Купување стан

Дискусија во 'Дом' започната од rajna-vojvoda, 20 февруари 2012.

1. ParadisePink

ParadisePink Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2020
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    182
    Извини се збркав малку. Се уште не знаеме, само сме заинтересирани многу за станот, но ако можеш објасни ми во двата случаи. Станот е компензација, дали тоа значи дека лицето е подинвеститор? Што ако на предбелешката е име на физичко лице, а што ако е на фирма? И дали некако може да го избегнеме данокот (цасија, тростран договор и сл?)

2. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.176
    Допаѓања:
    7.596
    Zemi advokat koj ke ti kaze so sigurnost I ke te zashtiti da ne vleguvas vo nesigurna investicija.

3. trpestojcev

trpestojcev Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, za koj investitor se raboti ako ne e tajna, i koga e rokot za vseluvanje, odnosno kolku se kasni.

4. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    10.234
    Допаѓања:
    15.051
    Ваше мислење, ако сте имале искуство, дали агенциите може да ги измамат купувачите, да гледаат да им шитнат имот со проблеми, само колку да си земат провизија и чао? Инаку, агенциите треба да спречуваат перење на пари и даночни затајувања, а не обратно.

5. biology

biology Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Јас купив стан кој беше за компензација и под хипотека. Доколку е под хипотека треба најпрво банката да даде согласност, потоа потпишавме Договор за цесија (банката, јас, инвеститорот и лицето на кое веќе беше станот), а бидејќи требаше да земам и станбен кредит се беше во истата банка. Исто така пред да го потпишам преддоговорот инвеститорот и лицето го раскинаа нивниот преддоговор за станот. Немав никакви проблеми и веќе имам имотен лист. Но најдобро е да се консултираш и со адвокат, внимавај што ќе пишува и во преддоговорот.

6. Alex.Max

Alex.Max Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2020
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    26
    Тежок фушерај се сите Инвеститори ! Чистам Нов стан, прозори хаос, гумата меѓу стакло од надворешна страна увртена цела, корекции со кречење, испукани ѕидови, оштетен таркет, фуги у ВЦ кај има кај нема ! Штедење на големина на лифтови ! Шо потесно тоа поефтин лифт ! Брука, Катастрофа и срамота! Има да корегираат, до детал. А цени , фураат до плафон !

7. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.639
    Допаѓања:
    1.571
    Moze

8. sleepingbeauty

sleepingbeauty Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    659
    Извини а за кои инвеститори зборуваш поточно? И јас само што купив уште не е завршен ама некои работи уште сега ми се сомнителни ама незгодно ми е да речам, да не ми речат само вие најдовте паметни да се правите итн :?:

9. Tasha masha

Tasha masha Активен член

Се зачлени на:
    6 мај 2025
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    127
    Ако ви е утеха до мајсторите е. Реновиравме скоро стан што е во доста квалитетна градба, не беше во лоша состојба ама сакавме се ново да биде. Таркетот ни го уништија на многу места, кречењето катастрофа, уште не вселени сите ивици на ѕидовите беа поткршени, за мебелот да не зборам тежок фушерај, а преплативме на сите и тоа авансно. Ништо саглам не остана во државава.

На mira.mira и sleepingbeauty им се допаѓа ова.