Здраво Ме интерисира како сте задоволни од станевите во комплекс Александрија? Дали се вселивли за толку време колку што ветуваат?
Мене ме интересира некој што има купено во East Gate Living да пише неколку збора. Дали има Албанци и тн.
Што му фали на критериумот? Ако давам над 100,000 ЕУР за стан нормално дека ме засегаат сите прашања. Само што се враќам од таму и 90% од жените се со бурки и шамии, децата по паркчињата не зборат Македонски. Не сум навикната да живеам во таква средина ни пак сакам.
Па нив им оди бизнисот де, затоа и толку станови се продаваат И од ,,таа,, страна на Вардар е, така што така.
Здраво, Дали може да споделите искуство со проценители од банка? Станот кој го купувам е во легализирана зграда, со чист имотен лист, 2016 градба во Аеродром, на мирна и многу пристапна локација. Функционално опремен, модерен, никогаш не-вселуван, ама е гарсоњера (тоа и барав). Иако е гарсоњера, станот има просторна кујна и бања дури и поголема од станот во кој сега живеам, значи не е да се стискаш внатре. Со централно греење, добра изолација, добра инсулација, многу природна светлина. Продавачите се фини луѓе, просечни македонски граѓани како мене, јас решив дека ова е имотот и сакам да го купам. Како поминавте cо проценители? Дали требаше да плаќате поголемо учество? Како ви го проценија имотот? Мојата банкарка ми кажа дека во просек проценката е со 25% дисконт од пазарната, ама дека тоа било колку тие ќе имаат колатерал, не јас да плаќам 25%. А јас пошто сум overthinker и малку глупава, ова скроз ме збуни. Ме загрижува фактот дека ќе го проценат многу ниско и дека ќе треба многу да доплаќа учество. Инаку е 61.000 ЕУР пазарната цена. Ај ве молам просветлете ме.