1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Купување стан

Дискусија во 'Дом' започната од rajna-vojvoda, 20 февруари 2012.

1. truffles

truffles Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2017
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    489
    A koja porazviena drzava se poskapi stanovite? Pa vo edna Albania vo Tirana se poskapi stanovite od Skopje.

2. JonyBravo

JonyBravo Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    2.142
    Ve molam za vase mislenje, veruvam deka ima dosta shto go pratat pazarot I se vo potraga na sopstven dom:

Dali e prifatliva ponuda 900 eur za m2 vo zgradite so crvena fasadna cigla, star aerodrom I koj e potrebno da se renovira.
    Se raboti za kvadratura 94 m2, zgradata nema lift, 4ti Kat.

Vi blagodaram

Последна измена: 3 декември 2023
    На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  3. GirlVolley

GirlVolley Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    2.347

За мене не е прифатлива.
    Сепак е стан,стан не може да има вредност како куќа.
    Оваа цена реално треба да е за нов стан,како што беа до пред некоја година и како што најавуваат ќе паднат цените на становите.

Ако сега те кошта 84 600 евра станот, на таа цена додади отприлика 20 000 за реновирање…за мене не е окау.
    Кога би бил комплет реновирам и со сменета инсталација за струја…можеби би размислила.

На JonyBravo и Lilik им се допаѓа ова.
  4. winnie02

winnie02 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    1.804
    За мене никогаш нема да бидат логични цените, за стар стан што за 10 години ќе се распадне па или вие или вашите деца ќе си имаат главоболки пак ич.

Кај нас како што воопшто не се гради квалитетно, а одржување и саглам куќен совет е мисловна именка моли се лифтот да не се расипи.

Нема добар инвеститор и квалитетна градба, ако правите муабет со архитекти и градежници, одамна тонеме.

Ќе разберам некој што бара за живеење нема деуг избор, ама пак овие со профитабилниот бизнис од кирии или за 25те дена кога ќе си дојдат од странство… ограничениот ум да им го немам.

На JonyBravo и Lilik им се допаѓа ова.
  5. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.836
    Допаѓања:
    4.518
    Јас мислам да. Колку е стара зградата? Кај тобако 2 се со цигла ама имаат лифтови, не знам за кои згради мислиш. Сепак одамна не го пратам пазарот, ама пред година ипол во аеродром ми бараа 1000еур за стар стан 25-6 години, 100м2, со лифт и подрум, исто бараше реновирање темелно, можеби без инсталации.
    Едит: можеби уште малку да симнеш и ќе е топ :). Повикај се на немање лифт, целосно реновирање со се инсталација, стара зграда никогаш нема да е нова и тн. А и реновирање со инсталација за 94м2 ќе те фати повеќе од 20к, да си имаш предвид.

Последна измена: 6 декември 2023
    На JonyBravo му/ѝ се допаѓа ова.
  6. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    3.975
    Допаѓања:
    70.222
    Од блиски што веќе година дена активно бараат стан и знам кои се цените, ова е одлична цена. Затоа што и на старите станови им бараат 1200, па нагоре не дека се сложувам со тоа ама очигледно сите гледаат да искористат, за жал

7. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.723
    Допаѓања:
    172.713
    Не вреди, ама ако си за купување, колку и да дадеш за реновирање, барем по твоја желба ќе го направиш.
    Цените во тој реон се над 1300 евра, така да...

