Kako ti e statusot na predmetot? Jas toa go gledav, koga izleze resen togas bevme zapisani. Inace i nie cekavme deka golema zgrada i mnogu predmeti inalo pred nas, ama se zapisa, toa e do katastar tie sporo rabotat. Stom si pokrien so preddogovor i notar ne se sekiraj
Имате ли одено таму ? Едно време кога гледав Кара Севда ми дојде огромна желба да живеам во облакодер, отидов два дена како за проба на 33 кат но бргу ми здосади и бргу се разочарав и не би живеел таму ниту би купил
Ke se reshi ne se sekiraj, nie sme cekale i po eden mesec. Investitorot nema sto da napravi tuka, toa e do katastar
Може и да не земеш на крај, затоа се купува стан кога веќе има имотен лист, или со лист за предбележување заверен на нотар. Вака некако како ризик ми било, и кога купувавме стан баравме само со имотен лист, без имотен не доаѓаше во предвид да се нафатиме. Иначе секако е долга процедура....
Ние го чекавме 2 години и на крај ни го издадоа со стара адреса иако веќе беше сменета ама како ќе се заебаваш по институции
Не можеш да ја разбереш стварно, јер ипак струмичкиот е поблиску до германскиот отколку до македонскиот Каков пост човече... Ами на тебе штом ти сметаат тие од внатрешноста, оти па СКОПЈАНИТЕ не се вратат од странство, може и тие сметаат таму, а?
Ако ти е мерак изнајми стан на неколку дена од погорните катови ќе видиш какви примитивци има и таму не можат да соберат за одржување во смисл некои не плаќаат некои се жалат на високи сметки и некогаш опомени од Евн за исклучување на зградата ако си примерил не светат зградите со надворешните светла сега навечер
Кои сме тие НАС? Ако мислиш на мене јас од Скопје се вратив, а не да одам. Ама вака општо, не се срамиш со муабетиве? Па ти си попроста и од НАС, и од ВАС и од некоја си од Прибилци што подалеку од таму не излегла, од сите! СКОПЈАНКЕ
Што ви е со овие малограѓански муабети, поделби? Мислиш ваше е Скопје или Струмица и никој не смее да мигрира. Ете од каде малтретирањето и омаловажувањето на ‘провинцијалчињата’ во основно, после ќе сме се бореле против булинг. Срам да ви е.
Moze da napravis povrat da ako ti treba na celi za rabotenjeto. Pr pogon da otvoris, kancelarijaa Pazi koga e SO koga BEZ Mozes na fb da go najdes Danok na dodadena vrednost Ako kupis stan za domuvanje, go plakas i DDVto, pa posle drzavata mu go vraka na toj so ti go prodal. ako ti e za celi na rabotenjeto, ne plakam ddv
Дали некој знае дали стан купен од извршител на аукција може да се купи со станбен кредит и да се стави истиот под хипотека за станбениот кредит? И како оди префрлањето на хипотеката ако тој стан е заложен заедно со друг имот за поголема сума на кредит? Овој стан е само дел од долгот…