Денеска бевме во алуре комплекс во Денес гледав стан во оваа зграда, наводно во јуни, јули ќе ја пуштеле, така рече агентката, ма да многу несериозно ми делуваше, баш ја прашав зошто толку се касни, па испаднало нешто непредвидено, наводно им плаќале кирија на станарите. Исто така скоро сите станови беа распродадени.
Јас првин отидов во октомври 2019 година да гледам, истиот муабет се е продадено и ќма само на 8ми слободен, вссќеливи јануари 2020. Тогаш не се решив, разгледував, размислував, отидов пак во декември, друг агент беше тогаш имаше слободни и на 3ти и на 5ти кат и квадратури се, вселив мај 2020,прашсв нели јануари истиот одговор го добив, нешто непредвидливо излегло... Ете ќе дојде мај 2021 уште не се вселени... Имаат некој проблем и се доста несериозни
Доволно е да напишеш горе во полето Барај - Мулти Офис и ќе добиеш еден куп мислења за тоа колку се далеку од ок и вселување.
Знам читав, ај да видиме баш дали ќе бидне годинава Исто и во Даме Груев гледавме, исто мулти офис... и таму се распродадено
Пишете искуство со Саник, вчера гледав стан во Алуре комплекс, ми се допадна, во јули ќе биде пуштена, ме интересира некој дали има купено стан тука?
Здраво, Клико градба и Мараи дооел градат зграда во Аеродром, па ме интересира дали некој има некаква информација за овие две фирми или пак некоја корисна информација околку зградата? Ви благодарам
Zdravo, me interesira edno prasanje. Treba da platam danok na promet na stan 92 kvadrati, 87 vnatresna povrsina i 5 m2 terasa(otvorena). E sega ,znam kako se presmetuva, samo dali ima nekoj koj brzo platil i da mi kaze koja cena e presmetana od grad Skopje. Stanot e vo opstina aerodrom.Fala
Данокот зависи од општината, од 3% до 5% мислам се движи, а се пресметува не на квадратура а на пазарната цена. Еве ти повеќе инфо https://finance.gov.mk/даноци-на-имот/
Citam za multi ofis, kupivme stan vo Novoselski od niv preku kredit od Komercijalna, krajno nekorektni, stan uste nemame, go cekame dve godini vekje, a rata si tece, bashka ne krevaat na telefon, da sum znaela so kogo si imam rabota ke kupev stan stara gradba. Sega citam napravile nekoja ujdurma vo a Eurostandard banka(vo sloboden pecat na fb pisuva) zemale milioni, a ne vrakja ke nisto id tie pari. Sto mislite, dali sum zastitena kako kupuvav i dali ke se vselam vo stanot? Vo Novoselski zgradata e so 4 vleza, samo prviot e vselen, drugite 3 aber nemaat, a gradi vtora do nas koja vekje e izgradena. Da potenciram, vo dogovorot mi stoi da ne plakja penali ako docni, pametno nema sto.
И ние гледавме во новоселски, во жолтата зграда, девојката како лефтерно си збореше, све е продадено, планираат нова зграда до жолтата, вика за десет дена почнуваме коп коп ама и таму скоро се продадено. У реду е... консултација со адвокат, иако сигурно веќе сте консултирале, не знам друго што.
Сите станови продадени, а никој вселен. Ако е плава женска ми иде косите да и ги откорнам.Ок,никој не ни е крив што купивме таму.
Па таа е гарант, баш ми е жал така што испаднало, јас баш ја прашав за зградата во Ѓорче на кејот на Вардар што гледа зошто толку долго време не е вселена, рече испаднало некаков проблем, што е како е, којзнае.
a za golden art so mislenje imate?kakvi se so se zapazuvaat li rokovi kvalitet ima li?spodelete iskustva.
И мене ме интересира за истава зграда. Знае ли некој нешто подетално? Зградата е кај старата макпетрол бензиска.