1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Купување стан

Дискусија во 'Дом' започната од rajna-vojvoda, 20 февруари 2012.

1. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.723
    Допаѓања:
    172.713
    Јас живеев на 100 метри од тие 2 згради (а сега мајка ми е таму), едната Кипер кај што е и другата сега што ја градат и можам да речам дека никад не би земала стан таму. На главна улица каде што е секогаш гужва, навечер со мотори летаат мислиш писта е, од Киперот нон стоп гужва и галама и на паркинг.. Да не зборам дека некогаш за да се вклучиш во сообраќај на благоја стефковски, треба 20мин да чекаш.. Едноставно никој не ти дава гз место да влезеш во лента..
    Паркови и зеленило само кај мене позади зграда, никаде во близина.. Игралиште за деца едно 5х5 метри и толку..

Плус не верувам на 3 ката да е.. Нема шанси

Не знам за социјални мрежи и групи, ама знам дека сериозни проблеми си имаат инвеститорите.. Другарка со мало дете чекаат да влезат, се радуваа на секој прозор ставен ама за следната фаза им бараат ваљда последниот дел да им го уплати банката (кај што имаат земено станови под хипотека луѓето) ама банкиве како би уплатиле кога се далеку од завршница? Хаос..

Настел кај воен што ги градеа, се слушаше се од кај комшиите.. Изолација нула..
    Сега другарка живее кај УБК што ги градеа тие станови и они имаа проблеми само на почетокот, поплава во купатилото - грешка на Настел.
    Се помирија што се слуша лифтот иако не се до него и што вентилацијата им е леле мајко.. Кога комшијата под тебе пржи кромид, ти луфтираш горе:D

На Celltica му/ѝ се допаѓа ова.
  2. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.779
    Допаѓања:
    4.750
    Мислам дека може да почнеме Лимак да ги спомнуваме пополека бидејќи излегоа слики и поплаки на твитер од луѓе што купиле во новите згради кај стара Железничка кај Diamond Mall. Поплавени гаражи, радијатор зад врататa и не може да се отвори до крај, прозор кај кујна што не се отвара никако и од надвор не може ни да се исчисти, влага во станови, капење од цевки, лепак за плочки на рамките од прозорите и терасните врати иако си платиле за чистење, огромни сметки за одржување итн итн. Рекоа дека им спремаат колективна тужба.

На Antolinaa, Waverly Raven и Celltica им се допаѓа ова.
  3. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.548
    Допаѓања:
    34.818
    Кај мене ништо не се слуша, ептен треба некој да се дере, па да се слушне, нормална комуникација не.
    Поплава имаше и кај нас во некои станови, вентилите не чинеа, па ги сменија после во сите станови.
    Муабетот ми беше, ова се работи кои што може да се случат кај секој инвеститор, не е нешто што е ексклузивно само за еден. Генерално, јас сум задоволна од станот, особено ако се земе предвид сегашнава состојба со становите во градба што се чекаат со години да се довршат. Ние станот го добивме за околу 10 месеци од потпишување на договор, до вселување.

4. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.548
    Допаѓања:
    34.818
    Јас за Настел немам слушано муабети за крадење, за Адора излезе муабетот, па знам и од нашава зграда некои станари проверуваа квадрати, излегоа дека се ок.
    Пишав и погоре, ова со плочки, паркет и сл. се случува кај секој инвеститор, особено поплави во тоалети. Ние имаме пријатели купија од Голден арт, им се поплави тоалетот оти мајсторите ставале шут во сифоните, исто така и парното им протече, па менуваа паркет после. Ама, според ова искуство, не можам да кажам дека се лоши, пошто како што реков секаде има индивидуални случаи кои се незадоволни или имаат грешки.

5. bianca008

bianca008 Нов член

Се зачлени на:
    15 декември 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Веќе е оформена мала група на вибер, сите сме видно и оправдано загрижени околу стагнацијата со изградбата последниве неколку месеци. Доколку вашата другарка сака да биде дел од групата пишете ми во приватна порака за да ја вклучиме.

6. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2023
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    247
    Јас ставам разлика од кирија до кредит во акции и поради тоа живеам под кирија.

