Извини се збркав малку. Се уште не знаеме, само сме заинтересирани многу за станот, но ако можеш објасни ми во двата случаи. Станот е компензација, дали тоа значи дека лицето е подинвеститор? Што ако на предбелешката е име на физичко лице, а што ако е на фирма? И дали некако може да го избегнеме данокот (цасија, тростран договор и сл?)
Zdravo, za koj investitor se raboti ako ne e tajna, i koga e rokot za vseluvanje, odnosno kolku se kasni.
Ваше мислење, ако сте имале искуство, дали агенциите може да ги измамат купувачите, да гледаат да им шитнат имот со проблеми, само колку да си земат провизија и чао? Инаку, агенциите треба да спречуваат перење на пари и даночни затајувања, а не обратно.
Јас купив стан кој беше за компензација и под хипотека. Доколку е под хипотека треба најпрво банката да даде согласност, потоа потпишавме Договор за цесија (банката, јас, инвеститорот и лицето на кое веќе беше станот), а бидејќи требаше да земам и станбен кредит се беше во истата банка. Исто така пред да го потпишам преддоговорот инвеститорот и лицето го раскинаа нивниот преддоговор за станот. Немав никакви проблеми и веќе имам имотен лист. Но најдобро е да се консултираш и со адвокат, внимавај што ќе пишува и во преддоговорот.
Тежок фушерај се сите Инвеститори ! Чистам Нов стан, прозори хаос, гумата меѓу стакло од надворешна страна увртена цела, корекции со кречење, испукани ѕидови, оштетен таркет, фуги у ВЦ кај има кај нема ! Штедење на големина на лифтови ! Шо потесно тоа поефтин лифт ! Брука, Катастрофа и срамота! Има да корегираат, до детал. А цени , фураат до плафон !
Извини а за кои инвеститори зборуваш поточно? И јас само што купив уште не е завршен ама некои работи уште сега ми се сомнителни ама незгодно ми е да речам, да не ми речат само вие најдовте паметни да се правите итн
Ако ви е утеха до мајсторите е. Реновиравме скоро стан што е во доста квалитетна градба, не беше во лоша состојба ама сакавме се ново да биде. Таркетот ни го уништија на многу места, кречењето катастрофа, уште не вселени сите ивици на ѕидовите беа поткршени, за мебелот да не зборам тежок фушерај, а преплативме на сите и тоа авансно. Ништо саглам не остана во државава.