Искрено јас ич немам проблем, ама во Битола водата е многу мека, ич нема бигор. За Скопје не би можела да ти кажам, ама веројатно ќе прави водата бели траги. Инаку јас само со меко сунѓерче и вода го чистам, ако има мрснотии со абразивот на фрош плотната шо ја чистам и досега немало никаков проблем.
Во кујната колку отвори имате за мивалник еден или два? Во станот ми е со еден, и за во новата кујна порачав со еден, мајка ми ме предомислува дека е попрактично со два, секако имам машина за садови ама некако сега се двоумам. Најмногу нејкев со два што кујната ми се гледа и сакав повеќе работна маса долга убава отколку два отвори, ама сега се мислам...
Естетски подобро е со еден отвор, ние дома имаме со еден отвор (во форма на круг) и навистина е тесно.. Кога сакаш да измиеш нешто цела кујна се наводенува... Можеш да си земеш ваков како на сликата изгледа убаво, а и поширок е..
Веќе никој не става со два баш поради машината, немаш потреба. Плус пола работна маса ќе ти отиде за мијалник.
Побарај го Боки Дизајн на фб, мислам дека се ок со цени и за кујни. Не ни правел кујна, ама кревети, плакари, комоди, цените се ок, а изработката многу солидна.
Анат кажи ми имаш искуство со ови Боки дизајн така? Дали се одговорни во смисла на време,монтажа и сл.и колку на пр,ве чинеше? Ние сакаме детска да правиме,и едни комшии ми ги препорачаа нив.
Да, кревети за децата ми направи, биро за поголемиот и голем плакар за нив двајца, заеднички. Исто ми правеше и голем плакар со огледало за претсобјето. На време носи, кога ќе каже дека ќе дојде, доаѓа, не се влече, монтираат сѐ на лице место. Немам искуство со цела детска соба на пример, во смисла дали се бавни или брзи, ама досега се што ми направил било брзо, не сме чекале премногу. Кажи му дека јас сум го препорачала, се знаат со мм од деца. Цени да ти кажам не паметам ич, ама беше поевтино отколку да купиме готово, тоа знам. А вака ми личи солиден квалитетот, материјал не знам, мислам иверка дека е, а искрено кујната од медијапан што ја имам е со полош квалитет од ова што тој го има сработено, а по нарачка е правена од фирма.
Е фала ти,и на комшииве детската многу ме бендиса,дека ни е мал просторот и сакам се по мерка да е и кај нив е баш онака скоцкана,ама ми требаше мислење и од други.Ако имаш бројче пушти ми
Треба да купиме мијалник па се мислам дали ваков модел со решетка или од оние постарите модели што се. Кои се полесни за чистење. Овој го има и во Црна боја и темно сива.
Супер, а дали е практично ова со решетка или ќе мора дополнително за сушење садови? И овој ми изгледа убав некоја друга да го има?
Јас го имам истиов иноксен, и практична е решетката ако миеш една-две чаши или некоја помала чинија, ама дефинитивно ти треба и дополнително. Со истата дилема бев и сега ќе докупувам.
Малечко е, ама практично најчесто го користам за миење на овошје и зеленчук и ги оставам да се цедат, за садови ти треба дополнително
Жени како ги одржувате кујните од уверка, со што ги бришете, мајсторот ми кажа со срефство за дтакло ни не ми се допаѓа како брише..
со циф ако има мрсно или сјај сунѓер и жешка вода па после со чист сунѓер и на крај со крпа Убитачни се за чистење