1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Купување стан

Дискусија во 'Дом' започната од rajna-vojvoda, 20 февруари 2012.

1. SelenaGomez

SelenaGomez Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    692
    Допаѓања:
    1.576
    Не се разбирам многу искрено:lol:

2. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.090
    Допаѓања:
    7.029
    Од Циле само подалеку. Толку фушарајски гради...
    Земал и во Дојран да гради, ама и таму го научија.

Бонанца солидно работат.

3. zence

zence Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    247
    Кога купуваш недвижнина се плаќа данок на промет на недвижности. Во законот е наведено дека треба да го плати продавачот, но може да го плати и купувачот ако така е договорено. Изнесува од 2 до 4% зависно од општината. Не се секавам точно, мислам се носи договорот за купување кој го составува адвокат во општина. Општината ако нема ценовник , ќе ти побара и проценка од овластен проценител. Потоа изготвува решение за данок и одкако ќе го платиш , нотарот ќе ја изврши продажбата.
    Данок на имот се плаќа еднаш годишно по решение од општината. Се разликува ако живееш во станот или неживееш, 50% е помала стапката ако живееш во станот.

4. marrisa

marrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2024
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    456
    Прошетај во Влае, види кај е започната градба и види број на инвеститор кој е. Така комшииве го нашле, со шетање. Нашава зграда ја немаше на оглас, од агенција ни ја покажаа. Многу брзо се продаваат становите во градба во Влае.

5. Lotus Girl

Lotus Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2021
    Пораки:
    841
    Допаѓања:
    4.233
    1000 евра со сигурност спремај си, а може и повеќе.

Пред договор со нотарска заверка околу 6.000 ден
    Амор. План од банка околу 14.000 ден (зависи од банката)
    Нотарска заверка на дог помеѓу инвеститор банка и купувач 26.000 ден

Главен дог чекам уште али и тоа ми рекоа 20.000 + и за катастар некоја минимална сума од 1/2000 ден

6. DurkG

DurkG Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Предложете станови во изградба низ Кисела Вода, Аеродром, Тафталиџе 2, до 1650€ метар кв.
    Исто така, искуства со:
    Билдинг дизајн,
    Сис холдинг.
    Нормак или ДДМ

7. Stefan18

Stefan18 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2024
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    262
    Кој е Циле?Александрија ли е Циле?

Дали имате други фирми кои работат добро и нема да се има правни проблеми?

Овие што ги наброја се фирми што имаат станови во изградба?
    Може ли линкови од нивните веб страници?

8. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.090
    Допаѓања:
    7.029
    Не, не е Циле Александрија. Александрија е Фабрика Карпош. Тие се супер.

Циле градеше во Ѓорче кај стадионот - црвената голема и до неа со црно долгата, и низ Хром гради.

На Stefan18 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Tamtam1

Tamtam1 Нов член

Се зачлени на:
    13 септември 2024
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво, моментално барам стан и бев да гледам во железара на елин стил комплексот. Дали можеби некој има искуство со нив бидејќи гледам доста време се градат од 2022.

И каква е железара за живеење не сум одела натаму често.

Фала ви

10. skyfly 5

skyfly 5 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2022
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    110
    Елинг ретко градат станови така што за квалитет тешко може да се каже бидејќи немаат некое портфолио од станбени објекти. А како населба знам дека доста хаотична е ул.Коце Металец која е преоптоварена од возила и новоградби. Предност е близината на Парк шумата Гази Баба како место за рекреација, на времето имаа и добро парно греење сега не знам како е но сега трендот во новите згради што се прават е со инвертери.

11. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    11.475
    Која цена се последно зградите кај Ист Гејт? Сеуште се 1470 или се покачени?
    Што мислите за локацијата ќе се развие во иднина или сепак подобро е од другата страна на Вардар?
    Ако некој живее во веќе изградените ми треба инфо колку се плаќа за одржување и што спаѓа во тоа.

12. vivi.davvero

vivi.davvero Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2014
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    24
    Здраво, дали е пракса сега при купување на нов стан од инвеститор да се преземе долгот за електрична енергија за мерното место? Ми кажуваат да заверам изјава на нотар во која доброволно го преземам долгот (не е наведена сума за каков долг се работи) ама мене ми нема смисла тоа некако. Има ли некој искуство со ова?
    Фала

13. JustOneBoy

JustOneBoy Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2024
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    6
    Другарче зема стан од мараи, бев со него на примопредавање. Си го прочитаа статусот на струјомерот и демек до таму си плаќа фирмата, после тие kw си плаќа другарот.

Инаку, кај другаров имаа потрошено 20тина kw, што се околу 180 денари и да се на скапа струја. Не очекувам дека потрошиле премногу, не вреди да се замараш. Зашто не отидеш и не го прочиташ струјомерот?

14. JustOneBoy

JustOneBoy Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2024
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    6
    Искрено мене зградите кај east gate мнооогу ми се допаѓаат, но не го знам регионот и какво е за живеење. Таму татко ми работи во околината и има неколку поголеми фирми во окружувањето и дури некои згради како да се многу во фирмите забутани.

Али локација бонбонче, преблиску до центар. А за која страна од Вардар, па тука малце мислам дека си во право, но како што кажав не го знам регионот...

15. DurkG

DurkG Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3

За жал немаат веб страници, но можам број да ти пратам ако сакаш, пиши ДМ.

16. DurkG

DurkG Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Здраво. Во план сум да купам стан во изградба од инвеститор, па и го проверив станот во катастар. Се' изгледа процедурално, но во тек на изградба има промени и тоа: додадено балконче кај еден тип од становите, и целата зграда е околу 1 метар плус издолжена од предната страна. Ова инвеститорот го кажа одма од почеток, и дека ќе има документација за измени во тек на градба кои на крај ќе ни бидат доставени. Е сега, знаејќи дека сето тоа мора да е одобрено од страна на оштината, малку ме плаши целата ситуација. Дали и други сте биле во вакво сценарио кога сте купувале стан, и како завршило? Фала ви

17. DurkG

DurkG Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Дали дознавте пивеќе инфо за инвеститоров?

18. honey.11

honey.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    972
    Дали знаете кој е инвеститорот шо гради станбен објект одма спроти East Gate? Колку е квадратот да не знаете?

19. skyfly 5

skyfly 5 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2022
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    110
    Masmen investment, imaat web i fb strana. Sega imaat nekoja promocija okolu 1500€ m2.

На honey.11 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Stefan18

Stefan18 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2024
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    262
    Мене Адора инженеринг ми кажаа дека таму градат.Кај што беа ли автобусите?