Точно. Тоа е спроти хотел русија, позади фон. Јас колку пто знам таму се уште ношто нема освен неколку згради и градилишта наоколу и оној ритеил паркот не знам како се вика кан шо има тинек кам и неколку др продавници
Nie imame kupeno stan, fina e okolinata mnogu blisku do Aerodrom, blizu do OU Gorgija Pulevski i gradinka. Blizu ke bide Lidl i Retail parkot, za dve, tri godini toa ke bide prekrasna lokacija za ziveenje. Ubav pogled imame od terasa i blizu e kejot za rekreacija. Se izvinuvam ako nemam negativni komentari kako poveketo za ovaa zgrada, no se vidam so pozitivna misla za pozitivna idnina
Е како не е. Два маркети има и живееш среде градилиште. Ниту школо ниту градинка у близина .. и една цефка од канализација што се влева во вардар. Јас никад не би купила таму ни шупа а не стан.
Близината на тое училиште и градинка не ти менуваат многу кога тоа следува по општина а тоа е општина гази баба. Сега за сега освен добар поглед не верувам дека има нешто добро, но има предиспозиции да се развие потполно како и сите делови на Скопје кој исто така не биле урбанизирани до пред 10/15/20 години, за 5/6 години од сега можеби би била добра локација, се зависи од тоа колку општината ќе се потруди да го урбанизира и да обезбеди други потребни услови.
Ме интересира тие што купувате од инвеститори во градба станови како и кога ги плаќате на инвеститорите? Во кои фази го вршите плаќањето и во кој процент. Сакам да купам стан од инвеститор и секако цената е различна бо зависнот од тоа колку ќе платам сега а колку на крај. И дали некој ви дал опција да го доплатите станот кога ќе добиете имотен лист или плаќате кога добивате клуч? Благодарам
Како е блиску школото? 2 километри сигурно има.. Рачунај дека идеш по новиот мост кај хотел Русија или по оној мостот кај Црквата.
Не мислев негативно, само изнесов факт. Кој кај сака нека си купува, негова одлука. Пулевски може е блиску, но по реонизација вашите деца ќе си учат во општина Гази Баба. Затоа и и посочив на членката дека е друга општина, не од злоба. Ќе се развие таа локација, но за две три години тешко.
Зависи колкави ти се децата. Мене второто ми е уште во основно, и ќе си го носам со кола сепак ми е близу Аеродром до зградата, јас сум стара Аеродромка цел овој реон ми е познат. Не можете да знаете кога ќе се развие, оваа локација е веќе заживеана. Е сега одете во Аеродром таму има се, ама нема воздух за живеење од гужва. Моите деца се веќе запишани во школо во Аеродром и ќе си продолжат. Секој си има своја приказна и навики. Подакувам на секој да си го најде идеалното место по желба.
Предлог нови станови до 1500 еур квадрат во Скопје? Дали може да се земе кредит за стар стан ако би се купил од физичко лице и што е поразлично? Дали според вас е подобро да се купи нов или стар стан? И што ќе се случи ако уплатиш стан во градба со земен кредит а инвеститорот банкротира? Како си заштитен во овој случај, ќе имаш кредит за плаќање а немаш стан
https://www.facebook.com/share/15CXsKgJGT/?mibextid=wwXIfr https://www.facebook.com/share/15wJQtJZsa/?mibextid=wwXIfr Има ли некоја од вас искуство со некоја од компанииве како инвеститор на објект или подизведувачи да знаете да биле на гардба? Благодарам
Баш ја гледав оваа зграда во Влае, ако се истите тие Валмир конструкција да знаеш одземена им е лиценцата. А зградата баш добро изгледа.
Не само што им е одземена лиценцата, туку не им е ни земјиштето чисто и пола зграда е без градежна дозвола