Здраво девојки, знаете ли каде можам да се запишам на курс по француски јазик, по можност да е онлајн? Благодарам однапред.
Здраво на сите.Сакам да прашам колку години треба да се посетува курс по англиски за да се добие сертификат за завршен курс.Ќерка ми до сега има 4 дипломи па ако знае некој би ве замолила да ми кажете уште колку дипломи треба за да добие сертификат.
Доколку мислите на сертификат што се признава низ светов, тогаш мора да полага. Посетувајќи курс се добива само диплома за завршен курс, која никаде не се вреднува. Ако знае некој каде се полага кај нас за одредено ниво (пример Б1, Б2) нека пише, јас не сум информирана.
Нема врска дипломите, тоа е лично за себе диплома, за полагање на тие тестови за сертификат можеш директно да идеш да полагаш ако имаш знаење, најчесто сите ги полагаат од како ќе ги завршат сите степени или ако живееле таму па им треба а го знаат јазикот не ни треба диплома.
Никој не ја обврзува да оди на курс. Еве линк, има повеќе инфо. Зависи каде планира, за што ѝ е и сл. https://www.britishcouncil.mk/exam
Сакам да се запишам на курс, па не знам дали за подобро да го научам германскиот е подобро стандарден или интезивен курс? Некој кој има искуство да ми каже ако може
Се извинувам за доцниот одговор. Учевме од Menschen и мене лично многу ми се допаднаа. Лекциите беа добро структурирани и наменети точно за она ниво на кое се работеше вклучувајќи ги и вежбите од работните листови. Кога учев јас, имавме опција да купиме копии од книгите кои ги нарачуваа они а копиите беа во боја и не беа воопшто скапи. Општо имам многу пофалби за целиот тим во Академија26. Доколку се одлучите за изучување на странски јазик би ги препорачала само нив.
Не сум посетувала ама од пријателки Каста дива го фалат ептен… Мада и ова академија не е лошо, ете ја кога би одела би го одбрала првото
И јас бев повеќе за CastaDiva, меѓутоа цената е 2800ден. месечно за 4 месеци, во споредба со Academia каде цената е 1990ден. за 3 месеци. Не сум сигурен колкава е разликата во квалитетот во споредба со цената.
Abe vidi, i ja sakav toa da pisham. Sto fali i na akademija, sekako ucis tamo doma treba da se zagree stol. Ako sakas plus ke si pobaras i ete ti plus… Mene me bendisaa aktivni se na insta, kulturni.. i ja sakav vamu, posho ne mi se davaa tolku pari ..
Здраво, дали може да ми препорачате ефективен курс по Англиски јазик, ми излегуваат многу на социјалните мрежи и не знам за каде да се одлучам, Ве молам препорака? Ви благодарам