Здраво, дали некој прашувал сеа брзо во Фабрика Карпош комплекс Александрија колку е цена по квадрат?
1390, најрано стан за 3 години од сега, последно на другар му каснат 1 година и 6 месеци во втората зграда во последниот ред... на брат ми имотен лист не му имаат дадено 1 година откако се всели, а и му викаат најрано за 2 од сега имотен... значи нивни 3-4 години ИЛИ откако ќе почнат да ја градат зградата за 4 години ја завршуваат (за вселување, а готова комплет зградата за 5-6 години), имотен лист за 6 години откако ќе почнат да ја градат и тоа најрано за 6 години...
За цена не знам да ти кажам, само да споделам дека мои блиски живеат веќе во една од зградите и се задоволни, не им доцнеле многу мислам, некој месец само.
Каде поточно е зградата Футура на Елена Лука? Пишува бул. Борис Трајковски, ама сликава ме буни. Железничка на 2.5км
Спроти Расадник,близу Здружение на возачи Кисела Вода. Се градат комплексот на Трим Лум Prime Residence и на Елена Лука Футура.
Имам купено од Саник објект Axios, Riverside и каснат веќе 6 месеци а на телефон ни рекле ќе каснат до 31.12.2024 Искрено не верувам дека ќе го почитуваат рокот пошто до сега излажале 10 пати.
Да не имате инфо како се движат цените за станови во градба низ аеродром? Или барем инфо за фирми кои градат па да побарам сама. Се јавувавме за две згради на броевите што беа оставени на самото градилиште ама не креваат
Имам прашање, како е регулирано живеењето без имотен лист? Со ставки во договор, преддоговор? Мене ми е страв од онакви ФИКОМ фирми...
Имам информација дека до сега имале проблем со банките (НЛБ Банка), затоа многу споро идела градбата, но сега целосно ја избришале од список на кредитанти (така ми кажаа од сигурни извори), и имале голем притисок од купувачите така да многу се брзале да ја завршат моментално. Проблем е патот таму и приклучувањето кон водовод/канализација/градско парно, зашто тие се обврска на општината и градот Скопје.
Значи можно е да се вадат на град Скопје сега… Со ЕВН знам го решиле проблемот а за водовот маткаат нешто
Има ли некој што живее во комплексот East Gate Living? Ако може да ми пише, би му била најблагодарна.
Здраво, дали можеби имате некакво искуство со станови од Дабар? Конкретно за зградите во Кисела Вода ме интересира. Ви благодараам
Bastion има градба кај последна 4ка? Ако збориш за последна 4ка од страната на хром, таму гради Циле инженеринг баш на автобуската и има некои гарсонери, али тоа ми е само да се каже дека е стан... 27 квадрати изгледа претесно, но нели секој според можностите подобро 27 квадрати свои отколку 100 квадрати под кирија.
Da taka e ubavo kazavte, ne e stan ama spored moznostite. Zasto na pazar 3 se pod imeto Bastion? Toa so Cile se 2 razlicni firmi