Јас го помешав со овој бастион: https://reklama5.mk/AdDetails?ad=5067285 ... веројатно во вашиот случај е агенција за недвижнини, инаку имам број од инвеститорот пиши ми дм да ти го дадам за да ги заобиколите агенцииве Искрено и јас гледам периодов до кај 50к некое станче и размислував за гарсонеричкава кај последна четворка, кратко мое видување на нештата: Предности: - Најевтин стан што се нуди во тој регион и сигурно цената ќе му оди нагоре зашто секогаш најевтин изграден стан ќе се продава пребрзо Недостатоци: - Паркинг нема во околината, а 5к за паркинг место кога станот е 36к ми е многу. Ако не планирате да купите паркинг, Хром ќе ве изеде. Познавам луѓе што имаат по едно паркинг место и продаваат станови зашто нема кај да се паркира друг член на семејството. - Малце сум скептик за 27 квадрати, како премало да е, подобро можеби да се смени локација и да се оди на стан постар што уствари и мене ми е одлуката. Во Хром другите инвеститори ги продаваат становите по 1400 евра квадрат, знам дека секој денар вреди, НО 50 евра од квадрат(или 3% на вкупната сума) внимавајте да не ви направи разлика, а да не ви се допадне. Малце стана Хром пренатрупан, внимавајте и на тоа. Паркот им се гуши од луѓе, а друго зеленило нема. - Зградата има малце лоша положба дека автобуска има под неа и тоа последна. Замислете зимоска 20 минути може автобусот да си брчи под зградата во место. Како загаденост, така и бучава... *Искрено јас сум пребирџија и сакам да ми се погодат многу работи за стан кога гледам, но и со право, правам најголема инвестиција во животот. Колку пати се купува стан? Еднаш, два пати, три... Луѓето ми викаат дека може ќе пораснат цените, а според мене пораснаа цените претходниот месец, до нова година би требало да се истите, барем како што го пратам јас пазарот на недвижнини. На пола година одат по 50 евра нагоре по квадрат.
Здраво дечки. Ме интересира мислење за Елена Лука градбата што ја гради Футура 2. Вака добро делува избрендирано по реклами, па ме интересира какво мислење/искуство имате за нив како фирма и локацијата (на борис трајковски булевар) . Мислам дека ги продаваат сега во градба становите околу 1650 еур квадрат.
За квалитет немам инфо би требало да се солидни,локацијата во моментов е хаос барем во поглед на пристап до објектот сите станови што гледаат на север ќе бидат уште неколку години изложени на прашина и бучава од градилиштата што ќе се отворат во близина,на јужната страна бучава од булеварот кој е доста прометен и повторно во иднина градилишта ако се прават зградите во Расадник. Во поглед на маркети моментално најблиску е Тинекс но кога ќе се изградат сите згради ќе има и други. Веројатно ќе се вложат повеќе во квалитет на изградбата барем така се најавува по рекламите.
Здраво дечки, дали некој има купено стан во комплексот Космос наспроти Мерцедес односно позади Фон? Или дали имате некакво мислење за таа зграда?
Дали има некој купено стан во саник, риверсајт, нешто има муабет дека им е стопирана изградбата се знае нешто?
Ако е обична заверка по 150 ден. од потпис, ако е солемнизација тогаш исто колку што би изнесувало и заверката (солемнизацијата) на главниот договор.
Да ве прашам бе како ви се дава 2000 евра за квадрат не ми е јасно па у грција поевтино е на море или у хрватска у пореч. Стварно цените се лудило незнам како ви се дава толку пари
Ми треба за Кисела вода конкретно, ако е толку скапо реално не ми се исплати. Аве за 100 евра цела нива мереа оваа сума некако не ми е реална