Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Купување стан

Дискусија во 'Дом' започната од rajna-vojvoda, 20 февруари 2012.

1. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.283
    Допаѓања:
    7.805
    Зависи како ќе се исценкаш, од 900 до 950 е/м2. За алуре зборувам. А за алуре комплекс незнам искрено, не ни гледавме таму.

2. попкек

попкек Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2021
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    239
    Фала ти.

3. NanaMal

NanaMal Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2015
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    203
    Истото и јас го слушнав, од човек кој работи за градежна компанија во Скопје, нагло ќе рипнат и тоа многу. Јас поверував и си купив стан сега . Мислам дека е така и ќе биде така со оглед на ситуацијата... Плус и човекот работи за една од поугледните градежни компании.

4. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.667
    Допаѓања:
    6.231
    Јас не верувам во ова. Секаде во светот цените на становите паднаа поради пандемијата. Повеќето од луѓето изгубија работни места што значи дека побарувачката ќе опаѓа. Од друга страна повеќето од студентите се вратија дома поради online предавањата и има повеќе празни станови за издавање. Па така на тие што единствен приход им беше издавањето на станот ќе бидат принудени да размислат за продавање. Што значи дека понудата ќе расте. Додека да се вратиме во нормала ќе треба време. А да не го заборавиме фактот што цените на становите во Скопје се далеку повисоки од квалитетот што се нуди. Тие мораат така да кажат за да си ги продадат становите.

На glosipgirl и IRBBB им се допаѓа ова.
  5. попкек

попкек Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2021
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    239
    Истото го мислам. Моментално барам стан за купување и гледам дека и во Ново Лисиче кај Фон се продаваат станови по 900евра м2, Влае 900-950 па нагоре, Даме Груев дури и од 700 евра. Нема логика во сред пандемија па баш становите да ги поскапат.

На kolovoz му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Monika2304

Monika2304 Нов член

Се зачлени на:
    12 ноември 2020
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки,
    Дали знаете во цената од 1100 евра за м2 во зградата на голден арт GA07 е вклучено и паркинг место?
    Фала

7. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    8.591
    99,9% не е. Паркинзите се огин скапи, никој не ги дава гратис си го купуваш дополнително и не иде по квадрат туку фиксна цена за паркинг место.
    Ако збориме за подземна гаража, најчесто се повеќе нивоа и може да варираат минимално во цена зависно од нивото.
    Цената на квадрат најчесто е без вклучен ддв така да додај плус 5% на таа сума.

На thelittle17, Limpan и fana им се допаѓа ова.
  8. NanaMal

NanaMal Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2015
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    203
    Лани кај фон бе по 800,850 Влае беа најскапи 900,сега 950 па и 1000 се во градба, даме груев незнам кај си нашла 700,мулти офис беа 750 единствено, но имаат некој зафркнато работи и многу каснат со градба затоа и се такви цените, Хром ако пред година дена беа најскапи 900е квадрат, сега се исто 950,980 во градба.... Поскапуваат материјалите, работната рака, многу фактори се во игра, и како што кажа членот погоре послабо се продават, затоа се поскапуваат цените, зашо немаат обрт на пари.

9. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.667
    Допаѓања:
    6.231
    Не си ме сфатила. Кога понудата расте а побарувачката опаѓа цените треба да паѓаат. Твоето ќе држеше вода доколку во Скопје имаше се помалку градби. Но градежната индустрија не беше зафатена со кризата. Од она што го гледам во мојата населба само можам да ти набројам 10 градби што започнаа оваа година. Што значи дека понудата на станови уште расте.

10. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.158
    Допаѓања:
    88.555
    Веке се зголемени цените и тоа доста од пред 2 години кога ни е купивме стан.

11. попкек

попкек Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2021
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    239
    Пријател ми кажа дека имало во Даме Груев за 700евра,јас имам најдено за 800,Мулти офис. А што е проблемот со нив, има ли некој купено стан од нив, гледам зградана во Ѓорче кај стадионот, накај Вардар што гледа ја огласуваат, а читав тука дека уште не се вселени, иако веќе требало да се. И како не се продаваат станови, па слободен стан не можеш да најдеш, се распродадени.

12. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.667
    Допаѓања:
    6.231
    Она што ме плаши е дека еден ден ќе се разбудиме и становите што ги имаме буквално нема да ни имаат вредност. Поради овој градежен бум и зградичка на секое ќоше, повеќе згради, помалку народ, овој фиктивен балон така фино ќе се издуши што нема да знаеме што да правиме сами со себе.

На TrinityNeo му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.158
    Допаѓања:
    88.555
    Станот што ние го земавме 1050 сега е 1250.
    Сакавме да купиме уште еден сега ни е доста поскапено.

14. NanaMal

NanaMal Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2015
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    203
    Јас сакав лани да земам од мулти офис кај стадионот, среќа шо не земав, испумпува вода и имале некој недостатоци неможат да се вселат луѓето... Ете лани до мај ни рекоа ќе се веселите, уште не е вселњн никој... Читај во темава има многу пишувано за нив, доста несериозни.

15. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    8.591
    Ако го купуваш како инвестиција или планираш да го исплаќаш од рентање, да, може да ти се сруши планот. Макар што и тоа е малку веројатно. Бумот во цените и успехот на градежната мафија доаѓа во голем дел од тоа што купувањето стан за нас е едноставна инвестиција. По сите фејлови со штедилници и банки, инвестирањето во дуќани, деловни простори и станови за рентање на народот му е најповерливо.
    Ама ако го купуваш за живеење, не гледам како ќе останеш со стан без вредност, најмалку киријата што би ја давал е еднаква на ратата за стан. Мене искрено не ме тангира која би била вредноста на станот за 20 години кој сега го купувам. Доволно е што ќе живеам бар 20 години во него. Пак ќе кажам, зборувам за купување стан за живеење во него. Живото секако си минува, а мирот и комфорот чинат пари.

На CekajDaSeIsl, sanjaeva, doubleg и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. My name

My name Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    940
    Фала за совети

На Ana-Marija24 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. blue9

blue9 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    12
    Здраво девојки, заинтересирана сум да купам стан. Станот што го гледав е во драчево и е стара градба околу 50 години.Живеам во близина на драчево па локациски ми е океј. Во споредба со други станови за таа цена на друго место можам да купам стан 20м2 помал.Би сакала да ми дадете совет.

18. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Има ли некој информација за новата зграда на Елена Лука на Првомајкса колку е кв?

19. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    172.997
    ОД 1050 му рекле на другар ми .. он се напна да зема таму ама сите до кај 65м2 на југ биле резервирани:D
    Ако ти одговара земи го.. ако ти е за живеење е ОК, ако населбата ти одговара
    Инаку за инвестиција не е баш ОК

20. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Ќе видам јас деновиве што има.
    Цената е ок, другото сее 1100/1150.