@LadyR А дали знаете колку време се градеше зградата, бидејќи ние сакаме да земеме стан во Хестиа во Аеродром ни тврдат дека ќе биде готова летото 2022 а по договорот е 31.12. 2022
Зградава не е готова, ако е таа повнатре. Таа на ќошот на главната од надвор е готова, не знам за внатре.
Да, затоа реков од надвор. Ма да нема влез и пристап сеуште. Другата не е ни од надвор. Не може да има технички прием така.
Пффф... Во нашава држава се може. Ние кога се вселивме (патем рокот беше испочитуван) зградата внатре беше генерално готова, ама надвор Немаше пристап никаков, паркинзите надворешни тогаш почнаа да ги прават и немаше класичен влез, па со импровизирани скали од цигли влегувавме во зграда, пристап со нормална улица до зграда мислам после 6-7 месеци добивме, паркинзите (подземни и надземни) по 3-4 месеци, итн... А ова е „позитивен„ пример. Какви се хорори има Тоа е, кога урбана мафија си прави што сака. Политичари корумпирани
и јас таму земав, пред нова год кога видов, не беше готова скроз, влезот мислам уште не е среден... ви се јавија ви кажаа дека има технички прием?
Дали некој од вас има информација за зградата кај Дим Маркет кај Расадникот во Кисела Вода? Имаат нови невселени станови, зградата е 4 години стара и се продаваат значително поефтино дури и од стари станови. Ме интересира што е фората. Вака ме изгледа дека има некој проблем, ама мора да има некоја цака зашто се толку ефтини.
Да да. Слободно оди од 9 до 2, во работен ден. Ќе разгледаш, ќе направат записник за евентуални пропусти и ќе ви го дадат клучот.
Веќе нема останати станови. Има во Алуре комплекс, која ќе биде подоцна, средина/крај на 2021. Околу 950-970 е мислам квадратот, и гаражите не се вклучени во цената. Во Алуре 3000 или 3500 ја купивме, не сум сигурна.