Јас живеев на 100 метри од тие 2 згради (а сега мајка ми е таму), едната Кипер кај што е и другата сега што ја градат и можам да речам дека никад не би земала стан таму. На главна улица каде што е секогаш гужва, навечер со мотори летаат мислиш писта е, од Киперот нон стоп гужва и галама и на паркинг.. Да не зборам дека некогаш за да се вклучиш во сообраќај на благоја стефковски, треба 20мин да чекаш.. Едноставно никој не ти дава гз место да влезеш во лента.. Паркови и зеленило само кај мене позади зграда, никаде во близина.. Игралиште за деца едно 5х5 метри и толку.. Плус не верувам на 3 ката да е.. Нема шанси Не знам за социјални мрежи и групи, ама знам дека сериозни проблеми си имаат инвеститорите.. Другарка со мало дете чекаат да влезат, се радуваа на секој прозор ставен ама за следната фаза им бараат ваљда последниот дел да им го уплати банката (кај што имаат земено станови под хипотека луѓето) ама банкиве како би уплатиле кога се далеку од завршница? Хаос.. Настел кај воен што ги градеа, се слушаше се од кај комшиите.. Изолација нула.. Сега другарка живее кај УБК што ги градеа тие станови и они имаа проблеми само на почетокот, поплава во купатилото - грешка на Настел. Се помирија што се слуша лифтот иако не се до него и што вентилацијата им е леле мајко.. Кога комшијата под тебе пржи кромид, ти луфтираш горе
Мислам дека може да почнеме Лимак да ги спомнуваме пополека бидејќи излегоа слики и поплаки на твитер од луѓе што купиле во новите згради кај стара Железничка кај Diamond Mall. Поплавени гаражи, радијатор зад врататa и не може да се отвори до крај, прозор кај кујна што не се отвара никако и од надвор не може ни да се исчисти, влага во станови, капење од цевки, лепак за плочки на рамките од прозорите и терасните врати иако си платиле за чистење, огромни сметки за одржување итн итн. Рекоа дека им спремаат колективна тужба.
Кај мене ништо не се слуша, ептен треба некој да се дере, па да се слушне, нормална комуникација не. Поплава имаше и кај нас во некои станови, вентилите не чинеа, па ги сменија после во сите станови. Муабетот ми беше, ова се работи кои што може да се случат кај секој инвеститор, не е нешто што е ексклузивно само за еден. Генерално, јас сум задоволна од станот, особено ако се земе предвид сегашнава состојба со становите во градба што се чекаат со години да се довршат. Ние станот го добивме за околу 10 месеци од потпишување на договор, до вселување.
Јас за Настел немам слушано муабети за крадење, за Адора излезе муабетот, па знам и од нашава зграда некои станари проверуваа квадрати, излегоа дека се ок. Пишав и погоре, ова со плочки, паркет и сл. се случува кај секој инвеститор, особено поплави во тоалети. Ние имаме пријатели купија од Голден арт, им се поплави тоалетот оти мајсторите ставале шут во сифоните, исто така и парното им протече, па менуваа паркет после. Ама, според ова искуство, не можам да кажам дека се лоши, пошто како што реков секаде има индивидуални случаи кои се незадоволни или имаат грешки.
Веќе е оформена мала група на вибер, сите сме видно и оправдано загрижени околу стагнацијата со изградбата последниве неколку месеци. Доколку вашата другарка сака да биде дел од групата пишете ми во приватна порака за да ја вклучиме.
Zdravo Dali kupi stan vo Aleksandrija bidejki I jas za tamu gledam, Fabrika Karposh gi gradi, Dali si zadovolna, Ili nekoj drug da spodeli iskustvo
Здраво на сите, Дали некоја од вас има уплатено стан во Порта Супериум? Некоја информација кога ќе бидат вселиви? И дали можеби има Вибер група?
Здраво дечки, Барам стан со 3 спални соби но некако тешко ми иде, а мислам дека сегде пребарав се, не знам дали ми бега нешто. Или нема паркинг, или ненормална сума на квадрат, а за малку ќе кажев и убаво е да се има парно греење ама 90% од местата каде што има таков стан се со клима уреди. Не знам колку е тоа паметно да го поминиш цел живот во сам старт со клима... Инаку да не е на места како Железара или негде џејнем. Споделете мислења, коментари, инвеститори. Благодарам однапред.
Здраво треба да купам стан 80 тина квадрат... но некако по огласи цените ми се ептен скапи , а кога ќе се јавиме по агенции или фирми што градат обично викаат поминете да ви презентираме... Па сакам да прашам која според вас е реална цена што може да се добие за Аеродром/Центар/Карпош/Хром-Влае. А добро би боло да предложите некоја зграда во овие населби од добар изведувач ( по добра однос цена - квалитет).
Kade naogjate oglasi za kupuvanje stan? Sakam cair - butel nekoi novi gradbi ili nekoj sto seuste se gradat kade da najdam?
Па ти човече куќа бараш или стан? Како прво, ТРИ спални соби + дневна + кујна + тераса една/две се минимум 100 квадрати. по 1200-1300 евра да ти е квадрат, тоа се 120-130 илјади евра. Па уште да е во град некаде, и да има и паркинг и све. Повеќе шанси има на лото да фатиш.
Pazar 3,Reklama 5 plus mozes na fb da pobaras Dora Invest,Premium Residence,Modi Living,Ambrella Complex,Izberovic Izgradnja,ENS Construction,Eurovia Properties-Kennedy Residence,Avanti Construction,Nour Residence.
Zdravo, bi ve zamolila za pomos dokolku nekoj bi mozel da me upati. Imam stan vo novite zgradi sproti FON ( Sara4), 40m2 so edna spalna,kujna so dnevna, banja i terasa. Bi sakala da go iznajmnuvam,no ne na airbnb. Moze li da me posetuvate, kako e podobro,opremen ili prazen? I dali imate preporaka za agencija, bidejki sama ne mozam. Pozdrav i blagodaram na site!
Според мене подобро наместен,почесто се бараат такви отколку празни. За агенција искрено не знам има многу Букефал Ас,Бравура,Викторија,Милениум Ком но не знам која какви услови нуди.
Ti mozes no poentava e samo dali ke ti dadat stanben kredit a ke ti dadat dokolku prethodno si zemala kredit i si go otplakjala redovno i imas dobar priliv posto dokolku ne gi uplatis ostanatite sredstva spored dogovorot ti propagja ucestvoto.