Мислам дека пред избори само се збори, секоја година истата песна, ама дај боже да биде годинава стварно
За стан да купиш , т.е. за учество како иде тоа , прво се даваат пари во кеш од неколку евра или ,онака ме интересира чисто инфо не се разбирам баш од овие раб, ама точно ли е дека се дава голема сума на евра на банката па после одобрува ?
На денот кога банката го исплати кредитот на инвеститорот го уплаќаш учеството на инвеститорот. Уплатницата се носи кај нотар за главниот договор. Така беше у Халк пред година дена.
Јас ќе одговорам за нас зошто купувавме стан што не беше во изградба. Ние си ставивме кеш пари на сметка на банката кадешто го земавме станбениот како учество, и така ни го одобрија. За нова градба не знам но еве членката одговори погоре.
Види Ѓорче, и тоа и таму дали ќе најдеш е прашаење, по таа цена многу тешко. Евенутално Маџари, Ченто, Илинден, ама не сум ни за таму сигурна.
Многу блиску до вардариште, знае мн да мириса и на тиња некаде од вардар ... се чувстува и во авионче парк. + таму блиску има и цигани што живеат знае да е хаос. Јас побрзо би играл со кисела вода 11 октомври населба, или хром од колку таму многу е по-урбанизирано.