Od fizicko lice e kupen....mislam stanot e nov, go dobil.na kompenzacija, ama sekako od fizicko. Fala ti mnogu.
Ejjj super, ki olesna sega Si vikam kaj 84000 plus 3000 eur ,pa uste i toa....Fala ti najmnogu za infoto.
Нема на што, секој со своите потреби. Спалните и кај нас се мали, но не ни смета бидејќи ни треба повеќе искористеност на просторот, да имаме спална, работна, гостинска соба, така да ни се погоди распоредот но имаше и станови со поголеми спални од нашите Мене лично барем фасадата ми е една од големите +ови во комплексов .
Дали има некој што има купено стан од ЗСФ на ул. Прашка? Или евентуално некоја од другите нивни згради. Ме интересира дали се појавиле сериозни проблеми по вселувањето? Од типот на поплава, да тече парно, цевки, проблеми со инсталација и слично. Благодарам
И јас барам стан да купам карош3/тафталиџео околу 70к2...Нека пише ако некој нудинешто.. А ако постот не е затука,нека биде преместен...
Околу 45.000-50.000 €, си држат цена во Карпош, многу им се барани, заради добра локација, особено Карпош1. Ние се предомисливме за Карпош, прво таму сакавме, ама прескапо е по 1100€ квадрат се нови градби, земавме малку подалеку, ама ич не жалам.
Ме интересира мислење за зградите на Биси. Преубави станови, но не знам никого кој има стан во нивна зграда. Квалитетот на градба каков им е?
Знам, се сложувам, појаки цени имаат Карпош и Тафталиџе од Центар. А порано не беше така. Мислев дека сумата што си ја навела од 45-50.000 евра се однесува на стан од 70м2 во Карпош. За таа сума е невозможно да се најде толкав стан.
Нене, далеку од тоа, мал стан за тие пари, по цена од 1000€ м2, па за голем стан ич не правиме муабет. Ги кренаа цените до небо, особено за Карпош.
Дали знае некој колку точно изнесува данок на имот, поточно се работи за куќа, купена со купопродажен договор локација лисиче, некој велат 3% некој 10% некој 5% значи куќа купена на старо.
Вака, ако има некој од скопје можете да пишете или тука или во порака сеедно за изнајмување/купување на стан сме заинтересирани, ама не го знаеме цел скопје напамет како изгледа, односно кои делови се според вас најдобри, да биде мирно,урбанистичко, кои населби би ги издвоиле, а кои делови од скопје не ги препорачувате?