Мисли си. Кај мене (зграда од 80те) скоро све се слуша, кај семејни пријатели (зграда стара деценија) ништо не се слуша.
Гарантирам дека во новите згради звучната изолација е ужасна. Или си била во ќошест стан, или комшијата ти е отселен, или се заколнал на вечен молк. Патем сум уште посигурна дека нема деца.
Јасно ми е дека не трае вечно. Ама ти рече, недајбоже да треба да менуваш. Што е страшното во менување? Сум менувала се, од под до плафон, вклучително струја и вода, реконструкцијата испаднала +25% од куповната цена.
Не е страшно ако сите станари водат сметка и ако мајсторите си ја знаат работата. Страшно е ако станарите не се замараат да оправат нешто дур е ситно и ако земат никакви мајстори. Во зградава повеќе пати ќе летневме од немарност и „ја иам мој чоек шо зима мање, а го бива“.
Здраво, ме интересира некој дали има искуство со динамик инжинеринг? Не можам да најдам за нив информации на интернет па ме интересира доколку некој има купено стан од нив пред да почнат со градба?
Zdravo na site, me interesira dali nekoj skoro ima iskustvo so plakanje na danok na promet na nedviznosti vo naselba Aerodrom vo ponova zgrada. Znam deka danokot zavisi od pazarnata vrednost i iznesuva 3%, no me interesira dali nekoj skoro ima iskustvo kolku bi bil toj iznos po m^2, odnosno kolku ja procenuvaat momentalno pazarna vrednost po m^2?
Здраво искуство со Саник, и дали има некој купено стан во комплексот Riverside , како им одат работите со градењето на зградата
https://vreme.mk/makedonija/nikoloski-cenite-stanovi Me interesitra mislenje za ova. Sto mislite, dali cenite na kavdarot ke padnat posle ova?
у дубаи поевтино ќе ти излезе и ќе можеш да го изнајмуваш за околу 1500 2000 месечно зависи во кој дел е. цените се луднициии