Јас имам едно големо корито иноксен од мегатехна. Над умивалникот во висечкиот имам ставено специјална полица за цедење за тоа што мијам на рака, не сакав да ми се гледаат садовите што се сушат.
Дали користите аспиратор со редуцир, и ако да, каков? Отворот на цевката ми е 120 mm, а сите појаки аспиратори се со отвор 150 mm.. Во Сколекс ми рекоа џабе гледам појаки, ќе се напрегал моторот дека ќе се враќал воздухот назад и ќе се расипе побрзо, во Електропромет и Сетек ми викаат нема врска, дури и некои од моделите сами доаѓаат со редуцир. Собата ми е отворен концепт заедно со дневна и трпезарија, па затоа барав појак. Ако се ограничам на 120 mm отвор, испаѓа максимум што можам да имам е аспиратор со 365 m3/h, според ова што гледам по продавнициве..
Каква е таа полица? И јас не сакам да ми се гледа ако нешто измијам на рака, па се мислев како да го решам тој момент.
Jas go chistam so se,polirapid, ocet I soda, nekoe sredstvo od Grchka, ajaks bel za bigor, no ne ostavam sadovi vnatre dolgo I redovno prebrishuvam.Cheshmata ne mi e inoks tuku ista boja kako mijalnikot. Neznam sto ne smee da se upotrebuva.Bojata e krem.
Во елементот посебно се вградува, одоздола е отворен, јас само една имам доле, горната ми е извадена https://shop.novomak.com/product/32853/vibo-cedalka-za-sadovi-za-vo-element-600mm-hrom-sjaj