Белата изгледа кралски во живо A кремовата со тек на време колку и да бришиш мислам дека нема да ја има истата светлина на убавина како на почетокот, кај нас сјае сета штета неможев да доловам на сликата, убаво што си одлучила за кремово ... но .. Како и да е вие сепак знаете , ние што имаме бели знаеме убавината на бело
Абе бела Ќе ја одржуваш исто како и кремовата.. Само кога ќе влезиш бело е бело Абе кралско со оглед на тоа дека кај мене и гранитурата е бела убавина Замисли влргуваш дома се е бело И уштe снег ни фали
Ова е мое старо мислење од форумов за мојата кујна. Сеуште стојам на истиот став. Лесно се одржава со едно понинување со крпче. Јас мислам дека на секоја друга боја повеќе се познаваат прсти и прашина и потешко се одржава, одколку бела сјајна површина.
Ми се допаѓа многу оваа од фотографијата со крем бои. Прекрасна! Не сум за бело, белата боја е карактеристична за комбинирање и тенка е границата помеѓу стерилна и пријатна атмосфера кога се вметнува бело во просторот. И јас би се задржала на крем, жолтеникави, капучино, кафе нијанси.
@ALISA0000 Ти што напраи за тапети? Ако се одлучиме за бела кујна и јас сакам на еден ѕид да ставиме тапети.. #многусакам
Бела боја на кујна изгледа преубаво, особено ако кујната е мала или темна, т.е. затворена. Белото, а и светлите тонови, според мене, се многу полесни за одржување него темните бои. Јас имам горни елементи во полусјајна бела боја и со една крпа, макар и влажно марамче одма се бришат. Мн е лесна за одржување. Доле имам дрво шара (како орев нешто така) и бидејки не е еднобојна темна површина и таа е лесна за одржување. Шарите на дрвото си го прават своето .... Во секој случај се може да се пребрише и да светне. Јас мислам дека многу повеќе треба да внимавате на подните и ѕидните плочки. Подните бидејки на нив ќе капнува вода, ќе паѓаат трошки, а ѕидните бидејќи се што се прави во кујната ќе прска на плочките....
Женски што мислите за тиркиз боја на кујна со бело? Или па некоја да имате таква па да ми покажете слика
Девојки дали некоја од вас има искуство со црн гранитен садопер, со тоа да има искуство од Скопје. Важно ми е бидејќи нарачав црн и се га се премислувам да не фака многу бигор да не се познаваат бели линии.
Јас имам керамичен бел садопер го чистам со доместос и одма светнува само има една негативна страна пр. Ако ти падне во него чаша или филџан одма се крши затоа мора да се пази инаку е убав на изглед.
Јас имам црн. Го одржавам со алк.оцет и сода. На неколку дена редовно го поминувам и супер ми е. Е сега зависи и од која фирма е. А инаку да. Само да се чукне чаша внатре се крши.
Девојки совет, за бела кујна со бела маса и зелени столици, каква плотна ? Бела, кафена, сива? Ако може идеа?
Зависи од плочките (ѕидни/подни) на која нијанса е и колку се шарени... Може некоја нијанса на сива, или со шара на мермер....
Плочки не сме одбрале уште, имаме бела маса со зелени столици и кујната сакам да е бела, и мене ме бендиса плотна со шара на мермер, сега да ја порачаме кујната па плочките. Какви плочки зидни и подни препорачувате?
Преска не ми текна ама можете да ставите и плотна со шара на дрво. Тоа може мнооогу убаво да стои. Еве пример Инаку за плочките зависи каков ви е вкусот. Ако биде цела бела кујна со мермерна плотна тогаш може да си поиграте со дизјанот на плочките, малку повпечатиливи, шарени со детали и слично... Сепак се зависи од вкусовите...
Ти благодарам за идеите, малце сум збунета. За шара на дрво мора да биде потемна боја ради тие пусти зелени столици , ги купив пред да почнеме со кујната. А правило е за плочките подни темни, зидни светли? Или нема правило? Ти благодарам многу уште еднаш.