Потврдувам за фарбан мат бел медијапан. Прелесно за чистење и не се знае прсти. И мојата кујна е таква.
Што можам да употребам како подлога за полици и фиоки и каде можам да најдам? Нешто што не е како обична мрсна хартија, што ќе стои фиксно ако бришеш на пример.. Исто прашање и за трпезариска маса. Мислам постојат како силиконски, проѕирни облоги што ги сечат по мерка? Каде можам да најдам такво нешто? И дали има пандан на тоа за шкафчињата? Не знам дали би можело истото да се искористи, да не е многу дебело за во шкафче.. Трпезариската маса па и ми се припушта, па не знам дали да ставам такво силиконско, а ко ќе се припушта само подметачи за чинии или како
Na plasticarska imas silikonska podloga za masa lici na staklo, ima razli ceni spored kvalitet od 350-700den za eden metar.
Има по пазарите такви силиконски подлоги кај што се продаваат мушами, сечат по мерка, ама стакло си е стакло. За фиоките има самолеплива хартија, само трев убаво да се залепи.
Каде да најдам рачки за кујна? Ми треба бакарна боја. Исто препорака за садопер? И каков гранитен или иноксен?