Кујни

Дискусија во 'Дом' започната од blondini, 22 март 2011.

1. Darknes

Darknes Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2020
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    Јас земав црна fiore од зелен пазар има продавница само за тоа и некаде околу 3-4000 денари.
    Земја на потекло е србија

Последна измена: 11 септември 2025
  2. SelenaGomez

SelenaGomez Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.786
    Проточна и да не прска?:D

3. Darknes

Darknes Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2020
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    Не е проточна и е со 3 црева

Прикачени фајлови:

• jg38101.jpg
      jg38101.jpg
      Големина на фајлот:
      40,5 KB
      Прегледи:
      9
  4. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.133
    Допаѓања:
    7.507
    Jas imam slichna no mnogu mi prska zasto lulata e kratka.Staviv nastavok pa pomalku prska

5. Darknes

Darknes Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2020
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    Истото и јас го направив со наставак си порачав од тему

На mira.mira му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    6.172
    толку е.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Aluneth

Aluneth Активен член

Се зачлени на:
    28 мај 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Jas sega ke pravam nova kujna, zavrsivme so se vece, 3 spalni, sve parketi stavivme, spanski plocki vo veceto i kujnata, italijanski plocki vo predosbjeto, norveski parket vo dnevnite i spalnite, veceto go zavrsiv.I sega ne mi ostanaa mnogu pari za kujnata a sakav nekoja poskapa, sakam plotna od priroden kamen, moze mermer, moze oniks. Sto mislite dali vredi i e prakticen? isto sakam da mi odat gorntie elementi do plafonite i da bidat so mehanizam na otvaranje, bez racki, No sakam nekoja posvetla kujna posto imam temen pod i nasekade se poznava prasina, i znam deka na temnite elementi se gledaat otpecatocite i ne go sakam toa, sakam da odam so oplemeneta iverica nekoja poubava i posvetla da stavam graniten sadoper i mermerna, oniks ili plotna od sinteruvan kamen.Soveti, idei? Nesakam da zgresam i da mi izgleda glupavo nakrajot :((

8. zence

zence Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    346
    За колку метра кујна одприлика е 2200 евра. Мене сега за аголна кујна од вкупна должина 3,5 м, со отвор за машина за садови и вграден шпорет ми побара 2000 евра, според математиката на Алиса 570 евра е м1. Пробувам да склопам со овие модуларниве колку ке кошта , некако не ми оди, а немам време да одам по салони.

9. Девојка999

Девојка999 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2018
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    527
    2.5 метри на едниот ѕид и 1.5 метри на другиот ѕид. Пак да кажам иверка и горе и долу. Медијапан е малку поскап. Плус минус толку е цената на мајсториве. Јас имам отвор за вграден шпорет и отвор за фрижидерот. Немам машина за садови. Шпоретот, аспираторот и фрижидерот си ги купивме накнадно, и тие дополнително околу плус минус 1000 евра коштаа.

10. zence

zence Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    346
    Исто и ние со иверка од Солопром. Едино нема рачки , туку со некој профил без рачки е отварањето.Накнадно да купиме апаратите и умивалник и чешма. Значи да не се мислам, таа е цената за кујна по мерка. А нарачал некој од овие модуларниве кујни? Има ли можност некој елемент да се преправи да искочи точно ѕид до ѕид, несакам да имам дупка 2-3 см и колку се чека?

11. Девојка999

Девојка999 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2018
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    527
    Кај мене само горните елементи немаат рачки, со прст од долу се отвораат. Долните елементи сите ми имаат рачки, вакви:

Screenshot_2025-09-25-16-06-28-281_com.android.chrome.jpg

За модуларни кујни не можам да ти кажам, немам искуство, нашава апла мораше по мерка, специфични некои ѕидови, тесен простор, некако не ни се ризикуваше со модуларна.

12. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    2.732
    Ако си од Скопје, да ги контактираш Делфина Мебел, од Тетово се дечките и мислам дека се каде каде поевтини од мајсторите во Скопје, барем по нашите пресметки што ни ги направија.

На zence му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sugamama11

Sugamama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2022
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    81
    Јас имам Коријан - бел оникс во кујна на работна маса (и на ѕид) и на остров и поубаво нешто немам фатено, ама цената е многу висока, сега уште поскапа е од кога јас ја правев кујната. Ги има во Солопром https://soloprom.com.mk/prodavnica/korijan-plocha-white-onyx/ и цената им е оваа само за една плоча со димензии 3658x760x12мм ако мислиш на ваков оникс. Инаку се лие и ако ти е кујната во Г, нема пресек (раб) кај што се спојуваат плочите (затоа и отидов на оваа варијанта), туку е една целина. Кај ламинам (компакт) и другите работни површини ги имаш овие пресеци. Исто убаво е ако го изгребеш, може да се исполира само и е како ново. Многу лесно се оддржава, досега флеки немам никакви, исто имам гранитен судопер бел и не препорачувам пошто многу многу се валка и треба да го чистиш цело време ама затоа имам бела плотна која се покажа како предобро нешто (за чистење прелесно) иако само црни гледам насекаде. Според мене ониксот вреди секоја пара, ама зависи колку ти е голема кујната, пошо може да те кошта и повеќе од самата кујна со се електрични елементи.

14. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.269
    Допаѓања:
    8.821
    Каков садопер/лавабо имате/би препорачале?
    Моментално имам лавабо од нерѓосувачки челик, но кујната целосно ќе се реновира така да секако ќе го менувам.
    Сакав црн ама пошто премногу бигор има ќе се познава ептен па затоа барам нешто што ќе изгледа убаво и модерно а во исто време нема да се познава толку бигорот.

Секоја препорака од искуство е добредојдена.

15. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    2.732
    Моите сега исто реновираа и земаа гранитен садопер што мене ептен ми се свиѓа па и ние купивме таков, не сакав од класичниот сив, па имаше и различни бои да си избереш - бел, беж, црн итн.

Моите се ептен задоволн.

На rainbowec му/ѝ се допаѓа ова.
  16. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.450
    Допаѓања:
    5.901
    Каде можам да најдам ранери и сл за трпезариска маса, по можност еднобојни, и по можност со поголем избор на бои?

17. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.269
    Допаѓања:
    8.821
    Melodija Accessories

https://www.melodija.mk/site-raneri

На bookslover и pdb123 им се допаѓа ова.
  18. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    2.732
    Потврдувам за Мелодија, имам земено новогодишни ранери и се супер.

На pdb123 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Sonrisaa

Sonrisaa Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Може ли некој да ми пише какви елементи е подобро да се стави во една кујна како да бидат фиоките висечки и сл
    И како сте задоволни со овие садопери кој ги има
    IMG_20251006_144208.jpg

20. Maryy.

Maryy. Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2022
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    116
    Дали некој има земено кујна од Велеа хоум да сподели, како сте задоволни, дали се квалитетни?