Кутија со спомени

Discussion in 'Дом' started by pink4ever, Jun 23, 2011.

1. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

ја имам две вакви и воопшто не ми се украсени или нешто сл.обични кутии од чевли се :$ и внатре се преполни со споменари,дневници,постери,слики,карти,фискални,украсни хартии од подароци и др.ливчиња со лични творби.инаку сум за овие работи,како шо си оди времето човек има потреба од вакви работи :D

2. Kalinka94

Kalinka94 Активен член

До сега не ми текнало на нешто вакво, но секако прекрасна идеа. Си чувам некои значајни работи но не ми текнало да ги сместам во ваква кутија... Денес се фаќам за работа :))

3. Lella

Lella Форумски идол

Мојата кутија веќе не се ни затвара од што е преполна... :tmi: Еве ја :wasntme: во комплет со дневникот... :D

А еве ја и нејзината содржина :D :

Attached Files:

mileystar likes this.
  4. the-girl1

the-girl1 Популарен член

Веќе подолго време имам кутија со спомени,која веќе е преполна.Си ги чувам цртежите од прво одделение,писмата,поканите,стари дневници,слики.
    Кога ја отварам,секогаш ми буди убави спомени,и се сеќавам на тие моменти.

5. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Јас имам веќе 7 месеци.Дневникот кога ќе го завршам планирам да го ставам таму.А сега имам билети од журки,влезници за драмски,хераклеа итн.Текстови од сработени драми и слики од истите.Спомени бе,ееееееееј.Само тие се вечни.... :)

6. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

И јас имам една кутијка во која чувам некој цртежи, писма,креди и сл., кога и да ја отварам ми доаѓа насмевка на лицето бидејќи се присетувам на моментите :)

7. leighton23

leighton23 Истакнат член

И јас имам црвено кутивче не е многу големо, но е доволно да ги собере најдрагите спомени. :)

8. leighton23

leighton23 Истакнат член

И јас имам црвено кутивче не е многу големо, но е доволно да ги собере најдрагите спомени. :)

9. UnPaso

UnPaso Популарен член

Исто и јас имам кутија во која ги чувам најубавите спомени :)

10. nirvanaholic

nirvanaholic Истакнат член

Имам и тоа Џек Дениелс кутија хехе. Моментално немам многу во неа. Имам три албуми со омилените слики. Свекичките од мојот 15 роденден(кои многу ми значат) и 2 споменари :)

11. summer-lover

summer-lover Популарен член

Имам една кутија од албум за слики средна големина е..И чувам дневници дури и од прво одд. :lol:

12. jovana03

jovana03 Популарен член

Имам и јас но не ја имам отворено одамна,Сакав да си го прочитам дневникот да се потсетам на некои работи кога бев среќно и безгрижно дете...

13. fifi16

fifi16 Истакнат член

имам две вакви кутии, едната е од бившиот, се што ми давал, писма, честитки, пораки кои ми ги пишувал, а другата е од мм, и во неа се наоѓа истото, само во неа има и некои предмети кои ме потсетуваат на некои моменти што сме ги поминале заедно и не ги отварам, нека си стојат, ги чувам за внуците, ним ќе им ги дадам :rofl:

14. Lella

Lella Форумски идол

Јас веќе имам уште една кутија, и новата и таа погоре се полни и морам уште една да направам :D
    Ќе ставам и слика деновиве.(zilmer)

15. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Имам голема кутија со спомени, честитки, песни, писма и други мои лични работи.

16. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Немам кутија, туку ваква папка само што мојата е со Барбики. Жив срам, ама и така стои на високо место, па никој не ја гледа освен јас. :D

Два дневници А4 формат испишани на секое ќоше, два дневници со средна големина и една обична тетратка. Одамна не сум седнала да прочитам што се има низ тие страни. Пубертет, ша чеш, ќе пишуваш по цели денови. :D

Едно и единствено љубовно писмо, писмо за идната јас (клише муабет:rofl:), ливчиња со пораки од кафиња, влезници од дискотеки, настани и др. места, несекојдневни шеќерчиња, картички од родендени, мапи и разгледници од патувања, карти и флуросцентни алки од концерти итн итн.

Ги мерачам едни големи кутии во Џамбо. Баш ми се совршени за вакви ствари.

17. Azzra

Azzra Истакнат член

imam nekolku kutii od tinejdzerski godini kaj moite sedat :) a sega otkako si rodi sin mi si gi zacuvuvam spomenite od nego

18. sugarlips

sugarlips Истакнат член

Имав,потоа ја фрлив.Во неа чував споменари(потоа почнав да чувам електронски дневници,ама сега престанав и со тоа бидејќи немам доволно време да пишувам :D),слики,исечоци од списанија,некои мали ташничиња,приврзоци,некои дати...
    Моментално немам,ама мислам дека пак ќе си направам.:)

19. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Јас во кеса ги чувам спомените. Новогодишни честитки, покани за свадби, исечоци од весници, тетратки со слики од познати личности. Салфетите ги чувам во кутии од бонбониери. А во фиоките (во поранешната дома) чувам списанија. Криво ми е што не си ја сочував детската пошта. Сигурно се сеќавате на оние ливчиња со кои се менувавме со другарките. Ја дадов на ќерката на пријател на татко ми. Ја чувам и касетата на која сум снимана како пеам.

cresa-jagoda likes this.
  20. Petra777

Petra777 Популарен член

Имам.
    Од писма, слики, карти за: концерт, фудбал, авион и сл...
    Омиленото мое морнарско фустанче што сум го носела на само 1годинка, бебешка пелена изработена рачно од едната баба која е оставена како аманет за мене, кошула од носија од другата баба и ред други предмети за кои сум поврзана страшно многу. Кога се селев, нив први ги пренесов. :)
    Ми топлат срце.
    Има и некои кои исфрлив, од некогаш "битни".

Rama, Dust and cresa-jagoda like this.