Па се што е надвор од Скопје мајстори, се тродупло поефтини , за било што ! Овде во СК, се уфилмале ... Кујна 4000-5000 €, мислиш , златна е...Срамота
Не знам дали е соодветна група ама не можев да најдам посоодветна. Во станот што го купуваме сакаме да срушиме ѕидче што ги дели кујната и дневната за да биде пространа кујната, при тоа би требало веројатно да се менува одвод довод итн. Исто во вц-то сакаме да ги преместиме инсталациите ако е возможно односно да преместиме каде ќе стои вц школката етц, дали имате препорака за предузимачи или мајстори со коишто сте имале лично искуство? Исто така ме интересира која би била цената отприлика за таква услуга од некој што веќе прошол низ тоа, груба пресметка бидејќи моментално немам никаква претстава.
Зошто да не може? Чисто прашувам затоа што не знам и ми требаат препораки за мајстори за консултација
точно е, одвод не може да преместите, како и да е, цена тука никој не може да ти каже, водоводџија ќе си викнеш ќе ти каже шо може воопшто и дали може и колку ќе те кошта
Тие во плоча не може да се поместат ама зависи што сакаш. Јас имам шоља поместено за цело метро +\-, конзолна ставивме и беше изводливо. Чешмите полесно се поместуваат. Нас архитект ни работеше со мајстори. Јас би побарала и од архитект консултација за да не се гледате често со комшиите
Сестра ми е архитект, со неа ќе правиме сѐ но мене ми требаше исто препорака за добри мајстори, ако можеш да ми споделиш кој работел кај вас супер би било, фала ти!
Околу цена за преместување цевки во ВЦ, префрлување машина и бојлер во гостинското ВЦ, во Охрид ни побараа 750€ вклучувајќи и вградено казанче и инсталирање на истото.
можеш да поместиш, ама многу малце, не можеш од еден ѕид на сосема друг да ставиш. болјер може да се помести и јас го пометив. довод е лесно можеш сегде да однесеш. одводот е проблемот
Бојлер ние скроз поместивме од еден на друг крај во тоалетот, школката остана на исто место, само малку ја поместивме напред и во лево. Исто поради одводот не можевме да правиме поголеми промени, ама и вака се снајдовме, архитектот ни направи план како да остане скоро исто, а многу поискористено.
Здраво! Дали е подобро мат или сјај бела иверка за во кујна? П.с. знам дека медијапан е 100 пати подобар ама мн ми е скапо
Правам нова кујна Трета по ред за 20 години Давајте совети типс енд трикс на шо да обратам внимание Што ви се покажало ко искористено? Фиоки или плакари да се елементите? Шо не време да се ставе?
Јас две правев. За трета знам дека дефинитивно нема да ја правам аголна! Ако треба цел елемент да изгубам агол веќе да не видам. Висина стално ја правам не стандардна накај 90цм, ама за втората се зезнав затоа што ставив 60цм плочка која почнува над плотната и сега висечките некако не ми се на убава висина, ми треба да се 5-10цм пониски. Може и повеќе да ја кренеш ама шпоретот да го направиш понизок. Исто ја кревам на дезен ногарки 15-20 цм и не ставам цокле. Сега си мислам дека и машината за садови ако имам фора би ја кренала да не се кичмам надоле. Фурна крената, да. Полица во висечки над умивалник за цедење, да. Висечки плакари до плафон, да. Фиоки… Пола пола. Сега 90% ми се фиоки доле, големи, длабоки и широки, не ми се допаѓа. Имам плакар кој има како полици на извлекување, тоа да. Штекери од висечките одоздола да не се гледаат, да. Скриено шкафче за кафе, блендери, тостери, да. Шпорет и умивалник не се лепат до ѕид за да не си маваш рака кога миеш и кога готвиш. И правилото на триаголник за позиции на кујна по тоа стално се водам.
Зашто агол НЕ, две правев на цел ѕид сега се мислам за агол . А на овој список би додала вагонетка на извлекување ДА најпрактично нешто и чешма што гледа накај дневна ако имаш остров никако (освен ако немаш направено одвод со поширока цевка). 5 пати се поплавив и ја упропастив кујната.