8. Lilik

Lilik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    6.254
    За тие пари најди си нов немора толку голем не летај по локации.ти треба да живееш во него.колку ќе фрлиш за реновирање?и на крај старо си е пак старо.и уште кровот ако не е како треба а претпоставувам за кои згради се работи немој.не летај по локацијата во случај и по цената поскапо ќе ти излезе .цени си ги парите.тоа не е стан.канта од 45 години

На Kate karate, Rokendroll и JonyBravo им се допаѓа ова.
  9. JonyBravo

JonyBravo Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    2.142
    Од страната каде што нема нови згради и колку толку има паркови и зелен простор, најверојатно е една од неколкуте што немаат лифт во тој потег. Мислам дека е околу 80та година градена може и нешто порано но примамливо, покрај цената, е тоа што нема никој над тој стан, а преградните ѕидови се блок и малтарано а не гипс картон со некои похумани пристапи кон планирање на просторот и понормални квадратури на соби пд тоа што се нуди сега. Во најмала рака нема да го слушам комшијата до мене, ако воопшто го има.

Знам дека е сериозна ставка реновирањето меѓутоа пак би дошол до поефтина цена од ова сега што се нуди за гипс картон.

Благодарам во секој случај

На Dust и Srebrna им се допаѓа ова.
  10. JonyBravo

JonyBravo Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    2.142
    И јас би така меѓутоа ситуацијата на пазарот не е баш поволна, барем не за оние кои купуваат за живеење, не за "да се најде ".

Благодарам во секој случај

11. JonyBravo

JonyBravo Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    2.142
    Ми треба солидна, нормална квадратура. Трансфер од куќа во стан е шок само по себе а за разлика во квадратура да не правам муабет

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lilik

Lilik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    6.254
    Јас стар стан не ви препорачувам.другото е ваш избор.почекајте размислете ќе излезе нешто друго.стар стан никако бар не според мене.и што ако е помал 15 квадрати?ќе најдете друг тие се многу стари згради плус последен кат.имате нови во градба во маџари 1150 квадрат од два брата градители видете нивен тел на интернет моментално е во почетна фаза зграда на 3 ката маџари е на 6 км од центар

На Kate karate и Rokendroll им се допаѓа ова.
  13. GirlVolley

GirlVolley Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    2.347

Па мислам сите купуваат за живеење, не “за да се најде”.
    Токму поради тоа ако купуваш за живеење,не треба да дадеш илданици евра за нешто што не е вредно.
    Нема на што….сепак размисли.

14. Sara6.

Sara6. Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2023
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    6
    Dali nekoj ima kupeno stan vo Sanik vo S-blok vo Kisela Voda?

15. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    3.975
    Допаѓања:
    70.222
    Зашто не би било вредно? Јас би купила стан постар и комотен, не би купила од новиве градби на 50 квадрати со две спални…Плус квадрат би било 1500-1600 евра

На Dust и raww им се допаѓа ова.
  16. Kiko9

Kiko9 Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2023
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    131
    Posledniov luksuz vo Skopje za ziveenje i najdobro nesto za mene e ADORA FLATIRON . Tamu 1350 evra bese kvadrat od 5 sprat nagore a 1250 evra do 5 sprat. Zgrada so preubavo ureduvanje vnatresno i recepcija mislis hotel so 5 zvezdi ....za taka mala suma na kvadrat. Ovie ostanative so pumpaat ceni na kafezi se samo perenje pari po moe nisto drugo. Ne e normalno za materijal koj sto kostal odredena cena makar poskapel 20 30 posto da lupnes plus 300 400 evra za kvadrat i poveke mislis dijamanti vgraduvaat vo stanevite.Loso e toa sto narodot se pali ednostavno "stance da imam" i cel zivot dolzen nekomu. Za mene se ova e edna suluda sostojba koja mora da i se stavi kraj. Podobro vo nekoe selo vo okolinata da izgrades kukja palata bukvalno za suma na pari so bi ja tupil za stance od 50m2.

17. GirlVolley

GirlVolley Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    2.347

Па кажав зошто не е вредно.

18. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.798
    Допаѓања:
    12.298
    Мислење за Пандев доо?

На Rokendroll му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Kate karate

Kate karate Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    262
    Videte na internet ili agencii sto nudat nekoj tel.

На Lilik му/ѝ се допаѓа ова.
  20. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.312
    Допаѓања:
    1.078
    На Lilik му/ѝ се допаѓа ова.