Одлично. Во овој стил и мојата ќе биде. И остров планирам,ако некој има такво нешто,нека сликне да ми даде визијА
Дали некој знае цена на гранит за метар квадратен. Сакам плотната да биде од гранит ама немам претстава, немој да е баснословна цена.. И карактеристики , нормално..
Цени не знам, меѓутоа гранитот мислам дека не е баш отпорен на флеки. Можеби ќе имаш проблем со некои потврдокорни флеки, имај го тоа на ум за да си внимаваш. Јас мислам дека би требало да биде океј. Ќе прикачам табела која ми се мота низ фајлови. Спојлер: материјали
@referentka само што ми монтираа кујна нема една недела поминато комплетно бела со бела плотна од сјајен фабрички фарбан пластифициран медијапан
Е...мојата ми е замислена така - бела од сјаен медијапан, страниците и рафотвите од иверка а горната плоча од црн гранит со бел умивалник и бела плотна за готвење, ама нешпто лоши карактеристики читам за гранитот. Скап е, а ако не е отпорен, зошто ми е...џабе пари фрлени. Ако можеш сликни ја кујната да ја видам, многу сум мераклија за кујни. И осветливањето во кујна како го решивте....спуштен плафон или под висечките има осветлување...?
Здраво девојки, и јас реновирам дома, во план е бела кујна со тиркиз зидни плочки, е сега имам ламинат ставено веќе и сакам да ве прашам за идеа какви подни плочки да барам, потемни или посветли? Ќе имам голема кујна и од истите плочки ќе имам во дневна под каминот кај што ќе ми стои. Ова е нијансата на ламинатот во дневна, имам и тиркиз зид
Ајде помош! Ќе правиме кујна од медијапан па не знам дали машината за садови да ја вградувам и да има вратничка од медијапан или не? Доколку некоја од вас има правено така да ми каже дали е попрактично
Мене ме советуваа да не ја вградувам бидејќи кондензира и може да и се намали векот на траење. Па не е вградена мојата. Само одозгора и е изваден капакот за да дојде под плотната.
Ние купивме машина за садови за целосно вградување, па однапред има медијапан. Мене лично многу повеќе ми се допаѓа кога се е вградено. Ние го вградивме и фрижидерот.
Ако може совет од поискусните. Куќата планираме да ја реновираме, се ново ќе биде па имам можност да бирам се. Е сега не сакам да згрешам. Сакам ваква комбинација на кујна сиво со бело (каде ќе преовладува белото). Како е за чистење? Кој материјач е најдобар за изработка,а да не е прескапо?
Здраво, да прашам дали знаете каде се продаваат тапети за во кујна ми треба со шарка на кујнски плочки
Bi sakala da prasam dali e vozmozno da se najdat plocki koi izgledaat kako mermer no liniite sto se niz niv da se vklopuvaat so ostanatite plocki ( da izgledaat povrzno)?
Според мене светлото е подобра варијанта за било каде. Многу е полесно за одржување. На темни површини се гледа секое прашинче па само ќе губиш нерви. Инаку гледам дека во последно време вакви комбинации прават со доле на пример сиво или дрво, а горе бели елемнти. Во главно кујните се прават со медијапан и иверка. Медијапанот е подобра варојанта и малку поскапа ама мислам дека за кујна не треба да се штеди бидејќи треба да трае, а е еден од најкористени простори во домот. Ама секако на секој до колку му е длабок џебот.... За крај јас лично не сум фан на висок сјај. Во мојата горните елемнти се фарбани во полумат. Прскам со средство за стакло бришам со крпа и е светната.
Можеш предниот дел, тоа што се гледа да ти е медијапан, а она што не се гледа иверица, ако сакаш да заштедиш.
Да да, и тоа е варијанта. Корпусите да бидат од иверка, а вратичките од медијапан. Во принцип најскап е висок сјај.