1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Купување стан

Дискусија во 'Дом' започната од rajna-vojvoda, 20 февруари 2012.

1. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.794
    Допаѓања:
    12.286
    Ги свртевме повеќето населби и некако пак се враќаме на Аеродром, најмногу заради децата, а најлоши цени за понуденото имаат.
    Ве молам ако сте сретнале стан/куќа од минимум 3 спални, понов, не ми е важно дали е реновиран, значи минимум 110 квадрати пуштете ми линкче.
    Фала

2. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.832
    Допаѓања:
    4.508
    Со агенции баравте? Инаку ако имаш некој познаник, во зградите кај ред кафе има преубави трособни станови и јас за нив немав ни една замерка во ниту еден поглед, да се распраша да пушти муабет дека сакаш стан. Чат пат знаат да излезат на огласи. И во кулите кај железничка исто ама тие се постари.

3. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.794
    Допаѓања:
    12.286
    На нас ни треба со 3 спални, значи четворособен. Има во тие згради толкави?
    Мислам дека тоа е проблемот во Аеродром што нема поголеми станови, а фамилијарна населба е, има во старите згради во Ново Лисиче ама тие се веќе 50 год. стари.
    Многу сакам во оние ниските згради карши Џевахир ама не сум сретнала оглас, никој не продава таму.

4. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.832
    Допаѓања:
    4.508
    Не знам каде живееш, ама јас не би одела накај ново лисиче, пре загадено е. Скоро 15 години бевме таму. И да не беше толку загадено прва ќе барав стан со двор во парковите или куќа во горно лисиче и ќе преплатев, пошто 6 месеци од годината е совршено, ама не се компензира со другите 6 месеци, бар за мене.

Иначе грешка, да на 4 собни станови мислев, 3 одвоени соби, 1 дневна. Само што во едната соба се влегува од дневна и можеби е проектирана како работна или па гостинска. Ама кај ред кафе беше сосем пристојна големина, во кулите е помала мислам. Е кулите се 35-40 години стари па си бара целосно реновирање. Овие кај ред се 2000та негде можда и си треба купатила да се реновираат ама не и инсталација. Имаат и паркинг и подрум и школо пред влез ни улица не поминуваш. Само да излезе на продажба :) Инаку по 100тина м2 се.

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.794
    Допаѓања:
    12.286
    Се согласувам за Ново Лисиче затоа прво баравме на други места, живеев во зелените згради и таму не можеш прозор да отвориш, а не подоле…
    Кај да барам освен Аеродром? Влае му е фаворит на мм ама таму ништо не знам, ни школи какви има, околина, не ми е познато.
    Водно и Козле исто ама не сакам кола да палам за да носам деца во градинка/школо и тој дел не ми е познат во однос на деца.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.832
    Допаѓања:
    4.508
    Надвор од државава :)
    Шала на страна. Аеродромка сум не сум многу соодветна да делам совети за другиве населби. За лисиче ми е од искуство во споредба со делов на аеродром према центар, па и центар. Ама и различни барања имаме можда. Јас од куќа се откажав во Скопје, нема тоа што сакам, голем двор и приватност, а да е близу центар. Можеби Влае и Тафталиџе имаат нешто приближно на тоа што сум сакала, ама тоа се суми мислиш Чикаго сме. Е сега пошто со новиве од пред 10тина години згради мислам дека ме е*** во здрав памет со тоа нивните проекти ми се :puke: и се поише си ги сакам старите маала кај што се знае што е парк што е паркинг и постарите згради. А и кога ќе тргне во школо и со ред други активности сакам да не сум подалеку од 10-15 мин од центар, тој ми беше мене радиусот, населбите близу центар.

7. GrumpyCat

GrumpyCat Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2019
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Дали некој имал случај каде што за стан во градба просторијата е пократка од таа што е проектирана на техничкиот цртеш ? Што би правеле во ваков случај дали има некое 3то регулаторно тело /ревизија што може да го среди случајот?

8. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.070
    Kolku e pokratka? Majstorite ne merat kako sto treba. Sekako na kraj premerigo cel stan so geodet i vidi dali e vo red kvadraturata sto si ja platil

9. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.423
    Допаѓања:
    12.019
    Дечко ми живее во Аеродром кај Железничка, насабајле за накај работа кога одам не се диши надвор смрди на изгорени гуми, за разлика од кај мене во Дебар маало, како небо и земја е, никогаш не сум осетила во Дебар маало така да смрди насабајле, а и не само насабајле, можеби и дека сум во близина на градски парк ама стварно не се споредува, и за алишта кога сушам, мојте не мирисаат, исто надвор ги сушам, ама затоа на дечко ми, смрдат до степен да не можеш да ги носиш..

10. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.647
    Допаѓања:
    4.548
    Се прави премер со геодет и квадратите што фалат треба фирмата да ги исплати на купувачот

11. Оленка*

Оленка* Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2014
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.751
    Зависи, некогаш фирмите во договорот пишуваат клаузула кај што заштитуваат за исплата за отстапки до Х метри. Пример ако е тоа 2 квадрати, може станот да ти е помал или поголем за 2 квадрата и на крај ниту ти да и платиш на фирмата ниту таа тебе за таа отстапка.

12. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.647
    Допаѓања:
    4.548
    Тоа да , сепак во договор мора да има член што во тој случај , во мојот убаво е наведено доколу се повеќе кв ние си доплаќаме , доколку фирмата ни враќа на нас. Се зависи што и како потпишале.

13. aways

aways Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    660
    Здраво, размислувам за купување стан во населба Пржино
    Повеќе инфо
    Каква населба е.

14. zence

zence Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    247
    Населба на рид со угорници, мали улици претежно со куќи и дворови, а од поново време се градат згради со многу реакции од жителите . Има еден автобус 16 кој го има одприлика на 30 минути . има градинка и има еден маркет Зур. Амбуланта не сум приметила, училиште нема.

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2023
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    247
    Што е оваа сите само станови во МК и Грција купуваат.

16. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.577
    Допаѓања:
    40.005
    Ти каде купуваш?

На Ace_kelaviot му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    177.080
    https://www.pazar3.mk/oglasi/zivealista/stanovi/skopje/centar/q-kapistec
    За градинка не знам, основно училиште има, идадија за доктори ваљда работи, игралишта, продавници...
    И јас би купувала во зграда од сфрј.

Цениве богами :o, ама тоа е цело Скопје и скроз друга тема.

18. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2023
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    247
    Не купувам јас, јас продавам.

19. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.577
    Допаѓања:
    40.005
    Каде продаваш?

20. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2023
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    247
    Продадени се. Требаше да пишам продавав. Нема веќе.