Искуство со аспиратори (абсорбатори)? Тие што не се приклучени на вентилација, и функционираат со филтри.
Дали знаете каде можам да најдам рачки за кујна како на сликите? Изгледаат како 'вкопани' внатрешно на елементите, а надворешно се по целата должина на елементот? Ако имате некоја онлајн страна, многу ќе ми биде од помош.
Има некој искуство со кујна од Икеа? Гледам дека има опција да им пратиш скица од простор, да си одбереш некоја од нивните кујни и да ти склопат нешто. Па претпоставувам после одиш на лице место и си ги купуваш материјалите. Има некој вака пробано/ или познава некој со кујна од Икеа?
Здраво. Контакт од мајстор што може да го изработи конкретно овој дизајн на рустика. https://ibb.co/nMTRxZy
Препорака за мајстор или фирма за кујна? За во Скопје ми треба, но може и да е од друг град ако доаѓа овде за мерки и слично.
Дали некој има садопер од оние за под плотна и како сте задоволни? Дали плотната е подложна на побрзо распаѓање заради влагата, прскање на страна и слично или нема врска? Многу елегантно ми изгледаат, ама доста време поминувам во кујна и важно ми е да е и практичен, да не биде само убав за око )
Или дали некој може да ми препорача марка/ продавница од каде сте купиле гранитен мијалник, а воедно сте задоволни од тоа како се чисти
Може си купила до сега ама еве да си кажам. Во парк, кај фонтаната има едно продавниче, одма до него земавме и мијалник и чешма, беж боја и е сушер, многу лесно се чисти
Многу е убава, ама мене лично мислам дека би ми здосадила бојава за кратко, а кујна не се менува на година дена.
Мене ми се свиѓа ептен ама ако ја најдеш баш бојава. Кога бирав јас боја имаше нешто слично ама беше грдо.
Како дизајнер мене кујнава му е демоде и неубава. Бојата е ептен нападна, стаклата на елементите не се користат во последно време(барем не во ваков стил) рачките исто се демоде и хиризонталните видечи се малце непрактични. Јас не би ја препорачала кујнава на мои клиенти, ама за вкус не се дискутира и ако тебе ти се свиѓа тоа е битно, сепак ти ќе си ја користиш.