Купување стан

Дискусија во 'Дом' започната од rajna-vojvoda, 20 февруари 2012.

1. lina11

lina11 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2014
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    13
    Jas

2. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    1.007
    Допаѓања:
    733
    Има некој инфо за Саник становите кај Ќерамидница?

3. sleepingbeauty

sleepingbeauty Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    659
    Здраво. Дали некој има инфо дали некој инвеститор гради кај Фон или дали се продаваат станови таму?

4. skyfly 5

skyfly 5 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2022
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    150
    Има многу инвеститори што градат во тој дел,Жикол,Про Билдинг,Глобал Импакт,Мараи,ПСХ билдинг.
    Имаат инфо и контакт на нивните веб и ФБ страни.

На sleepingbeauty му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Qwjkl

Qwjkl Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2023
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    31
    Futura se mnogu skapi 2415 evra kvadrat iskreno preskapo za stance od 23m2 ... t.e. soba..
    Kako kompleks dobro izgleda
    Dali odma davaat imotni listovi znae nekoj?

6. SandraSejdin

SandraSejdin Нов член

Се зачлени на:
    Понеделник
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Дали некој има купено стан во комплекс Треска?
    Бидејќи сум заинтересирана за купување стан во тој комплекс, би сакала да слушнам искуства од луѓе што веќе купиле. Какви се инвеститорите/продавачите, дали сте задоволни од комуникацијата и реализацијата?
    Дали веќе има вселени објекти или се чека целосно да се изгради целиот комплекс па потоа следува вселување?
    Секоја информација или лично искуство би ми било од голема помош. Благодарам

7. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.110
    Вселен не е, можам тоа да ти го кажам, уште е заградено и се работи.
    Јас последен пат кога се јавив ми рекоа дека се е распродадено. Но пробај јави се може некој што веќе го купил да го препродава.

8. SandraSejdin

SandraSejdin Нов член

Се зачлени на:
    Понеделник
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Видов дека е заградено и дека веќе никнуваат згради, па ме интересирашд дали има луѓе што веќе се вселиле или кога би се вселиле бидејки е голем проект. Искрено, не ми се чека 3–4 години за вселување. Такво „патешествие“ поминав со мајка ми со еден инвеститор во Аеродром и искуството беше ужасно, не би го посакала никому. Затоа сега сум малку повнимателна. Ме интересира за тој комплекс дали навистина се почитуваат роковите за изведба или е исто како кај други проекти. Ми се допаѓа стан таму, ама од разговор со нивните вработени добивам впечаток дека кажуваат едно, а на терен се случува друго.
    Ако има некој што веќе купил или има стан таму плус инфо, би ми значело искрено да сподели искуство.

Сепак, благодарам и на твојот одговор.

9. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.110

И мене ме интересира инаку.. колкав стан бараш ти?

10. SandraSejdin

SandraSejdin Нов член

Се зачлени на:
    Понеделник
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
  11. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.285
    Допаѓања:
    13.821
    Аман бе, пред 3 месеци прашував 1800 еур беа.
    Футура 3и4 ги прпдаваат скоро година, а немаат почнато со изградба.

12. Qwjkl

Qwjkl Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2023
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    31

Okolu 2200 eur m2 e za pogolemite stanovi

A ovie od 23m2 2415 ja neznam i tie 15 eur kaj gi izvadija sto ne zaokruzat 2400, neznam

Ako ima nekoj iskustvo koga se dobivat imotni listovi za futura da pise, kvalitet I odnos kon kupuvaci

Preskapo e neznam sto drzat tolku cena kisela voda mi se cini ima I poevtini

Patem, ako dobro go razbrav covekot futura 3 I 4 ke bidat gotovi kraj na 2028 godina zamislete skoro 2 ipol godini od sega...

