Имам мат сива медијапан, многу ми е лесна за одржување, со сјајна неам искуство. Од истиот медијапан имам и елементи во дневна со дрво иверка, медијапанот полесно се чисти од иверката. Многу зависи и од тоа какви рачки ќе ставиш, со тач се ќе ти се прља повеќе. И е ствар на вкус, не правиш секој ден кујна, направи си ја и практична и по ќеиф.
Со што средство ја чистиш? И мојата е мат сива, ја чистам со вода и сјај ама на некои места има мрсно од прсти и тоа не се чисти
Обично сретство за стакло и мека крпа, на медијапанот ми кажаа ништо агресивно да не употребувам и не сум пробувала со други средства. Немам проблем со мрсни траги од прсти затоа што имам вдлабнати рачки за отворање (и немам деца )
јас имам сива мат кујна ја чистам со средство од фармаси за дрвени површини разредено и свети цела кујна а некогаш ја пребришувам и со влажните марамици од дм универзалните што се, ама генерално ја листам со средството од фармаси
Кај мајка ми е сјајна, многу е убава ама секој прст се познава јас порачав мат допрва ќе кажам искуство сеуште не ми е стигната, и оваа сега што ја имам ми е мат ама некоја постара верзија е, ама ептен лесна за одржување иако преовладува белата боја.
Јас го користам за подот (ламинат) ама многу е мрсно, остава траги. Го растварам во вода, нормално и пак исто. Во колку вода го раствараш?
Незнам зашто мрсно јас во шише со прскалка (од средтво за стакло мислам дека е 750) ставам пола капаче и другото вода а за подови во кофа од 5 литри 1 до 1.5 капачиња ставам до сега сум немала проблем, ама јас растварам во жешка вода, пробај и ти така за подови и одма џогирам и не ми остава траги, а за подетално длабинско бришење освен средството ставам и тврд прашак за алишта на 5 литри околу 25 до 30 гр
Здраво. Колку се движат цените на гранитните садопери, каде можам да најдам поисплатлив и дали се добри за одржување или пак да гледам иноксен?
Јас го имам овој. По прекрасно нешто од страна садопер до сега не сум имала. Длабоки се и комотни , може да собере цел плех од рерна (добро, има и помали димензии на садопери) Тешко се оштетуваат, лесно се чистат (ако е црн како мојот нема ни некој посебен третман за чистење) и што е многу убаво БРЗО СЕ СУШАТ па кога се празни (без неизмиени садови) изгледа како нов. Садоперот го комбинирав со ваква славина (не е иста како на сликава, ама тој тип и црна е) кој баш одговара со големината на садоперот (со тушот убаво можеш да си го измиеш) Е сега , ваквите садопери се далеку повисока цена од иноксот, ама воедно се и не споредливи и во изглед и во практичност. Кога веќе даваш пари, купи си го , и онака сме постојано во кујна, барем имај го убавото и практичното.
6000ден па нагоре без чешма, комплет со чешма 200€ па нагоре зависи од димензии. Имаш сив, бел и црн. На црниот се познаваат траги од бигор кога ќе ти се засушат капки вода ако не ги избришеш. На сивиот не. Белиот има маана што може да поприма боја од нешто што истураш пример кафе. За естетика нема збор, ама ако миеш постојано садови на рака може гранитен да не е баш идеален за тебе.
@TheBluePhoenix Јас ради ова го сакам Цело тавче од рерна го собира. Да можам да го накиснам и да не испрљам се одоколу. Мојот умивалник е на Piramis.