7. magic.girl

magic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    204
    Zdravo Dali kupi stan vo Aleksandrija bidejki I jas za tamu gledam, Fabrika Karposh gi gradi, Dali si zadovolna, Ili nekoj drug da spodeli iskustvo

8. Femin-ka

Femin-ka Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2022
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    7
    Здраво на сите,
    Дали некоја од вас има уплатено стан во Порта Супериум? Некоја информација кога ќе бидат вселиви? И дали можеби има Вибер група?

9. RaditzMK

RaditzMK Нов член

Се зачлени на:
    4 јануари 2024
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Здраво дечки,

Барам стан со 3 спални соби но некако тешко ми иде, а мислам дека сегде пребарав се, не знам дали ми бега нешто.
    Или нема паркинг, или ненормална сума на квадрат, а за малку ќе кажев и убаво е да се има парно греење ама 90% од местата каде што има таков стан се со клима уреди. Не знам колку е тоа паметно да го поминиш цел живот во сам старт со клима...
    Инаку да не е на места како Железара или негде џејнем.

Споделете мислења, коментари, инвеститори.

Благодарам однапред.

На Nairobi88 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Reala

Reala Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2022
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    18
    Здраво треба да купам стан 80 тина квадрат... но некако по огласи цените ми се ептен скапи , а кога ќе се јавиме по агенции или фирми што градат обично викаат поминете да ви презентираме... Па сакам да прашам која според вас е реална цена што може да се добие за Аеродром/Центар/Карпош/Хром-Влае. А добро би боло да предложите некоја зграда во овие населби од добар изведувач ( по добра однос цена - квалитет).

11. Meddy

Meddy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2021
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    481
    Kade naogjate oglasi za kupuvanje stan? Sakam cair - butel nekoi novi gradbi ili nekoj sto seuste se gradat kade da najdam?

12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.987
    Допаѓања:
    35.924
    На Пазар 3, Реклама 5.

На Meddy му/ѝ се допаѓа ова.
  13. BraBru

BraBru Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2023
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    860
    Па ти човече куќа бараш или стан? Како прво, ТРИ спални соби + дневна + кујна + тераса една/две се минимум 100 квадрати. по 1200-1300 евра да ти е квадрат, тоа се 120-130 илјади евра. Па уште да е во град некаде, и да има и паркинг и све. Повеќе шанси има на лото да фатиш.

14. skyfly 5

skyfly 5 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2022
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    110
    Pazar 3,Reklama 5 plus mozes na fb da pobaras Dora Invest,Premium Residence,Modi Living,Ambrella Complex,Izberovic Izgradnja,ENS Construction,Eurovia Properties-Kennedy Residence,Avanti Construction,Nour Residence.

На Meddy му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ordinary Mom

Ordinary Mom Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    311
    Zdravo, bi ve zamolila za pomos dokolku nekoj bi mozel da me upati. Imam stan vo novite zgradi sproti FON ( Sara4), 40m2 so edna spalna,kujna so dnevna, banja i terasa. Bi sakala da go iznajmnuvam,no ne na airbnb. Moze li da me posetuvate, kako e podobro,opremen ili prazen? I dali imate preporaka za agencija, bidejki sama ne mozam. Pozdrav i blagodaram na site!

16. skyfly 5

skyfly 5 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2022
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    110
    Според мене подобро наместен,почесто се бараат такви отколку празни. За агенција искрено не знам има многу Букефал Ас,Бравура,Викторија,Милениум Ком но не знам која какви услови нуди.

На Ordinary Mom му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.496
    Дали некој знае како движат цените за продавање на стан во Карпош/Хром/Влае/Ѓорче?

18. doleina

doleina Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2021
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    29
    Дора Инвест искуства/мислење некој? Гледам нудат и без учество и на рати.

19. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.063
    Допаѓања:
    7.319
    Segde baraat imoten list za promena na broila .

20. nedelce

nedelce Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    31
    Ti mozes no poentava e samo dali ke ti dadat stanben kredit a ke ti dadat dokolku prethodno si zemala kredit i si go otplakjala redovno i imas dobar priliv posto dokolku ne gi uplatis ostanatite sredstva spored dogovorot ti propagja ucestvoto. :)