Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Купување стан

Дискусија во 'Дом' започната од rajna-vojvoda, 20 февруари 2012.

1. **prcla**

**prcla** Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2020
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    645
    Prokredit banka najbrza I najkvalitetna

На Сара Лав му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Niki5

Niki5 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2017
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    13
    Дечки дај ве молам за совет , земам околу 25 000 плата , немам партнер сеуште имам 32 години и живеам под кирија , бев во банка да прашам за станбен кредит меѓутоа ми рекоа дека максималната сума на кредитот би била 42 000 евра на 30 години , меѓутоа дека првите 10 би можела да плаќам а за понатаму би ми требало партнер или некој од семејството да ми помогнел , плус мора учество од 15 % , е сеа незнам дали некој е во ситуација како мене , дали знаете некоја банка што не бара учество , јас за кирија како и да е плаќам 200 евра , си реков ајде барем стан да земам , но немам кеш за учество . Поздрав .

На Lemon му/ѝ се допаѓа ова.
  3. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.488
    Допаѓања:
    17.196
    Здраво.
    Резервиравме стан во Саник Аllure Complex, во текот на неделава треба да пратиме лк за да ни изготват преддоговор.
    Ве молам доколку имате некој совет, искуство со нив што да бараме плус во преддоговорот, како се проверува тоа за земјиштето чиво е, водовод, евн дали се е регуларно?
    Ни рекоа дека во текот на септември ќе може да се вселиме, дали во преддоговор може да бараме пенали доколку не го испочитуваат рокот, за лифт дали може да наведеме да го пуштат кога ќе може да се вселиме, бидејќи станот што го одбравме е на 5ти кат, нема на раце да качуваме се.
    Планираме со адвокат да го разгледаме преддоговорот, но сепак да знаеме што да бараме бидејќи првпат купуваме стан и сме неупатени.
    Секој совет е добредојден.

4. попкек

попкек Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2021
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    239
    И ние уплативме во Алуре Комплекс, делот во декември што треба да биде готов. Нека ви кажат дали станот ви е под хипотека, зошто дел од становите или цела зграда не сум сигурна се под хипотека во нлб, но со изјава за согласност се средува и се брише хипотеката затоа што секако вие ќе го ставите станот под хипотека. Пиши ми пп ако сакаш.

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Wina

Wina Нов член

Се зачлени на:
    11 август 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите :)
    Дали некој има искуство со Мараи ДООЕЛ? Гледам дека градат нови станбени згради, но не ги знам, па секое искуство или мислење ќе ми е добредојдено.
    Претходните проекти им се повеќе комерцијални како што гледам.

6. tripl6

tripl6 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    206
  7. Albizzia

Albizzia Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2021
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    74
    Пробај во повеќе банки сите имаат посебни услови, прават и отстапки не се врзувај со условите што се објавени. Секако купи ќуќа купи стан привери дали функционира.

8. ostoun

ostoun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2019
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    193
    Мислење за стан во кулите во Карпош 3?

9. NanaMal

NanaMal Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2015
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    203
    Jas zemav preku halk, mn povklno brzo i lesno, pisi so te interesira

10. Anilove

Anilove Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2021
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    62
    Почитувани, пак јас за Мулти офис, да потсетам, купивме стан пред 2 години, рата ни тече, човекот нема абер да направи една зграда, гради во аеродром, тафталиџе, ѓорче и во новоселски веќе трета зграда, а другите не ги прави. Се оболевме и многу се потрошивме, пари немам за адвокат((човек ми пиша во лп кога прашував претходно, изгледа е адвокат, но немам пари и за нив)) па да прашам тука, некој ако знае да ме просветли, можно ли е да се пожалам во комерцијална како некој што зел кредит од нив, они да ги повлечат средствата уплатени на фирмава инвеститор, и јас да купам друг стан.
    Нели ме штити банката, по таа логика одам.
    Не знаеме веќе што да правиме.

11. Forca

Forca Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2016
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    2.088
    Секогаш можете да го раскинете преддоговорот заради неисполнување односно ако рокот што е определен во преддоговорот не е испочитуван од инвеститорот.
    Може да го раскинете преддоговорот со еднострана изјава на волја заради неисполнување, само прашајте во банка дали ќе прифатат така или ќе ви бараат пресуда преку судот да се раскине преддоговорот.
    Во случај на раскинување на преддоговорот парите се враќаат во банката, инвеститорот треба на вас дополнително да ви исплати законска казнена камата, и дополнително ви следува надомест на штета освен ако не е исклучена одговорноста на инвеститорот со преддоговорот.

12. Anilove

Anilove Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2021
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    62
    Тој си се заштитил во договорот, вели дека изградбата би се одолговлечила и наредил 10 подточки како и зошто, и не плаќа поени ако доцни, не само ние, туку кај сите од влезот.
    Затоа прашав дали можам некако преку банка иако он се заштитил, па ваљда и јас сум некако заштитена...

13. truffles

truffles Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2017
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    495
    Дали станува збор за зградата во Аеродром кај болницата? Баш за таа зграда тука пишувавме дека е пропала

14. Anilove

Anilove Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2021
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    62
    Ако се однесува на прашањето за мулти офис, да, тој гради и во Аеродром, но не знам каде, а јас прашувам за друга негова зграда.
    Проблемот со човекот е што гради 6 згради наеднаш и ниедна не е готова. Таа во Аеродром била долго време стопирана, сега добил дозвола за градба, онаа во Ѓорче од под неа само вади вода, сега се вселиле луѓе, ама на горните спратови немало вода, а во Новоселски гради 3,а ниедна готова. Го прекардашија!

15. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.089
    Допаѓања:
    5.814
    Preporaka za kupuvanje garsonjera ?

16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.184
    Допаѓања:
    181.233
    Каде? Каква препорака?

17. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.089
    Допаѓања:
    5.814
    Niz Skopje nekade iskustvo vo nekoj kompleks zgradi .

18. Monday

Monday Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    19
    Барам стан за купување во Струмица околу 50квадрати.

19. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.994
    Допаѓања:
    18.707

20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012