Дали знаете новите згради што се градат, кај Американ колеџ, кај Порше Македонија, после мостот во Ново Лисиче, кој инвеститор ги гради?
Кај Американ Колеџ е комплексот Урбан Гарден каде инвеститори се Мега Акустик и Голден Арт,кај Порше незнам дека се гради да не мислиш на Мерцедес/Мак Ауто Стар?
Дали има некој што земал пенали од инвеститорот поради непочитување на рок? Која е процедурата што треба купувачот да ја направи? Зошто знаеме, ако не си побараш нема ни да добиеш
Најпрво ќе се обратите директно до инвеститорот вонсудски да го решите спорот тоест да ви ги исплати пеналите согласно договорот. Ако инвеститорот одбие, тогаш ќе направите вештачење, и ќе поведете постапка пред граѓанскиот суд за исплата на пеналите. Ако ве интересира нешто друго во врска со ова пишете ми порака.
Многу работи варираат, нз. Некои комшии се жалат дека се слушело меѓу станови, кај нас не се слуша а и бебе имаат до нас комшиите. Ние имавме проблем со молерајот и на крја викнавме мајстор да ни глетува каде што имаше потреба. Друго е генерално океј кај нас у стан конкретно. Инаку, вака за генерални работи, од Саниќ излегоа големи ѓубриња. Но ние како станари се сплотивме и пративме опомена пред групна тужба и баравме состанок, па само така на сила почнаа да ги решават проблемите. Пр, лифт после 6 месеци пуштија. Каснат со потпишување на главни договори, па демек имотен за три недели ќе има, и поминаа два месеци и никој нема добиено. Имаше дел пред зграда што требаше да биде заграден, а е уствари паркинг сега и не требаше да е така. Нема пристап за инвалиди. Спустот кон гаражите е ужас. Комшиите што се најгоре се жалат дека прелива вода кога врне дожд и им поплавува на тераса. Со влезни врати сите имаме проблеми, демек ветија ќе ги поправаат.
Мое мислење: гледај Голден Арт, Фабрика Карпош, Адора... Според менез овие се топ три. Другите се класа/и подолу. Не дека се лоши градби од Станиќ. Ссмо ти треба добар адвокат и длабоки живци. Пример, каснеа со градба и на никој не плаќаат кирија. Најгоре на 6ти имаат дополнителен дел на тераса, кој не влегува во квадратура (читај дивоградба е). На сите рекоа дека не влегува, гледавме и ние на 6ти. И сега сите си поплаќаат уште некој квадрат плус за расите, кои не се во договор... Претходна недела бевме без струја бидејќи копајќи со багерот за нивнава нова зграда до нашата што е, го скинаа главниот кабел. Истите тие што го места кабелот. Значи хаос се стварно. Еден комшија доплаќаше за гаражното место бидејќи му биле повисоки ѕидовите од другите гаражи... Фактички метри кубни има повеќе, а долу површина исти метри квадратни. Буквално воздухот го кошташе...
Поверојатно ми е лото да фатам, него стан да најдам со квадратура и локација која ми одговара. А некој искуство со формЛаб?
Здраво девојки, дали некој барал или купил нов стан во Тафталиџе 1? И каде гледате огласи освен на пазар3, реклама5.. не сум од Скопје, и реално и не ги знам поновите згради во тој дел за да ги барам по нивни сајтови, вака на фб неколку фирми само ми се вртат што спонзорираат и опцијата што дава слични профили. Еден ми се допадна во БИСИ и за еден час ми пратија порака дека тие што го гледале пред нас се одлучиле да го купат... со среќа на сите да си најдете тоа што си барате
Мислам дека Настел има градено во Тафталиџе, а во БИСИ се изгор цените, во Центар во Маџир Маало продаваа стан по 900евра квадрат(ново градба).
Може прашањето не е за тука Живееме во стан кој се води на име на мајка ми До сега не беше зонско паркирање кај зградата,, но сега го направија Дали знаете кои документи би ни биле потребни да внесеме за паркирање на колата која се води на име на сопругот
Зависи дали е на ПОЦ -центар или под градот .би требало сопственикот на возилото да е со личната карта на таа адреса или да се направи договор .