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.285
    Допаѓања:
    13.821
    Види тој дел таму многу ќе живне.
    Ист таков комплекс зад нив прават Биси. Мислам дека се поевтини башка крај на 2027ма ќе се готови.
    Ем не се на улица дирекно, ем нема да има доле дуќани и кафичи мн ќе е мирно, а ќе имаш се на дофат од дуќаните на ЕЛ

14. Qwjkl

Qwjkl Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2023
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    31
    Eve tocno e deka 1 godina gi prodavaat futura 3 i 4 - a nemaat pocnato ni so izgradba !!! Sto da ocekuvaat lugeto ja neznam

Прикачени фајлови:

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.321
    Допаѓања:
    18.037
    Цениве им се ненормални, вадење од ракав, забегаа скроз.

На Cutiepie123 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Qwjkl

Qwjkl Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2023
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    31
    Mnogu e skapo ama bas mnogu, kako da se kupi i najmal mozen stan koga e preskapo

На Cutiepie123 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Alex.Max

Alex.Max Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2020
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    24
    И што ако добиете, имотен лист, еве у мојот случај, требаше Април 2026 да бидат готови становите . Имам главен договор потпишано, имотен лист на мое име, а сеуште не се вселливи, сеуште заградено, на моето прашање кога ќе се вселиви,да знам да нарачувам мебел, апарати? Одговорот дрзок, ако ти е готов станот, може да земеш клуч, и за што ќе ми е тој клуч, ако ми се мотаат мајстори и ако е заградена зградата ? Се работи за зграда во Хром Влае ! Мизерија , а ветуваа, изградба 5 месеци пред крај на пишаното во официјален документ ! Се е преваранти !

На Cutiepie123 и mira.mira им се допаѓа ова.
  18. Qwjkl

Qwjkl Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2023
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    31
    Da ama ako ne e rizicno i ako ne ste so mali deca vselete se podobro, neka se motaat majstori, ako vasiot stan e spremen. Sve se neodgovorni a vie da cekate ureduvanje i se uste minimum 6 meseci do godina nema potreba pa I mebelot ke poskapi i se .

Vie si znaete, ama nisto ne e kako sto vetuvaat a nie treba da cekame

19. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.321
    Допаѓања:
    18.037
    Во преддоговорот затоа се пишува, дека ако каснат со наведениот рок, имаш право да бараш паричен надоместок за кирија, ама ова ретко кој го прифаќа. Ептен ако се приморани.

20. SandraSejdin

SandraSejdin Нов член

Се зачлени на:
    Понеделник
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Wtf кисела вода 2400евра квадрат?!!
    Ова и на нас ни се случи во Аеродром со инвеститор. Истиот инвеститор ја градеше зградата сѐ додека не ја распродаде. Кога останаа уште 2–3 стана и кога и тие се продадоа, буквално престанаа да се замараат ништо веќе не важеше, ни тоа што беше напишано во преддоговорот, иако становите беа целосно исплатени. Да не зборуваме за луѓе што имаат кредити станбени или потрошувачки на 10, 20 или 30 години. Секој месец плаќаш рата, а инвеститорот те влече и те мафта без никаква одговорност.
    Истиот инвеститор во меѓувреме почна да гради нова зграда во Карпош, ја изгради и луѓето таму се вселија, а ние во Аеродром поминавме вистински пекол. Затоа и прашав дали постои нормален инвеститор што го почитува договорот во градба и роковите што ги ветува изгледа дека се исти сите.

Разбирам да се гради 3 години и да се задоцни еден месец, тоа е реално. Но да се влече со години, а притоа да се градат други објекти додека распродадената зграда се остава на страна тоа е крајно нечовечки кон нас што сме платиле и зеле пари од нас.

На крај, најмногу страдаме ние, крајните купувачи, поради несовесни инвеститори. Искрено, сметам дека треба закон додека не се изгради една зграда и всели од ист инвеститор, да не смее да се гради или пак продава друга.

Ние чекавме 5 години во Аеродром. Ненормална работа.

Затоа сега не сакам повторно да се „изгорам“ со Треска. Се надевам дека голден арт и мега акустик се нормални инвеститори и дека го почитуваат тоа што го ветуваат.