Ќе се продаваат станови се додека населението е кредитоспособно. Е сега, има разлика што пред 10 години се земало стан на 10 години кредит, но сега можеби ќе стане стандард 20-30 години.
Здраво, дали може искуство со Циле Инжинеринг како инвеститор? Било какво искуство е добредојдено. Бла
ke padnat ke vidis , ke molat da im kupime zatoa sto vekje e preplaveno so zgradi a i prenamupani se cenite, mora da ednas da padnat najmalku 20% ako ne i povekje pa posle moze da rastat pak no vekje stanovite vo Skopje se so takvi ceni sto se nad nivnata vrednost po toa kako gi gradat.
neznam od kade vi e idejata koga se e pokaceno... da ne bese kovidot pa moze ke padnea no so ogled na cenite normalno e da odat vo nagorna linija no realnosta e deka ovde cenite se nad normalata 1000-2500eur sto znaci 40%- se poskapi nemoze da odat poskapi samo poeftini..
More luge ne li svakjate deka parite ne vredat, ne deka stanovite poskapele. Pa eden hamburger na moe vreme bese 50-60 denari a sega e 200 den
Pak ke recam, taka drugarkite mi vikaa pred nekolku godini da cekam da ne kupuvam, samo sto ne padnale cenite. Fala.bogu ne gi poslusav
Јас ги знам од црвената зграда кај Ѓорче стадионот... Пола-пола некако ја правеа со некоја друга фирма беше. Катастрофа невидена е зградата
Нема да падне ништо репроматријалите за градба се покачени а побарувачката не се намалува, за една недела се продаваат по 20 станови во една зграда за кај ист гејт зборам.. Нема да падне ништо не се тешете на тој начин
Iskustva so Kat Kostov? Gradat sea kaj Vero Djumbo, ali me interesira kvalitet gradba i slicno, ako nekoj/a znae. Fala
Искуство со Џевахир? Како е со одржување? Како идат месечните давачки? Ајде ако има членки што живеат таму нека споделат
Ние пред 4 год кога гледавме да земеме таму стан ни кажаа 50 центи од 1м2 е одржувањето. Сметките стигале на ламела не на поединечно од евн па они даспределувале. Нас не ни се исплатеше така и затоа не ни земавме можеби сега е подруго не знам. Ама ту мач е одржувањето
Сега е 1 евро по квадрат, пред 2 месеца прашував. Ако ги купуваш директно од Џевахир, цената на квадрат е 1400 евра/м2 и како одат нагоре катовите е поскапа. Ако купуваш од сопственик на стан, може да е повисока ама како што гледам не е повеќе од 1800-1900 еур/м2. Јас од поодамна сум заинтересиран, ама тие месечните давачки ме одвраќаат.
Остај на страна се, ама изолација прелоша има, се живо се слуша, имаме пријатели таму, буквално како во соба да ти се соседитр и да праат муабет. Ужас.
Zdravo, vo vrska so preddogovor za kupoprodazba na stan vo gradba go zaverivme na notar, list za predbelezuvanje na gradba ima. Pomina dve nedeli no seushte koga provervam vo list za predbelezuvanje od desnata strana seushte ne pishi ime na sopstvenik i notar kaj sho e zaveren za da nemoze povtorno da se prodade. Od katastar me ubeduvaat deka gradbite so poveke sprovedeni predogovori imalo zaklucok i sistemot odobruval red po red … prviot ako zakoci nemozelo drugi da se resat . Kolku e vistina i kako da postapam?