Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Купување стан

Дискусија во 'Дом' започната од rajna-vojvoda, 20 февруари 2012.

1. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.838
    Допаѓања:
    58.170
    Утре одиме да го видиме станот, па ќе те известам.

На Kate karate му/ѝ се допаѓа ова.
  2. 1998296

1998296 Активен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2021
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    Добро ќе се сложам ајде, инвестиција на некој начин, се разбира без профит бидејќи јас живеам таму (свој дом), Ама за Станбен кредит да кажеш дека не е зло?? епа е.

3. 1998296

1998296 Активен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2021
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    ако стан од 60м2 е доволен за 3 члено семејство, и куќа од 60м2 е доволна за 3 члено семејство.

4. Kate karate

Kate karate Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    263
    Vidi molim te i za drugite vlezovi mnogu sumnjivo mi e nesto

На Lilik и lost123 им се допаѓа ова.
  5. vidoviks

vidoviks Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    13
    Секој со своите планови, ама треба да се има предвид и оддржувањето и сметките. Од личен пример, со маж ми живееме во куќа (сами двајцата), се грееме на струја и на дрва, а двете децв живеат во стан со парно. Нашите месечни сметки се два пати поголеми отколку на децата, како на пример за струја во зимските месеци даваме и до 8.000 денари , а во станот сметката за струја е 1000 денари плус парно 950 денари (или 1900 ако би плаќале во само во грејна сезона). Во станот ги имаме на располагање сите интернет провајдери, а во куќата само а1 и телеком. Да не зборувам за снабдување, маркети, - кај што живееме (Бутел 2) за една месарница треба да возиме 2 километри. За оддржување на дворот - бескрајна приказна - чистење лисја, паднати цреши, снегови, најмалку 10 месеци во годината. Во вашиот а и во нашиот случај изгледа секој го посакува она што го немал...

На cresa-jagoda, oblace1, g8lQQk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.368
    @1998296 глеј, до негде си у право со муабетот, околу загаденоста, тишината итн, ама не можеме да кажеме дека си у право пошто е субјективно мислење
    Ја пример не би живеела на 10-15км од Скопје, навикната сум на гужва, на луѓе, на сѐ.
    Плус, заборавив кој ти спомна претходно за деца во иднина за превезување, во право е.
    Плус ќе ги мислите, а и подалеку ќе сте ако исксчаат во Скопје, за било какви не дај Боже ситуации.
    Мене до Илинден, Сарај, Геге паа и Волково ми е океј таму негде би живеела, и Радишани е убаво.Мада и тоа е подалечку од Центар, Клиники, факултети, институции молови дрндрн

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mademoiselle5

Mademoiselle5 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2015
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    46
    Здраво феминки, со вереникот сме во потрага по стан со 3 спални соби, дали знаете каде се градат моментално ваков тип станови, во околина на Кисела Вода, Аеродром, Влае? Денес разгледавме стан од 90 квадрати во зграда во изградба кај кружниот тек во Ѓорче, но не ни одговара бидејќи низ цел стан има столбови што го кратат просторот и не може целосно да се искористи, а некако има слабо огласи по страните за продажба.

На Kate karate му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Kate karate

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    263
    Moj sovet ne zemajte tolku golem ako ke treba da go prodavate nataka pogolemite stanovi I Garsonjerite tesko se prodavaat.do 70 m2 vie najidealno.no sepak vie se znaete

На Lilik му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.920
    Допаѓања:
    6.742
    Ти имаш едни желби и размислувања, жена ти други. Според пишаново ти размислуваш покарткорочно, а жена ти долгорочно. Тебе ти смета гужвата, неа не, различни работи сакате, нема тука ти си во право, таа е во право.

Јас го делам мислењето со жена ти. Како што ти пиша и членката погоре да сега кога сте двајца и работите од дома нема да имате проблем, ама кога ќе имате деца нема да е така едноставно, постојано ќе треба да го носите и да го земате од некаде, кога ќе пораснат со јсп ќе се отепаат од време губење, за излегување на вечер да не зборувам кога или вие ќе бидете шофери или ќе треба да имате уште еден автомобил или пак ќе даваат пари за такси. Верувај ова жена ти се го има поминато со тоа што има живеено во Драчево и не сака повторно истото да го поминува со децата.

Се согласувам дека цените на становите се превисоки, и допрва ќе растат, материјалите се скоро дупло поскапени, побарувачката секогаш расте. Ама тешко дека ќе изградиш куќа со толку пари.
    Ако веќе се одлучите и се нафатиш со градење куќа, гради ја околу 100 квадрати, да имате сите комоција, сега сте ти и жена ти, потоа и деца ќе имате веројатно, кога веќе правиш нешто сопствено, прави го по твоја волја.

Мора да застанете со жена ти и да се договорите на долгорочен план како ќе функционирате бидејќи инвестирате пари, станбенотот прашање се решава на подолг план, еднаш засекогаш што се вели.

На Spidy, cresa-jagoda, dea.18 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. angel13

angel13 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Здраво дали некој има искуство со Дора Инвест? Дали вистински постојат? Со сопругот сакаме да купиме стан и нивните понуди без учество се баш совршени што ми прави сомнеж да не се реални. Дали може воопшто да се купи така стан, без учество? Да ми препорачате некоја друга агеција? Фала многу!

11. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    3.641
    Мислам дека моментално поќе се исплаќа да купиш стан во Мајами него во Скопје.|(
    Никогаш не би дала пари за да се трујам. Волково ми е топ за живеење, и тоа во куќа за некој денар плус. Сепак, секој со потребите, вкусот, можностите и навиките али дека цените за становите не се нормални не се.

На Sestra :), honey.11, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Anya321

Anya321 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2021
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    102
    Dali nekoj znae za proektot kupi kuka kupi stan ke bide prodolzen i vo 2022?

На angel13 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Tat*

Tat* Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Dali nekoj ima info koga ke bidat dadeni klucevite od dvete zgradi na Mega akustik -Urban garden ?

14. Kate karate

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    263
    Treba da I'm se javite ako imate stan uplateno Kaj niv

15. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.233
    Допаѓања:
    181.541
    Ај, помош, има ли некоја нормална страна со ажурирани огласи, кај што се продаваат стари станови?
    Има ли?:?:

16. Ms.Threepwood

Ms.Threepwood Активен член

Се зачлени на:
    24 јули 2021
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    16
    Ние се јавивме пред 4 дена, ни кажаа дека морало прво доле улицата да ја завршат за да биде пристапна па ќе давале клучеви - до крај на месецов ќе ни ги дале... Што е како е стварно вистина, не знам :| Бар да дадеа мерки да земе човек...

17. Kate karate

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    263
    Site mavtaat I lazat I se vadat na koronava site se isti go..a

18. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Оди со мајстор и земи мерки кој ти брани. Смееш да си влезеш во станот кога сакаш.

На lost123 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ms.Threepwood

Ms.Threepwood Активен член

Се зачлени на:
    24 јули 2021
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    16
    Да, и јас мислев така ама не дозволуваат. Било се веќе исчистено и заради тоа не смеело да се влегува - мерки ќе сме си земеле кога ќе го земеме станот на крај со предавање на клуч :|

20. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Чудно. И јас купив стан во градба, колку пати сум пошла никој не ме запрел. Си влегувам внатре, гледам до кај си, зедов мерки за шо ми требаше. Тоа е мој стан, купен платен, кој нема да ме пушти во него?!

На Traveler91, cresa-jagoda, Ruzica00 и 3 други им се допаѓа ова.