Jas koga Im se javiv mi rekoa ne se od cigla nadvoresnite tuku od drug material I vnatre ispolnet so tervol suvagradba se vikalo Americki stil
Здраво девојки, дали некој знае во врска со данокот на промет на недвижност, при купување на стан од физичко лице. Чија обврска е плаќањето на данокот, дали на купувачот или на продавачот на станот?
Zdravo ve molam za eden sovet.. Isklucivo za iznajmuvanje dali e po pametno Skopje ( karposh, aerodrom) da se kupit stan od okolu 50m2 ili vo Ohrid? I dali lesno se iznajmuvaat stanojte Skopje?
Дали некоја членка има купено стан во Порта Резиденс 1 да ми даде инфо како напредува зградата? Имам понуда од фирма што е на компензација но не дозволувале да се влезе во зградата и само кажуваат дека рокот е до јули 2022. Дали е изгледно да биде до тогаш? Вака од надвор не делува дека е во многу напредна фаза за разлика од другата.
Em ne izgleda napredno em nedozvoluvaat vnatre da se vleze?I kako planirate stan da kupite bas pod somnitelni okolnosti?plus otkoga ja gradat I nema ni da ja izgradat skoro osven vo narednite 10.godini.sepak vie si znaete
Прво, јас прашав конкретно прашање -дали некоја членка ИМА КУПЕНО таму стан за да ми каже од прва рака. Не кажав дека планирам ниту дека сум одлучила. Второ, не знам дали знаете воопшто за која зграда прашувам штом викате од кога ја градат, затоа што јас колку што знам оваа зграда т.е двете Резиденс се почнати од декември 2020 и рокот им е до 2022, па уште и заклучок 10 години ќе ја граделе. Пред да пишете нешто ради реда, помислете на оние кои дале пари и чекаат зградата да се изгради, особено кога зборувате на памет. Би била благодарна ако ми одговори некоја членка која има конкретна информација.
Ме интересира мислење за становите во воените кули во Аеродром на ул. Руди Чајевац. Дали некој од вас живее или какви се за живеење?
Гледам стан од 64 квадрати во Џевахир, и 99% сум решен за таму, арно ама ме плашат сметките. Има некој(а) тука што живее во Џевахир, па да сподели некое искуство?
Здраво девојки, само да прашам случајно дали на некој му се јавиле од Урбан Гарден или има било каква информација? Нели на зградава на Голден Арт имаше нешто правеле записник како што имам разбрано... а на другите две? Фала ви
Зградата на Голден арт дадени се клучеви уште пред 2 недели. За другите две на Мега Акустик ни рекоа втора половина декември најверојатно. До тогаш ништо …