Добро е на албански што не почнала да ти зборува, дури тогаш како ли ќе ја разбереше : )))) „Скопјаните“ се иселиле од такви плитки во умот како твојот. Нема ништо во другите градови, за тоа заблагодари им се на властите што направија така. За некој да работи во обичен дуќан никој не се трудел 4 години да заврши факултет. Ако си толку одлепена...од реалноста, прошетај на неколку дена низ татковината ти за да видиш каква е ситуацијата. Ако имаш што да допишеш до темата, пиши. Ама со вакви коментари подобро не се брукај или префрли ги во СДК.
Па ти што зафаќаш место во Скопје? Или пресели се во друга земја, или од во Струмица на нејзино место, да им збориш на скопски во банката во Струмица.
Јас се распрашував за да земам стан преку нив, им се јавив.. Ми кажаа дека ќе ми сределе целосно документација за станбен кредит во која банка сакам во Македонија да аплицирам, соработувале со сите банки, и тоа без провизија ќе ми сределе, сите тие трошоци ги плаќал продавачот на станот, така ми рекоа.. Можело и без учество.. Премногу нереално ми звучеше, не им се јавив пак..
Dali star Stan na prvi sprat za koj treba kompletno renoviranje, Ili nov stan na 6 ti(ne e posleden)? Ista kvadratura ,procenka so renoviranje cenata ke bide skoro kako noviot.Lokacija ista opstina. Stariot 1980,noviot 2018.
Ново си е ново, старото кога тогаш пак ќе мириса на старо. Во ново имаш нови цефки за довод одвод во старо одкако се направени не се сменети.
Прв спрат, ако под него нема друг стан, јас не би. Инаку стално сум за стар стан, ќе го реновираш по свое,а квалитетот на тие градби е докажан (под услов да не се правени доградби, надградби на старата зграда).
Има многу фактори, тој на први дали е на улица, дали има клупи под самиот стан, дали има паркинг, дали има парк. Дали е одвоена зградата пд сето тоа или одма е под самиот стан. Плус лесна мета на крадци, повеќе прашина се крева. Дополнително становите на први се помалку светли и постудени, и да има и да нема централно греење, подот секогаш ќе биде постуден отколку на повисоко. Во иста ситуација бев и кога ги земав во предвид сите фактори купивме стан на 6ти За ништо не жалам.
Објект Мелоди цена 1450 евра/м2 со вклучено ддв од 5%. Цена на паркинг место 8000 евра. Ова ми е copy-paste од нивен одговор.
Zdravo feminki. Zainteresirana sum za kupuvanje na stan, sakav da ve prasam za mislenje, iskustvo za Rojal Vase, DDS building?
Овие скопјаниве не разбираат дека луѓето од внатрешноста вријат од пари, можат со се партали да ги купат. Од обрабротка/пребарботка на овошје, зеленчук, производство на вина и жестоки пијалоци, скоро сите си вработуваат луѓе да работат за нив на плантажи. Глумат нешо метропола, мислиш збориме за у Лас Вегас, тие заглавени у кредити, не можат крај со крај да врзат, ама единствен проблем им е зашто продавачката зборела дијалект.
Не е важно кој од каде е. Глумење лудило само затоа што во извод пишува „роден/а во: скопје“, е тотален апсурд.
Колку време чекавте во Град Скопје кај тие за решение за плаќање данок на промет на пример? Мене ми е за дека сум ослободена од плаќање данок, ама гледам истите ги работат предметите... Да почнам врски да барам
Во иста дилема бевме и ние. Се одлучивме за нов. Зависи дали си со дете или без. Ние сме со дете и искрено немаме живци и време да се расправаме со мајстори па се одлучивме за нов. Тука негде во цена ке ни дојдеше.
Елена Лука Конект 5+ Премиум Ливинг ул.Петар Ацев бр.23 Наскоро АБП ПРЕМИУМ ул.Петар Ацев бр.25 Сите горенаведени имаат ФБ страна со распореди на станови и тел за контакт.