради, пред некој месец прошетав се распрашав за цени беа околу 1350-1400 евра квадрат.
    Во хром има неколку мали зградички во градба, баш забележав на крајот на улицата што оди за четворка, пред да сврти за последна четворка, епа таму лево кај што прави Т раскрсница почнаа да градат од пред некој месец.
    Најубаво да се прошета на лице место.

Искрена да бидам, поубаво е мала зградичка, но знам луѓе што не се израдуваат што земаа од нетолку популарни инвеститори стан. Затоа мој предлог, најубаво ви е од посериозен инвеститор да купите. Пример Александрија.

Последна измена: 31 октомври 2023
  17. Nikola23

Nikola23 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    Здраво на сите пак, најдов некоја понуда да земам стан во воените згради до полилкиниката, ама не во црвената фасадна цигла, туку баш кај голден/арт настел во близина на еквлилибриум (локација во прилог), па ме интересира ваше мислење дали е добра опција со оглед на тоа што гледам и бараките погоре на сликата ќе се рушат и ќе има згради. Сепак оваа зграда е опкружена со свој двор и локацијата е добра, станот е на први спрат и е со североисточна ориентација (нема многу сонце и плус ради високите згради околу), градбата претпоставувам е солидна вака од што гледав (1988 е градена), а распоредот е секако одличен и тешко се наоѓа во новите згради. Генерално ви пишувам за ваше мислење/искуство пред да донесам одлука, секако секое е добредојдено [​IMG]

https://www.google.com/maps/place/A...856855!4d21.455342!16s/g/11g7z4_z7n?entry=ttu

Прикачени фајлови:

• 2.PNG
      2.PNG
      Големина на фајлот:
      1,1 MB
      Прегледи:
      39
  18. Danche96

Danche96 Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    5
    Хммм, се зависи кои региони ви се во интерес. Најпрво според мене зградата можеби е најдобриот избор што може да се направи бидејќи, многу нова не е добро според мене зашто многу се жалат од тенки ѕидови лоши изолации и така натаму, особено кога ги зимаат во градба, а не знаат инвеститорот дали, како и колку брзо ќе сака да ја прави зградата.
    Она што ме загрижува околу зградата и првиот кат е тоа што си многу блиску до улица на која не се вози брзо, но е фрекфентна. Она што друго ме замислува што јас имам живеено во стан со североисточна ориентација и омилена песна ми беше од Влатко Лозановски, "Сонце не ме грее" :D

Разгледај комшилук, да не има проблем станот со нешто такво.(смешно, знам секаде може да се случи, но до мојата зграда неодамна се продаде стан што имаше проблем со несовесен комшија). Разгледај како е решен паркингот. Разгледај инсталација на вода и струја во станот. Стара зграда, разгледај влага. Види колку има за реновирање дека некогаш старите станови знаат да излажат со цена, а да имаат многу дополнителни трошоци. Не го знам тој регион бидејќи не ми е од интерес, но доколку треба да кажам, се испод 1250 на таа локација во стара зграда и ако има потреба за реновирање со моменталниве цени на пазарот е океј цена.

*имај на ум дека кога купуваш стан во таа зграда не се трошиш за паркинг место и подрум како во новите.
    (се надевам на паркингот не се паркираат комшиите од новите згради)

19. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.837
    Допаѓања:
    4.519
    Не знам дали убаво гледам ама бараки околу зградава нема, ако ова беше кажано заради зградите и светлината. На прв спрат со овие високи дрва што ги гледам и на југ во лето е прашање колку ќе има сонце. Иако е индивидуално, источна страна мислам дека е најидеална, северо исток за мој вкус не е, во зима скоро и да немавме сонце. Прв спрат е прв спрат, си има предности. Ми се свиѓа што не е висока, помалку комшии за расправање ;), по претпоставка дека се повеќе влезови (ова и за други станови ако гледаш е многу голем плус, јас би одбегнувала згради со преку 40 стана). Убаво би било ако имаат паркинг да е затворен со рампа само за станари, во спротивно многу тешко ќе се наоѓа место тука и да има 100 забрани за паркирање, секогаш некој ќе биде за "само 1 минута". Е пошто е ниска, дали има лифт, си треба лифт, ако е прв кат, не знаеш кога ќе ти затреба, ова би ми било must. Не ја знам зградава иако ми била во близина, ама се на се вака ми е симпа во споредба со новите во оклина. 88ма градена да провериш да не е постара, ако не сега за 5-6 години ќе си бара реновирање ама со вадење на стара и ставање нова инсталација. Не го следам веќе пазарот, од претходно искуство цената сум ја формирала станот+реновирање (како нов) да е за некои 10-20% пониска од скроз нов, зошто сепак ново е ново, освен ако не е тотално одржувана, а тоа е реткост. И уште нешто, ако има доградби некакви на тераси и сл. чуда, одма отпаѓа.

20. Lilik

Lilik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    6.254
    Aleksandrija ima najckart zgradi