Македонската берза е на апарати. Волатилност, минимална ликвидност. 3 трансакции ако се направат во денот искачаат во весник као нешто уау. Пак, нема везе дали е некој коректен или не. Има везе дали попрво би се потрпел на најдобрата македонска фирма, или најдобрата германска/американска/британска и слично. Цените на акциите не зависат само од функционирањето на компанијата и од тоа дали работи од 1936та.
Извини не е поврзано со темава. Може ако имаш познавање за SP500 да ми пишеш лп? Да те прашам нешо. Близок сака да инвестира.
Dokolku imate kupeno stan vo Sanik Riverside moze da se vklucite vo grupata: https://www.facebook.com/share/g/RrffNJLAsex9JLYo/?mibextid=K35XfP
Дали некој има повеќе инфо за овој инвеститор, и дали прашувал колку е квадрат за зградата што ќе ја градат на Рузвелтова одма спроти Галери кафичот?
Не земај тука стан, ужасно е локациски, нема паркинг а и многу е гласно навечер, тури кур изолација, пак е проблематично. Ако сакаш Тафталиџе барај надолу накај Тафталиџе 2 или има тука зграда нова кај Млечен. Не очекувам под 2000.
Има луѓе кои даваат...Зависи и до изведувачот. Искрено ако го остават ЗФС да ја дигне зградата јас таму сакам да земам, не дека локациски нешто е уау, ама мислам дека ќе биде фино ко за живеење. Само не знам дали сакам накај водно или накај вардар. Мој личен совет, барај во старите гранит згради низ тафталиџе, имаат проблеми од типот на вентилација и поправки, ама просторно се многу убаво планирани. Исто така Руските на Гологанов. Колкав стан бараш?
Здраво да прашам нешто, дали цената што ја проценуваат при плаќање на данокот на промет обично е близок со цената во купопродажен на станот дали е пониска или повисока, неко што плаќал данок на промет при купување на веќе изграден стан да даде инфо. И колку проценти е данокот на промет ?
Здраво дечки, ми треба мислење за веќе изградена зграда во кисела вода, позади пекарата Круна. Сакам да купам стан. Становите стојат сигурно минимум една година, не се сеќавам како се викаше фирмата, само дека човекот се вика Зоран. Што мислите, дали некој има инфо за тие згради таму, дали е се во ред?
Здраво. Дали има некој искуство со Бонака урбан што градат во Ѓорче да сподели, во однос на квалитет?
Јас имам. Изградено точно во рок, имотни листови земавме за неколку месеци и тоа требаше побрзо ама се смени градоначалник баш тогаш. Се што се договоривме испадна така. Е сега нашава е мала зграда, не знам како е во големите. Изолација супер, сеуште ми е 27 степена дома преку ден ( без клима). Ѕидовите сите се цигла, нема гипс картон. До сега немаме никаков проблем со зградата или станот. Инвестирорката одма кажува ако не може нешто, не те мафта. Го купивме во градба и цело време следевме како се гради. Маж ми одеше често и ако имаше забелешка одма им посочуваше за некои ситници.
Oва е некое тешко срање... Буквално во зградите погоре градени во 80-тите квадратот е од 1800-1900, еве да речеме и дека 500 ќе потрошиш за реновирање, искача пак поефтино, а 500 нема да биде по квадрат реновирањето, единствено треба да смениш паркет и да реновираш купатило/нов распоред по дома, иако сум бил во тие згради и распоредот не е воопшто лош.
Некни бев гледав спроти сара 4 не ми фати око карши карши балконите многу близу зградите додека се вртев низ станот една баба нокто сечеше ја слушав друга ситуација тишина дека е сеа за сеа еден збореше на тел се се слушаше сеа е ненаселено на почеток а уште ке се гради хаос ке биде понатаму мое мислење
https://irl.mk/sudi-kata-ristova-vo-odbrana-na-pristapot-do-pravda-za-rabotnicite/ За ова Колбико збориме?
Во постарите станови, не дај боже да треба да менуваш водоводна и/или струјна инсталација. А новите дека се скапи, се, прескапи уствари. Воедно, цената не гарантира квалитет, за жал.