Во ова време кога се појавија многу едукативни центри кои нудат курсеви по сметководство, потешко е да се одлучиме кој да го избереме за изучување на курсот. Би сакала да посетувам еден таков, само ќе ве замолам за совет, а воедно и помош, дали некој посетувал, и колку е задоволен од обуката, предавачите, организацијата...
Реклама Спојлер http://www.novakonsalting.mk/ Имаат и страна на фб, ама неможам од работа да влезам. Жената е пример за врвна успешна жена, работи и софтвери за сметководство. Јас неам лично појдено кај неа, но мајка ми на времето беше, а мајка ми е сметководител без факултет, и без средно економско. Нормално е дека искуството го прави своето, но основите ги има тука научено. Е сеа, скапичка е, поготово ако сте студенти, невработени, но ако има некој да инвестира во вас, мислам дека нема да зажалите. Жената е навистина полна со огромно знаење, така да, ако имате навистина желба да научите, она навистина има неверојатно голема потреба да го сподели тоа знаење
Дали има курсеви по сметководство во Штип??? Ако знае некој нека каже дали има курсеви по сметководство во Штип, и каде ако може и бројче Ви благодарам поздрав
@mimiiiii нема во Штип И јас сум на мисла да посетувам ваков курс,најверојатно ќе се пријавам за во септември. Се мислам помеѓу Нова Консалтинг и Конто Профит (ако некој знае друг образовен центар ќе го замолам за информација). Цените се тука некаде, само проблемот ми е што не не сум од Скопје, ќе треба да патувам попладне, 2 пати во неделата, околу 18 часа (значи 18 пати ќе треба да доаѓам) и ќе ми излезе патот скоро колку цената за курсот. Ама мора да се вложува во образованието, посебно во ваква област каде постојано се менува нешто, потребна е континуирана едукација.
Ау сум заборавила дека барав курсеви во Штип @Sfera јас бев во Нова Консалтинг, 250 евра ме чинеше и сум многу задоволна од Кристина и обуката, ако се мислиш меѓу нив двете ти ги препорачувам Нова Консалтинг. Објаснуваат и се што те интересира надвор од часовите во врска со сметководство. Тогаш не седев во Скопје, па се сместив кај другарка мада имаше и многу што патуваа.
Сакам да прашам каде може да се добие лиценца за сметководител и дали со таа лиценца ке може да се отвори сопствено биро....