Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Купување стан

Дискусија во 'Дом' започната од rajna-vojvoda, 20 февруари 2012.

1. tripl6

tripl6 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    206
    @LadyR до кај сте со станот во алур, мене ми дадоа 1 клуч некој забелешки што имав запишаа, ама уште не е официлајно нема струја и вода во станот, кога ке биде имаш инфо?

2. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.591
    Допаѓања:
    40.021
    Ај пиши ми подетално во порака

3. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.282
    Допаѓања:
    7.805
    Може да се внесува мебел. Инаку и ние имавме забелешки, уште пред неколку недели ни дадоа еден клуч. Бевме во саботата, од 1ви спрат нагоре поправаат. Ние конкретно само со молерисувањето имаме проблеми, на некои места е стварно ужасно (не)изработено.
    Инаку до крај на оваа недела ќе биде се готово, така рекоа. Донесена е трафостаницата, поставена е до другата зграда - Алуре комплекс и пуштен е кабелот до нашата зграда, до таблите. Се чека само од ЕВН да дојдат, да ги поврзат таблите. За вода е се наместено. Кога ќе има струја, автоматски и пумпите ќе проработат и ќе има вода.

На tripl6 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MeniKolozova

MeniKolozova Нов член

Се зачлени на:
    26 февруари 2021
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Хелоу хелоу.
    Другар ми кажа (незнам колку да верувам па затоа и консултации со вас сакам) дека цената за м2 апла ќе рипне за купување стан во СК.
    Дали некој знае нешто во врска со тоа?

Тенкјууу ✨

5. MeniKolozova

MeniKolozova Нов член

Се зачлени на:
    26 февруари 2021
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Исто, дали некој има искуство или знае за туѓо искуство со Урбан Ситипроект?

6. Hedonista

Hedonista Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2020
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    Decko zdravo, dali nekoj ima, kupil, ili zivee/bil vo voenata zdraga 16to katnica vo Avtokomanda, me interesiraat kako vo iskustvo ima, dali e zadovolen i slicno?

7. Hedonista

Hedonista Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2020
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    Decki zdravo, dali nekoj ima, kupil, ili zivee/bil vo voenata zdraga 16to katnicata vo Avtokomanda, me interesiraat kakovo iskustvo ima, dali e zadovolen i slicno?

8. bekatonka2001

bekatonka2001 Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2021
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    9
    Искуство со станови,квалитет на градба на Два Брата Градители.Во Мичурин зад ресторан Рулет имаат една и во Железара имаат неколку објекти но незнам со каков квалитет се во внатрешноста?Ако знае некој нека сподели искуство.

9. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    Цена за квадрат во Голден Арт - Аеродром? Барав претходно на неколку страни, но не најдов.

10. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.282
    Допаѓања:
    7.805
    - GA09 - 1100-1150.
    - Ovaa na 3ta Makedonska brigada, so mega akustik so im e, xenata e od 1020-1070. :)

Za drugi neznam

На Izaabella му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ArditaJ

ArditaJ Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2015
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    4
    Дали има некој искуство во Егејските згради во Кисела Кода, ул. Вера Јоциќ, на високо приземје е станот, ама зградата е мн стара. Се мислам за купување, ако имате некојб совет.

12. NAJROBI

NAJROBI Активен член

Се зачлени на:
    13 март 2021
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    54
    Vo Vlae kako se dvizat cenite???

13. Southface

Southface Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2021
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    140
    во Flat Iron како се движат цени на квадрат и дали се распродадени становите?

14. tripl6

tripl6 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    206
    950-1000

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Anaviprasa

Anaviprasa Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2018
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    3
    @LadyR прво ќе ти се обратам директно тебе ама прашањето важи за секој кој знае нешто подетално на темата Гледав стан во Алур, кај Лукоил од Саник па ми требаше мислење. Наводно ќе било готово до Декември 2021. Какво искуство имате со нив?

16. Ana-Marija24

Ana-Marija24 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2013
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    203
    Никако со нив. Синоним за фушарај и само користат најефтини материјали (од ѕидови, подови, прозори врати ) зад превозот на убавите идилични рендери. Цените ни малку не се ефтини, одете на други сигурни варијанти, не за некој што ке ве прелаже со рендер. Ужас!!(n) Не ме чудат негативните коментари за оваа фирма, која не трпи критики, и ги брише коментарите од незадоволните клиенти, пошто Ројал плус Васе прасе :puke::puke::puke:

17. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.282
    Допаѓања:
    7.805
    Алуре или Алуре комплекс? Алуре е готова веќе, а Алуре комплекс треба да е до крај на 2021. Јас имам купено во Алуре, која што е готова зграда. Само не сме вселени уште, и неможам да ти кажам ништо подетално околу тоа. Чекаме да поправат некои забелешки со кречењето кои ги имавме.

18. Anaviprasa

Anaviprasa Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2018
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    3

Фала тиии. А како сте задоволни генерално од нивниот пристап, ажурност и слично? И да, во Алуре комплекс гледав јас во тој дел што треба да е готов до крај на годинава

19. Limpan

Limpan Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2020
    Пораки:
    1.145
    Допаѓања:
    3.692
    Јас кога би требало да купам стан би купила само во новаградба, ново си е ново знаеш дека ти си првиот сопственик.

На mime87 и TrinityNeo им се допаѓа ова.
  20. попкек

попкек Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2021
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    239
    Која е цената за м2?