Zdravo, iskustvo nekoj da spodeli so Dabar? Dali imaat kvalitet i dali go zapazuvaat rokot na izgradba? Konkretno za zgradata sto ja gradat momentalno na 3ta makedonska brigada do ucilisteto Dimitar Vlahov. Velat deka zgradata ke bide gotova Septemvri 2026. Ve molam za mislenje za lokacijata i konkretno za samata kompanija. Dobredojden e secij sovet. Fala
Локациски е ок,тој дел не е близу до булеварот нема некоја голема бучава со оглед на тоа дека е блиску Порта Супериум каде во деловниот дел сигурно ќе влезат некој маркет,кафуле и други содржини, конкретно Дабар ги има купено скоро сите куќи позади школото и во наредните 6-7 години тој потег ќе биде големо градилиште бидејќи одат етапно зграда по зграда а имаат предвидено 7-8 згради така што ако купиш стан голема е веројатноста да имаш поглед кон новите градилишта(бучава,прашина итн). До крај на година веројатно ќе ја кренат карабината,од други имам слушано дека имаат коректен однос и изведба на објектите.
Колку данок се плаќа? Пишува од 3 до 3 ипол % зависно од населбата, ама како си одредуваат, на целосната сума за станот или? И дали точно 3% земаат, или помалце/повеќе?
ако го проценат повеќе од купопродажната цена наведена во договорот тогаш може да е повеќе, помалце не може да е, ако го проценат помалце тогаш како основица ја зимаат куппродажната цена наведена во договорот, и вообичаено е така
Зависи, они одредуваат и се водат веројатно по сѐ што е наведено во листот, пишуваш таму дали е стара/нова градба, итн. Ние плативме точно 3%, мислам дека горе долу не плаќа никој повеќе. Инаку они не одредуваат баш по колку ти си го купила туку 3% вредноста на станот. Може да ти го проценат станот дека си го купила пример 2000 евра м2 а ти си го купила 1800 м2. Не е баш фиксно дека мора 3%, зошо не може некој карикирам за 20.000 евра да го купи па да плати 600 евра данок.
Пета година градат во керамидница, на секое јавување кажуваат плус уште една години дека ке биде готово, јас отидов да гледам 2021 година,а сега кога ќе поминам два чекори напред десет назад се.Ако не ти се брза ако сакаат вселување во 2040 години тогаш да мислам дека даваат и попуст ако платиш кеш прашај си
Ги бришам тогаш. Единствени се кои нудат 1450 за кв, па сакав да се уверам дека со причина ставиле таква цена. Ми беше сомнително, и во право сум била. Фала.
Has conatruction nudat 1590 eur za m2 isto poeftino od drugite da ne znaes koj se sto se i dali se sigurni investitori?
За која локација? И други нудат за 1650, кај Мерцедес е таа цена. Ние бараме нов со имотен лист, ама таков нема.
Za kisela voda , a kaj mercedez kaj ima stan za taa cena , ispod 1700 ne naogam tamu samo za golemi stanovi se 1550
за од 1 ви декември со 10 % учество купување на стан..Некој подетални информации да не има за условите и дали има некаде нешто објавено подетално?Некако не ми е верно