Ајде кажете ми некој предлог на салони или луѓе што прават нарачки за кујни по мерка. Квалитетни , а да не се прескапи , ваши искуства и мислења. Фала ви
Можам да ти го препорачам маж ми Еве линк од она што го прават - https://www.facebook.com/Spatio-1566848440281757/
Eve mozam da ja preporacam firmata vo koja rabotam ARBOR Dizajn https://www.facebook.com/arbordizajn.arbordizajn?fref=ts Imaat golema referentna lista ama malku sliki na FB...Ako ti se potrebni sliki ke ti pustam od raboti sto gi imame izveduvano... Ponudite se bash domakinski zavisi od koj materijal i kakva izrabotka barash
Јас сакам аголна кујна, на едниот ѕид да има полици за складирање а на другиот да има помошна масичка на расклопување
Maria jas mozam da ti napravam kujna po najpovolna cena sprema dr kompani ako sakas moze da se dogocorime za cena i slicno
Со ваков ламинат, какви плочки подни и ѕидни ќе одговараат во кујната?Кујната ќе биде бордо, се мислиме само дали цела или да вметниме уште една боја. И најважното, дневната, трепезаријата и кујната се заедно.
Мислам дека многу се познаваат отпечатоци од прстиња на површини од полусјаен медијапан. На бела површина не би требало да доаѓаат толку до израз, ама не сум сигурна.
Баш затоа и не сакам полусјајно/сјајно па и бело поготово ама ај си реков да слушнам туѓо мислење, да не биде одма да мрчам
Амбрела мојата е бела со висок сјај. Отпечатоци од прсти не се познаваат воопшто. Ама друго се познава, малку ушлакани раце да допреш се познава. Ама не е толку страшно оти многу лесно се чисти само со влажна крпа. За 10 мин ги поминувам сите вратички одозгора, а голема ми е кујната.
На бела површина може и нема да се познаваат до толку прстиња (иако се сомневам), ама прашинки и несовршености од тој тип ептен ќе паѓаат во око. Јас сум за некоја златна средина со боите - ниту да биде бело (јас многу цепидлачам и претпоставувам дека постојано би пребришувала на секое влегување во кујна ), ниту пак црно. Или нешто што е склоп на повеќе бои и имитира терацо (нормално, со соодветен материјал, не буквално терацо површина на работна маса во кујна) или пак некоја нијанса на крем, капучино, беж, нешто неутрално. Само оваа варијанта со „терацо“ се однесува на работната површина, не на елементите, тие секако најдобро е да бидат еднобојни. Не знам каква кујна сте одбрале, да не зборам сега така напразно.
И јас сум од тие што ципидлчат дефинитивно не сакам на секое влегување да бришам прашина. Нас прва идеја ни беше бордо кујна, па се предомисливме и одбравме крем, па ни дадоа идеја за бела Ама изгледа ќе се вратиме на кремот Еве вака