Купување стан

Дискусија во 'Дом' започната од rajna-vojvoda, 20 февруари 2012.

1. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    779
    Допаѓања:
    11.876
    Да го знам се ова, ама пак цената ми игра најголема улога во тоа каде би купила стан.
    Ако разликата меѓу Карпош и Аеродром е 2200 со 1850, веројатно би земала Аеродром. Секаде е загадено, не ми значи ништо неколку микрограми помалце или повеќе, кога во двете населби загаденоста е над дозволеното. До тој степен може да бира некој што парите не му се проблем, па ајде ќе споредуваме микрограми на загаденост и сл. Тој што гледа да скрпи некој денар да реши станбено прашање најмалце битно му е ова.

На Cutiepie123 и FreeToGo им се допаѓа ова.
  2. PuzzleGlow

PuzzleGlow Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2025
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    30
    ^karposh e 100 pati poubava naselba od aerodrom

На _iKarmen и SeñorPink им се допаѓа ова.
  3. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.246
    Допаѓања:
    27.878
    Зависи каде во Аеродром и каде во Карпош.

Најмногу зеленило и маалски живот во Скопје има во Аеродром.

На Cutiepie123, eliesaab, bookslover и 2 други им се допаѓа ова.
  4. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    1.891
    Од кои агенции за недвижности сте задоволни?

5. Delnata

Delnata Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2021
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Zdravo, mislenje za Cosmos stanbeniot kompleks kaj Fon? Dali znaete koj e investitor i dali ima nekoj shto vekje kupil tamu? Prednosti i Nedostatoci? Dali znae nekoj ushte kolku vreme kje bide pushtena kluchkata kaj mostot kaj Jane sandanski ? Blagodaram

6. skyfly 5

skyfly 5 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2022
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    120
    Инвеститор е Фине Холдинг
    Недостатоци- уште долги години градилиште бидејќи во близина ќе никнат уште минимум 4-5 згради и додека се среди инфраструктурата ќе помине доста време.
    Предности-помала бучава(откако ќе се изгради околината),во иднина веројатно ќе се оформи како станбена населба со повеќе маркети и други содржини, отспротива кај Мак Ауто Стар ќе се прави градинка, Лидл ќе биде во близина.
    Мостот и клучката на бул.Асном кон Ќерамидница не мрднаа од мртва точка со години можеби по локалните ќе има некое придвижување но сепак процеси на експропријација одат бавно.

На bookslover, Delnata и Cutiepie123 им се допаѓа ова.
  7. Elinik

Elinik Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2023
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Ве молам и јас ако има некоја Вибер група, да ме информирате.Мене ми се јавија пред две недели дека ги спремаат главните договори.Јас бев вчера и се гледа скалите не се готови влезни врати нема уште е заградено.Така да ако некој има било каква информација може да ми пише и во приватна порака

8. lavaleta

lavaleta Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    69
    Мене последно ми кажаа најверојатно до крај на Јуни ќе ги добиеме клучевите, искрено се сомневам дека ќе биде до Август.
    Имате ли инфо дали Офис Ком ќе не обештети за месеците доцнење? Кога го уплативме станот, не сакаа да слушнат да стават пенали во договорот, као нема шанси да доцниме - може порано ќе биде. Но, сигурно има начин да се заштитиме како купувачи, кога веќе доцнат 3+ месеци

9. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    1.891
    Да не ве обесхрабрувам ама...
    Можеби да консултирате најдобро адвокат. Генерално згради во изградба никогаш не се завршени во ветениот рок.
    Знам куп луѓе кои имаат купено стан во изградба, и уште чекаат да се вселат, а правно се немоќни. Тоа е лошата страна на купување стан во градба. Но пробајте со адвокат.

10. lina11

lina11 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2014
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    12
    Мислење за Cevahir kula A? Се збореше дека имаат високи трошоци ако знаете нешто што и како е би ми било од помош. Благодарам.

11. Alexat

Alexat Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2019
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    164
    Nie kupivme stan od Domus Construction vo Gjorce, kaj stadionot. Zgradata e recisi faza karabina, pa ne mozam da kazam iskustva bidejki ne sum ziveel vnatre.
    No ona sto go gledam sekoj den , nacin na izrabotka, materijali, pedantnost, mi vleva mnogu nadez. Investitorot e eden fin decko, koj imase nenormalno golemo trpenie so nas, za vreme na apliciranjeto za kredit, bidejki ne cekase dva meseci, za koe vreme sparkasse banka dusa ni izvadija (begajte so trcanje od tamu), vo meguvreme se krenaa plocite, a i cenata na m2 logicno veke bese povisoka poradi stepenot na izgradenost. Sekoja preporaka od moja strana za Domus, vrednost koja retko denes koj ja ima od bagabontive sto gradat niz gradov. Znam deka stava izolacija i pomegu plocite, i pomegu sendvic zid pomegu stanovite.

Прикачени фајлови:

12. Пале 345

Пале 345 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2017
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    5.418
    Дали знае некој да ми каже колку е данок на промет на недвижности за Општина Гази Баба?

13. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.040
    Допаѓања:
    5.918
    Колку одат становите кај фабрика Треска? Мислам дека сега ќе почнуваат со градба

На Waverly Raven му/ѝ се допаѓа ова.
  14. SeñorPink

SeñorPink Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2024
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    192
    Они се 90% готови хаха

15. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    13.872
    И мене ме интересира дали се уште има слободни станови таму и која е цената…?

16. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.040
    Допаѓања:
    5.918
    Не е точно, скоро готови може да се тие што се пред неколку години почнати. Сега скоро го затворија местото и ке почнуваат со градба на нови згради.

17. SeñorPink

SeñorPink Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2024
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    192
    Елена Лука има 6 згради готови.

18. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.040
    Допаѓања:
    5.918
    Прашав за новите згради што допрва ќе се градат, не ми реплецирај со нерелевантни коментари

19. СакамКутре

СакамКутре Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2016
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    8
    Здраво, има ли некој искуство со НЃ инжињеринг и СЗ ДОРИЗ ИНВЕСТ? Дали сте задоволни од градбата на зградите? Дали има некаков начин да се дознае квалитетот на зградата додека е во градба?

20. HerbaJulia

HerbaJulia Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    1
    Здраво, дали некој живее во Порта 2 во Аеродром да ми сподели искуство? Дали има галама многу од ресторанот и другите деловни објекти во зградата и општо некои проблеми со самата зграда или станови дали имало досега?