izvini vaka a kaj sakate da kupuvate planiram i jas zato prasam ima li uste slobodni stanovi moze li odgovor
Здраво дечки, Дали има некој што живее во Џевахир и сака да сподели искуство. Планирам да купам четирособен стан, но уште не сум сигурна. Не ми се допаѓа баш локацијата, но бидејќи не се разбирам околу градба и квалитет на станови некако ми изгледа како најсигурна опција. - Каква е звучната изолација? - Кога бев да гледам надвор некако ми изгледаше доста нечисто, ѓубриња насекаде освен во контењерите. Дали е така постојано или на таков ден налетав? - Дали знаете дали цената за одржување се менува? Дали некој ја регулира? Дали има некаква гаранција дека утре нема да се дуплира? - Дали се случило да не работат лифтовите? Можеби прашањата се малку глупи, меѓутоа немам искуство со купување стан, па ако имате некој совет или информација може да споделите.
Osven deka gi pravat so itong cigla odnosno siporeks a toa ne e dobra cigla drugo nisto osven rasporedot im e dobar ama kako sto ima zemjotresi na nikomu ne preporacuvam tolku visoko sepak vie si znaete ako vi se dopadne stanot uplatete moze i ke vi bide dobro
Baraj so crven blok siporeks blokovi se bela boja lesno se secat nemaat tezina ne spagja vo cvrsti gradbi mada vo posledno vreme stavaat nadvoresna izolacija so stiropor no moze da ti se javi vlaga ne e preporacano za stanbeno familijarno ziveenje no moze za drugi objekti bolnici gradinki sekade kaj sto ne ziveat lugje za stalno baraj so crven blok kade sto e praveno
Сакаме да купиме нов стан во Охрид, еднособен 40 до 45 квадрата, со поглед на езеро, во некои од новите згради по крајбрежјето. Дали имате некоја препорака за инвеститор што гради или агенција што посредува? Благодарам
Ако сакаш да купиш квалитетен стан на одлична локација и ќе те фати поевтино за разлика од џевахир, тоа ти е во Капиштец, започнувајќи од зградите од дом на печат спроти Нова Македонија, па црвените згради, железничките, 2 црвени кули во Капиштец, и на крај до војните згради кај АВРМ односно кај Министерство за економија, сите овие згради се градени после '85 година, стара квалитетна градба со цигли, без гипс картони, со вистинска изолација, со вистинско парно греење, а локацијата е одлична за растење на деца, училиште, парк, болници, кафичи, ресторани, кафани, сите маркети ги имаш во на 100 метри разделеченост еден од друг, башка е безбедна населба, нема пијаници, наркомани, уличен криминал итн., и во 3 саат наутро да спиеш на клупа нема да те ограбат, башка комшиите се ок, само во некои влезови имаат проблем со бубашваби али тоа е веќе интерен проблем на куќниот совет на тој влез, во глобала оценка за живот во Капиштец е 9/10, инаку цената за м2 е 1000 евра.
Imas da ponudis nesto konkretno? Cenata od 1000eu odamna ne e.Slobodni stanovi teshko na pazar vo toj region. Cenata na starite stanovi vo taa zona odi kolku novite poradi pobaruvachkata. Se prodavaat potkrovje i prizemje.
ako dozvolite da se vmesam vo razgovorot Potkrovje ako e dobro izolirano nema podobro bar nema nikoj da ti tropa nad glavata a mozebi vie da si stavite dodatna izolacija a za prizemje e loso od provalnici i neprijatno sekoj da ti pominuva pred vrata
Едни комшии пред нова година го продадоа станот по таа цена, моментално не знам некој комшија да продава, али испринтај дека сакаш да купиш стан и залепи по влезовите на влезна врата, така прават многумина, ако купуваш преку агенција тогаш може 1300 евра за м2 затоа што тие 300 евра м2 се за агенцијата, затоа директно од продавачот.
Не живеам ама се распрашував и јас за купување. Што се однесува до градбата е една од најквалитетните градби во Ск, и е тестирана од земјотреси и по Европски и по Американски стандарди, така да од тој аспект не верувам дека би имало проблем. Звучната изолација е прилично добра со оглед на тоа дека има еден куп станари, мада и у мала зграда да купиш нема никој да гарантира дека нема ништо да се слуша откај комшии. За цената за оджување мислам дека е одредена по договор и не би требало да биде варијабилна, барем не повисока отколку сега. Има по 3 лифта така да мислам дека и 1 да не работи не би било проблем, ама парите што се даваат за одржување, го опфаќаат и тој дел. Околу локацијата - можеби во моментов не е најсјајна ама е во тек на модернизирање и средување и кога ќе бидат готови сите згради и молот мислам дека ќе се среди тоа, бидејќи и други згради ќе се прават во околината. Единствена негативна страна е немањето балкон во многу станови.
Tocno nikako preki agencija ziva laz i prevara jas ne znam tolku glup da bides preku agencija da kupis ili da prodades samo toj sto ne mu se moze ne mu odi nikako i na nikoj slucaj ne preporacuvam agencii rabotat i lazat da zarabotat gadovite spremni se da podvaluvaat za tie nivni mizerni procenti zemi notar arhitekt za dogovori i predogovri mora advokat i niv gi podmetnaa zs nemaa rabota Nikako preki agencii sve e toa summivo
Decki i zenski sto.mislite dali ako se uplati stan vo gradba golden art vo vreme na korona moze da ispadne nekakov problem da ne se dovrsi gradbava ili slicno
Каква врска има короната? Не се работи за некој локален градежник туку за Голден арт, а и како што знам становите се при крај.