Мојата е од обичните кутии од џамбо имам ги многу горе врз шкафовите во секакви бои носамо една е со спомени и само јас ја знам која е ............
Јас имам една ваква кутија со спомени!! Внатре имам изнаставано ливчиња штос ум играла игри со другарки,имам ставано писменца од сипматиите^^,постери од омилените пејачи,тетратки во кои што сум пишувала за симпатиите,слики од дргари\ки.. и мноогу дрги работи и секогаш кога ќе ја отворам се смеам на сие спомени што сум ги сочувала.
Си направив уште пред 7-8 месеци ваква кутија со спомени. Внатре си ставив работи кои ме потсетуваат на различни настани и случки. Кутијата е купив од Џамбо, украсна е, розева со цвеќина и на двете страни има рачки. Внатре има од неколку играчиња кога сум била мала, до некои слики ептен важни, сатче од кога сум била мала, тоа за гризење за убаво растење на забите ми е внатре, празно шишенце од парфемот за полуматура, привезок кој ме потсетува на една личност, писменца со убави желби од матурата кои ме потсетуваат на драги личности и др работи. Значи претежно се ситници кои ми носат големи спомени.
Мајка ми кога прави генералка по дома е баш ваква .А па коа ќе виде кутија со ,,глуписти'' не верувам дека би преживеала кај мене таква кутија.
Имам ваква кутија и за мене и за ќерка ми. Додуша мојата не е кутија туку голема ќеса во која има по некое сувенирче од секое место што сум го посетила последниве 10 години. Во кутијата на ќерка ми ја има првата цуцла, четкичка за заби, првиот цртеж, слики од градинка, праменче од коса и наомилената играчка. Таа уште се полни.
И јас имам ваква кутија и во неа си имам се и свашта .... имам стари споменар, дневници кои сум ги пишувала, некои важни ливчиња и цртежи од моите најверни другарки кои ги имаме пишувано и цртано за време на часовите, првата цуцла, имам малце косичка кога прв пат ме ошишале, армагани од другарки, некои предмети од други места каде што сум била, предмети од дечкото итн итн.... кутијата ја немам отварано веќе 2 месеци и ја отварам само кога сум тажна или треба нешто да ставам во неа
Јас имам една од џамбо, прилично голема и собира повеќе работи. Внатре има споменари, сведителства и дипломи, албуми со слики, цедиња со омилена музика, играчки кои многу сум ги сакала кога сум била мала, предмети кои ме потсетуваат на некои места или одредени периоди од животот, поклони од драги личности, тук таму по некој автограм, картички од родендени, писма кои си ги имаме праќано со другарки како мали итн итн. Се случува да ја отворам кога треба да ставам нешто и тогаш да разгледам нешто што сум ставила и да си се потсетувам.
Јас немам кутија...ама ќе си направам. имам слики си чувам во фиока кај во мојата соба.. ии тука слики од минатото ко си бев мала имам нешто тетратки кои сум пишувала итн. Се случува во моментот кога ќе одам на спиење и гледам фиока и одма да ја отворам хахахаха
Од пред 2 години си направив ваква кутија и внатре се си чувам што ме потсеќа на разни работи (убави )
Немам ваква кутија, ама многу сакам да имам, размислувам за такво нешто, ќе си направам А некој дали знае, колкава отприлика треба да е големината на кутијата?
Си направиив!!!!!!!! И одма ја наполнив до пола :geek: Си ставив разни тефтерчиња кои ги пишував, дневници, едни рачно-изработени списанија за мачиња лично од мене , 2-3 сликички, едни писма, па дури и стариот мобилен
Немам но дефинитивно деновиве ќе си направам и ќе почнам да ја полнам...За неколку години сигурно ќе има на што да се смеам
имам ваква само од хартија е , бела со вакво срце одозгора( срцето е од чипка нешто таков мартијал) Имам во неа некои слики споменари кои уште не сум ги фрлила( доста и исфрлав) некои писменца, белешки и така