Zdravo, nekoj ima iskustvo so DOM invest gradba? Gledam izgradile zgrada vo Novo Selo, dali imaat i na drugi mesta prethodni zgradi?
Кај адвокат 5000 ден., кај нотар околу 12 000 ден. зависи колку е цената на станот наградата кај адвокат и нотар е скалеста се определува врз основа на вредноста (купопродажната цена) на станот. Ако ве интересира подетално пишете ми во порака.
Лично искуство немам но моја блиска има купено стан од нив, задоволна во поглед на куповната процедура, од квалитет, услови, рокови....
Здраво, сакаме да купиме стан во постара зграда. Да споделите искуства за стан на последен спрат. (5ти) Благодарам
јас не би купила, не знам лифт дали има, ако нема малце е проблем, другари наши купија им протече горе кровот цела зграда не се замара на крај сами си платија за санација, а мораа и потписи да собираат за согласност од цела зграда. ние купивме сега стан во стара зграда, без лифт, ама на втор спрат.
Не би ти препорачала и јас. Мој другар го има истиот проблем како што ти кажа членката погоре. За се учествуваш и за фасади и подолу ако треба да се средува нешто а кога ќе дојде проблем за санација и менување на кров сите се оградуваат од тоа. И на крај кровот на цела зграда ќе треба да го менувате само вие што живеете на тој спрат. А тоа кошта бајаѓи.
Сум живеела ма 5ти, последен и не би повеќе. Не знам дали беше до зградата ама како во фурна да бев преку лето. За кровот сами си покривавме трошоци, само спратот, а за кречење, фасади и сл.учествувавме. Мојата беше без лифт јас бев помлада и не осеќав ама сега би ми било тешко. И да има лифт ако е дефект или нема струја, потешко е. Затоа после барав стан најмногу до 3ти
заборавив да спомнам за лето, пеколно е, ни клима не им помага ни ништо. иначе и јас барав најмногу до 3ти од иста причина. а огласите исто ако ги гледаш, најгоре се поевтини становите, особено во стари згради без лифт има голема разлика
Секој ден шетам кроз цел вардар, немој да се заебеш да купиш стан, пола од денот на лајна мириса. Не на гомна, на лајна, на застојана вода, ѓубре, ужасии. Еве се токмам да си купам канта од комуналец, па да почнам кејот да го чистам дел по дел, оти преку глава ми е.
Здраво, во план сум да купам стан Ск, 2-собен од 40-45м2. Може предлог, периферија Скопје, само да не биде центар и Аеродром. До 1350евра м2
Zavisi od koj grad doagjash za da ti bide poblisku. Ako si od zapadniot del preporachuvam Novoselski pat,Gjorche. Ako od istochen I centralen del,preporaka za avtokomanda, gazibaba Ili hipodrom. Mozes da najdes za taa Cena no nikako posleden Ili potkrovje.
Во тој дел кај комплексот на ФИНЕ во близина има фекален колектор,многу често има неподнослива миризба на застоена и фекална вода.Плус околината е хаос,премногу прашина и во иднина уште многу нови градилишта.Целиот тој потег во Ќерамидница уште неколку години ќе биде хаотичен поради новите градби. За Фине нема искуства бидејќи Космос ќе им биде прв комплекс за кој неколку пати ги поместуваа роковите така што за квалитетот допрва ќе се види кога ќе почне вселувањето и годините потоа.