Zdravo. Momentalno sum vo potraga po stan od 75-6 m2, reon Vlae, Hrom, Karpos. Ako nekoja clenka ima kupeno ili poznava nekoj sto prodava. Ne mi e bitno dali e postara gradba ili nova, normalno si ima nekoi prednosti no ne e resavacki faktor. Se utepav od baranje preku oglasive, bukvalno nema nisto.. A nataka koga odam na sekoj cekor se gradi! Vi blagodaram odnapred!!!!
Здраво, Дали има некој кој живее во зградата на про билдинг во Кисела Вода? Да сподели искуство какви се како фирма, немав слушнато досега за нив, градат моментално кај ФОН. Фала
Никој не е ослободен од данок на имот, има само разлика во стапката, ако живееш во станот е помала за 50%.
Здраво. Не најдов друга посоодветна тема па затоа тука го поставувам прашањето. Дали некој знае отприлика по која цена се движат бараките со дворно место во Хром/Ѓорче?
Дали данокот на имот се плаќа веднаш после купување на станот, мислам и на префрлање и се останато или може пример да се почека месец-два?
Бонанца зградата помеѓу паркот и поштата што се гради?(Тоа е Ѓорче али мислам дека е тој регион) Само што е во дупка во моментов... Александрија имаат згради во изградба. (1390 евра квадрат беше) Урбан билдинг имаат во Хром: (1400 евра квадрат) https://www.facebook.com/UrbanBildi...YAi-jbtcXCuKF0aRzIPXxbEo6WCxo5o&__tn__=,O,P-R Циле Инженеринг последна 4ка во Хром. (1400евра квадрат) Јас купив пред 2 месеци стан во Хром 1350 евра квадрат 10 години стара зграда наместен, значи горе доле тука се цените. Околу 1400 евра. Јас мојот го начекав и го земав истиот ден кога се огласи дека ако одземам како е наместен отприлика ми искача 1250 евра квадрат, плус гратис паркинг место добив, околу 1200 квадрат е мојата математика дека ми искача само станот. Данок, агенција и префрлање трошоци, ми искача околу 1270евра квадрат.
Некој што купувал стан во изградба на кредит , да сподели колку се плаќа нотарски трошоци откако ќе ти го одобрат кредитот од банка, бидејќи моментално нема промоција кај Комерцијална како што имаат другите банки во стилот "без трошоци за проценка, без нотарски трошоци и.т.н.. Па, колку да очекувам за нотар ако ми го одобрат кредитот?
Без трошоци за процена, и без трошоци за обработка. Без нотарски трошоци не е споменато нигде, така да сигурно се плаќа инаку би го пишале на рекламата.. Затоа и прашав некој да не знае колку отприлика земаат ..
Прво се плаќа данокот, после се солемнизира Договорот за купопродажба од страна на нотар и се префрла станот на ваше име. Евентуално ако ви се согласат продавачите да склучите Преддоговор и да дадете дел од сумата, па после месец - два да го склучите главниот договор и да платите данок и доплатите купопродажна цена.