Кои опции постојат за позадината во кујна? Плочките кои ги има не ми се допаѓаат, не ми одговара бојата. Дали има опција да не се вадат, туку само да се покријат со нешто друго?
Ние лепевме дирекно врз старите. Ги виде мајстор, рече дека се ок и може врз нив. Така да претпоставувам да може.
Зависи од плочките, ако се добри може. Ама јас секогаш сум да се извадат па се наново. Сега ставаат слој што одбива вода, порано не. Плус и цефки можеш да смениш. Плус ке имаш уште 1 цм слој, значи стар лепак и плочки плус нов.
Zdravo Sakam da pravam kujna slicna kako na slikata podolu.. vo pogled na materijalot, medijapan.. e sega, citav niz temava dela ima farban i plastificiran..koja e razlikata i koj e podobar od aspekt na izdrzlivost,odrzuvanje i sl.? Isto ne sakam kujnata da bide sjajna,tuku mat.. dali moze nekakov sovet? Isto,na slicni vakvi kujni,gore stavaat nekakva podloga kako delovite sto se od drvo.. se mislam dali toa od vlaga bi mozelo da se osteti? Dali da stavam mermer?
Ние кога ја правевме кујната мајсторите ни спомнаа стакло имало специјално за кујни и каква боја сакаш таква се изработува и се става над плочките. Окулу цената не би знаела, не работеа кога сакавме празници беа па не ги направиме така. Се тешиме некоја следна година здравје.
Од пирамис има 30 години гаранција. Јас имам таков, ама кратко време, само неколку месеци. Засега сум задоволна.
Дали може слика од кујната и каков е тој начин на меко затварање, дали вратичките побавно се затвараат ? Исто така, доколку имате вградена плотна, дали има ризик ако претече нешто да навлезе под плотната?
За мојата прашувате? Да вратите пополека се затвараат, не лупаат. Иначе има вградена плотна но не сум имала никаков проблем досега..
Само ја поттурнуваш вратичката нежно не до крај, на отприлика 20 сантими растојание сама се затвара нема лупање Исто и кај нас не се случило такво нешто под плотна
Подобро нешто нема измислено од тоа меко затварање и да сакаш да ја лупнеш вратата не можеш. Само многу е важно да се маат добри механизми кои ќе траат. Вградена плотна добро монтирана со лајсни нема шанси да протече...