Дај боже да е така. Така ми кажаа, така пишав. Можеби ми кажуваат дезинформации нервозни станари што уште не се вселени ко ние.
Прашање до админите, како се споиле 2ва коментари, мој е само до "прекардашија", а вака изгледа ко цел да сум го пишала јас?
Zdravo , sakam da prasam dali nekoj ima informacija koga ke bidat vselivi stanovite vo kompleksot , Urban garden -Aerodrom?
Девојки, листав по форумов не можам да најдам. Кога се прави купопродажен договор на стан - прв сопственик се до издавање на имотен лист, знае некој кои се трошоците? Тука влегува и впишување на хипотека така?
Нотарски трошок за хипотека, нотарски трошок за договорот, адвокатски трошок за договорот. Пред тоа има и преддоговор каде што пак има нотарски и адвокатски трошок.
Во последниов период драстично поскапеа цените на становите и тоа премногу, а платите останаа исти. Па побогу незнам како човек да си приушти нормален стан со нашиве плати по новиве цени. Се запрепастувам кога гледам цени како 2100еур/м2 па и 1400еур е премногу за наш стандард. А и стариве станови забегаа со цени Пред пандемијава 1400еур/м2 беше луксузен стан на топ локација. Сега тоа е цена на ефтин или нормален м2
ДА ама побарувачка сеуште има се знае кој тип на луѓе можат да си дозволат а цените се како да живееме во Холивуд. Страшно..
Точно, становите и куќите се скапнати од пред 6,7 месеци, тоа ни го потврдија и фирмите за градба како и газдите кои ги градат становите. Скапнати се материјалите за градба, некои работи и за 100%, жално ама вистинито. Ако пред пола година си градел една куќа сега дупло чини како две да се градат а платите исти.
Мене ме интересира дали има некои нови згради со станови на два спрата? Дуплекс мислам се викаат. За Скопје прашувам.